Este héttől Bucks-Celtics, fél tíztől Spurs-Warriors a Sport TV-n

Egyenlítenie kell Indianában a Cavsnek - megmarad a Wizards lendülete? - lezárulhat a Spurs-Warriors - képes egalizálni a Milwaukee?

 

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 19:00

Hamar követi a párharc harmadik meccsét a negyedik, márpedig ez a lendület most mindenképpen a Bucksnak kedvez - legutóbb abszolút domináltak Antetokounmpóék és ha megint ők tudnak nyerni, akkor ki is egyenlítenek 0-2 után. Ehhez azért több dologra is szükségük lesz, elsősorban arra a periméter-védekezésre, amit Brogdon és Dellavedova vezetésével bemutattak az előző összecsapáson: ha úgy tudják limitálni a Rozier-Brown-Tatum triót és a bostoni alapjátékot, akkor hazai pályán megint kiváló esélyeik lehetnek a sikerre - az már csak bónusz, ha hasonló dobóformát is kifognak, mint a harmadik meccsen. A Celticsnél egyértelmű a feladat, valahogy össze kell szedniük a támadójátékukat, Brad Stevensnek meg kell oldania, hogy legyen "eleje és vége" a támadásaiknak, mert ez legutóbb teljesen szétesett - ha ez nem sikerül, akkor megint bajban lehetnek. Új sérült nincs egyik oldalon sem, a tét természetesen most már óriási, magabiztosabb viszont jelen helyzetben a Milwaukee lehet. 

A párharc állása: 2-1 a Celtics javára. 

San Antonio Spurs - Golden State Warriors 21:30 (TV: Sport2 - ÉLŐ)

Itt elég egyértelmű a helyzet, eddig mindhárom meccsen csak bizonyos periódusokra tudta megszorítani ellenfelét a Spurs, mindegyik mérkőzésen tudott vezetni is, de a GSW végül mindannyiszor magabiztosan bedarálta a texasiakat és döntőnek tűnő előnybe került. Kicsúszhat egy olyan extra a hazaiaktól, amely most kozmetikázó győzelmet érhet, de az esélyek ezúttal is a Warriors mellett szólnak, hiszen igazából minden területen ők voltak eddig a jobbak - a kisebb sérüléseik elvileg nem jelentenek befolyásoló tényezőt, Durant, iguodala, Livingston, McGee és West is ott lehet majd a parketten. Jelen állás szerint arra van a legnagyobb esély, hogy ma este véget ér ez a széria, de egy kicsit "leeresztő" GSW, egy gyengébb oaklandi dobóforma, vagy egy nagyon extra Aldridge-meccs azért okozhat még izgalmakat erre a találkozóra. 

A párharc állása: 3-0 a Warriors javára. 

Washington Wizards - Toronto Raptors 00:00

Ebben a párharcban viszont élesebb a szituáció, a Wizards az előző találkozóra összeállt, megtalálta a játékát, az önbizalmát és a védekezését, így most a Torontón a sor, hogy válaszoljon. A 2-1-es állás veszélyes, mert ha megint nyer a Washington, akkor rögtön kiegyenlített lesz a küzdelem, de ha a fővárosiak nem tudnak győzni, akkor a legutóbbi remeklés ellenére mégis a szakadék szélére csúsznak és jó eséllyel kiesnek. A fő kérdés az, hogy Bealék meg tudják-e tartani azt a lendületet, azt az agresszivitást elöl-hátul, amit a harmadik összecsapáson mutattak, vagy pedig visszatér a párharc az első két derbin látott kerékvágásba - ehhez sokkal fegyelmezettebbnek, pontosabbnak kell lennie a Raptorsnak. Lowryéknak elsősorban az eladott labdáikra és a Wizards fenti kettő-kettőire kell figyelniük, ha ezeket limitálni tudják, akkor minden adott ahhoz, hogy javítsanak és nagy lépést tegyenek a továbbjutás felé - Fred VanVleet válla még mindig nem egészséges, de rajta kívül mindenki bevethető. 

A párharc állása: 2-1 a Raptors javára. 

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 02:30

Ez pedig talán a legélesebb széria a játéknap négy párharca közül, hiszen szoros, kemény meccseket vívtak eddig a felek és 2-1-re vezet az Indiana - most már komoly tétje van a hajnali összecsapásnak, mert ha a Cavs nyer, azzal kiegyenlít és a pályaelőnyt is visszaveszi, tehát gyakorlatilag kijavítja a hibáit, ha viszont be tudja húzni a Pacers, akkor 3-1-es előnnyel, magabiztosan utazhat vissza Clevelandbe. Döntő faktor lehet, hogy megmarad-e ez a védekezés a hazaiaknál, mert ha igen, akkor továbbra is borzasztó nehéz dolguk lesz a vendégeknek, illetve az is döntő lehet majd, hogy LeBron James végigbírja-e 100%-os hőfokon a 40+ játékpercet - az ő félelmetes meccsével tudtak eddig egyet nyerni, de ahogy passzívabb lett pár percre, már meg is fordult a helyzet. A clevelandi kiegészítőktől mindenképpen sokkal több kellene és azért bennük lehet egy olyan este, amikor kiszakad a zsák, de ezt egyelőre nem láttuk, mindhárom találkozón szenvedett csapatjátékban a társaság és ha ez így marad, akkor vért kell izzadniuk majd azért, hogy ne kerüljenek komolyabb hátrányba. George Hillt egyébként kezelni kell és a játéka kérdéses, pedig rá is nagy szükségük lenne...

A párharc állása: 2-1 a Pacers javára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt, esetleg itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus