Este Jazz-Spurs a Sport TV-n, hajnalban Rockets-Thunder rangadó

Pályán a Bucks, a Raptors és a Celtics is - mutatjuk, hogy mit várhatunk a mai mérkőzésektől.

 

Utah Jazz - San Antonio Spurs 23:00 (Sport 2)

A Spurs nehéz szériában és rossz formában van, Gregg Popovich csapata a hosszú idegenbeli túra negyedik állomásához érkezett és eddig 0-3-ra áll, Salt Lake Citybe pedig szintén nem nyerni járnak a vendégcsapatok. A Jazznek volt ugyan nemrég egy kisebb megingása, de az elmúlt egy hétben csak két meccset játszott, most éppen két teljes napot pihenhetett és az aktív rotációja egészséges, úgyhogy nincs mitől tartania. A San Antoniónak annál inkább bizonyítania kellene, hiszen elkezdett zuhanni a tabellán, 127, 141 és 127 pontot kapott, úgyhogy bőven vannak gondjai - éppen a Jazz érte utol DeRozanékat, akiknek most már hátrafelé kell tekintgetniük.

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 1:00

Kötelező mérkőzés az Indiana számára, hiszen a társaság egyrészt remek formába lendült, másrészt a Cavs ellen természetesen nem teheti meg, hogy hibázik, főleg otthon. Thad Youngék az előző négy mérkőzésüket megnyerték, a Lakerst és a Clipperst is kiütötték, a Cleveland pedig back-to-backet játszik és bár Kevin Love előző este ötven kihagyott meccs után visszatért, most megint nem fog pályára lépni. A hazaiaknál a mostanában használt rotáció minden tagja egészséges, jó állapotban van, míg a Clevelandről ez természetesen nem igazán mondható el, úgyhogy bombameglepetés lenne, ha most botlana a Pacers, főleg hogy újra ott van a keleti harmadik helyen, megelőzve a Bostont és a Philadelphiát.

Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 1:30

A kiválóan sikerült idegenbeli túra után legutóbb a Toronto ellen is jól kezdett az Atlanta, aztán a második félidőre túlságosan ellazult a gárda, így végül vereséget szenvedett, de az utóbbi hetek formája alapján a Charlotte ellen, otthon abszolút jó esélyei lesznek. A Hornetsnek volt egy jobb időszaka, de az előző két meccsét elvesztette, a Dallas ellen kifejezetten gyengén játszott, meglátjuk, hogy sikerül-e azon javítani, de az tény, hogy Kemba Walkerék erősen "hazai" csapatnak számítanak idén, a vendégként hozott 7-19-es mérleget nem teszik ki az ablakba. A tét ugyanakkor nagy, hiszen a playoffba jutásért küzdenek a Heattel és a Detroittal, ami nyerhető meccs, azt most már meg kell nyerniük - kérdés, hogy a mostani Hawks számukra verhető-e. Az biztos, hogy Tony Parkerre nem számíthatnak most, míg az Atlantánál mindenki bevethető, aki kell.

New York Knicks - Toronto Raptors 1:30

A New York back-to-backet játszik a sima detroiti vereség másnapján, míg a Toronto kiváló formában érkezik meg a Madison Square Gardenbe - az elmúlt egy hétben megverte a Clipperst, nyert Philadelphiában, majd legutóbb Atlantában is. A mérkőzés sztorija Marc Gasol bemutatkozása lehet, a Raptorshoz Memphisből érkező spanyol center elvileg pályára léphet, meglátjuk, hogy beveti-e már őt Nick Nurse, de akárhogyan is, a fáradtabb, zsinórban 15 vereségből érkező Knicks ellen mindenképpen kötelező nyernie egy ligaelit csapatnak. Azt azért említsük meg, hogy Kawhi Leonard játéka kérdéses, ő lehet, hogy kiüli ezt az összecsapást.

Boston Celtics - Los Angeles Clippers 2:00

Az egyébként kirobbanó formában lévő Boston legutóbb fájdalmas vereséget szenvedett hazai pályán a Lakersszel szemben, úgyhogy most mindenképpen javítania kell és a jelenlegi Clippers ellen még nagyobb kötelező számukra a győzelem. A vendégek átalakították a keretüket, legutóbb nagyon simán kikaptak Indianában, ráadásul az idegenbeli túra ötödik állomásához érkeznek, úgyhogy semmilyen szinten nincsenek jó passzban - viszont az új érkezők közül Zubac, Shamet, JaMychal Green, illetve Temple is edzett már pénteken, ők valószínűleg debütálhatnak a csapatban. Ettől függetlenül a Celticsnek természetesen nyernie kell saját közönsége előtt, Aron Baynest leszámítva elvileg mindenki bevethető (Daniel Theis térde fáj, de a hírek szerint pályára léphet), annyira szoros most a keleti élharc, hogy nem hibázhatnak.

Chicago Bulls - Washington Wizards 2:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik, méghozzá egy-egy szép győzelem másnapján: a Chicago a játéknap meglepetését okozta azzal, hogy simán nyert Brooklynban, míg a Washington a Clevelandet verte meg magabiztosan azok után, hogy az utóbbi időben nagyon nem találta a ritmust. A fővárosiak idegenben az egész szezon folyamán harmatosak magukhoz képest, míg a Bulls pont hogy otthon nyert eddig kevesebbet - a találkozó érdekessége, hogy éppen egymással cseréltek a felek két napja, a Chicago Otto Portert, míg a Washington Bobby Portist és Jabari Parkert kapta és mindhárom érintett kiváló játékkal debütált előző este. A Washingtonnak nyilván fontosabb lenne a siker, hiszen még él a remény, hogy bejut a rájátszásba, de ahhoz a tankoló csapatokat idegenben is verni kellene...

Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans 2:00

A New Orleans back-to-backet játszik, ez pedig azt jelenti, hogy Anthony Davis valószínűleg nem lép pályára, bármennyire is szeretne - meglátjuk, hogy ennek ellenére mire lesz képes a társaság. Előző este a negyedik negyedben nélküle is nyerni tudott a gárda, de azért egy teljes mérkőzést megvívni nélküle nem ugyanaz, bár tegyük hozzá, hogy a Memphis mellett is csak annyi szól, hogy nem back-to-back érkezik, illetve otthon léphet pályára. Marc Gasol távozása után a Grizzlies is simán kikapott az OKC-től, vannak sérültjeik is, úgyhogy nehéz megjósolni, hogy mire lesznek képesek - bár az is igaz, hogy a győzelem valószínűleg egyik csapatot sem különösebben motiválja most.

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 2:30

A játéknap rangadóját Houstonban rendezik, ahol két, jó formában lévő élcsapat találkozik majd. A Houston az előző három mérkőzését megnyerte és már csak Clint Capelát nélkülözi, egyébként mindenkire számíthat Mike D'Antoni, úgyhogy itt a lehetőség arra, hogy egy komoly együttes ellen is bizonyítson a gárda - igaz, nemrég szétszedte a Jazzt, de a Thunder azért jelenleg ligaelit, előrébb tart, mint a Utah. Westbrookék az előző tíz meccsükből csak a bostoni végjátékot rontották el, azon felül az összes többit megnyerték, nincs új sérültjük, a húzóembereik pedig továbbra is bombaformában vannak, úgyhogy nekik sincs mitől tartaniuk. A két csapat eddig 1-1-re áll egymással, mindig az aktuális hazai együttes nyert, meglátjuk, hogy most borítja-e ezt a sormintát az OKC.

Milwaukee Bucks - Orlando Magic 3:00

A Milwaukee back-to-back lép pályára, de olyan ellenállhatatlan formában van, hogy ennek bele kell férnie Antetokounmpóék számára a Magic ellen - most már Khris Middleton is pályára léphet és arra is van némi esély, hogy Nikola Mirotic is debütál a gárdában. Az Orlando is jó passzban van, négyből hármat nyert, legutóbb megverte a Minnesotát, de a Bucks azért más szint még akkor is, ha fáradtabb - idén eddig oda-vissza kikaptak Vucsevicsék Bledsoe-éktól, méghozzá viszonylag simán. Az esélyek egyértelműek, persze a zsinórban hatot nyerő Milwaukee-nál is benne lehet egy-egy botlás, de meglepődnénk, ha az most következne be - amennyiben rendesen pörög az egyébként előző este kocogósabban játszó társaság, akkor hoznia kell a kötelezőt. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus