Este kilenctől pályán a Sixers, fél tíztől a Celtics

Otthon lép pályára a Lakers, a Denvert is megviccelné a Memphis - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az este kezdődő NBA-játéknap előtt.

Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 21:00

Az utóbbi időben már nem először írjuk le, de most megint azt kell írnunk, hogy kötelező a győzelem a Sixers számára. A Philly nagyon megtorpant, idegenben zsinórban ötször kapott ki, valami nagyon nem működik, pedig legutóbb már mindenki bevethető volt, semmit sem foghattak a sérülésekre - Clevelandben muszáj nyerniük és elindulniuk felfelé, mert a Celtics és a Bucks bizony robog, ha így folytatják Embiidék, akkor a hónap végére már jelentősebb hátrányba kerülhetnek. A Cavs könnyű feladatot azért nem jelent, Kevin Love-ék mindenki dolgát megnehezítik, főleg otthon és bár az előző két meccsüket elvesztették, most hazai pályán biztos, hogy nem fognak spórolni. Említsük meg, hogy néhány napja Philadelphiában nagy csatában, 98-97-re tudta kiizzadni a győzelmet a Sixers, ezek után idegenben biztos, hogy több kell a csapattól...

Sacramento Kings - Boston Celtics 21:30

A Celtics zsinórban tíz győzelem után érkezik meg erre a meccsre és bár legutóbb a Warriors otthonában váratlanul rezgett a léc Kemba Walkeréknél, ettől még továbbra is toronymagas esélyesnek számítanak. A Kings viszont képes lehet meglepetésre, legutóbb már Fox nélkül kis híján elkapták a Lakerst is, jól védekeznek, elöl pedig ha a Hield-Bogdanovics páros jól játszik, akkor lehet keresnivalójuk, főleg otthon, de azért a sérüléseik és a Boston formája miatt mindenképpen bravúr lenne, ha ők állítanák meg a ligaelsőt. 

Memphis Grizzlies - Denver Nuggets 00:00

Váratlanul nagy formába lendült a Memphis, zsinórban három meccset nyert a gárda, legutóbb a jóval többre tartott Jazzt is elkapta, úgyhogy a Denver ellen sem szabad leírni - ha Ja Morant jól játszik, a védekezésük nem lesz lazább, az irányító mellett pedig Jackson, Brooks, vagy Clarke hoz egy jó meccset, akkor lehet keresnivalójuk. A Nuggets is jó formában van, de Jokicséknál a védekezés a kulcskérdés, ha száz pont alatt tartják ellenfelüket, akkor nyernek, ha nem, akkor kikapnak, ez pedig csak hozzáállás és akarat kérdése náluk jelenleg - képesek szenzációs teljesítményre hátul, de olyanra is, amely miatt 125-121-re kikaptak otthon a Hawkstól. Meglátjuk, hogy mennyire veszik komolyan a Grizzliest, ha 100%-on védekeznek, akkor azért természetesen ők az esélyesebbek akkor is, ha Will Barton játéka kérdéses.

Orlando Magic - Washington Wizards 00:00

Mindkét csapat jó szájízzel léphet pályára, a Magic éppen most lendült bele, összeállt a támadójáték, négyből hármat nyertek, elkapták a Phillyt, megverték a Spurst és otthon 5-3-ra állnak, míg a Washington némileg váratlanul győzött Minnesotában. A fővárosiak védekezésétől azért ott sem kellett hanyatt esni és ha ebben nem javulnak, akkor továbbra is nehéz dolguk lesz, de Bradley Beal extrája mellé felnőtt Mo Wagner, ők ketten pedig már elégnek bizonyultak, ha hasonló produkciót hoznak támadásban, akkor most is lehet keresnivalójuk. Az Orlando azért jelenleg jobb csapat, otthon játszhat, jobban védekezik és szinte minden mellette szól, ha Vucsevicsék támadásban az utóbbi meccseken látott szintjükön teljesítenek, akkor inkább ők az esélyesek annak ellenére, hogy Isaac játéka kérdéses.

New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 01:00

A Pelicans back-to-backet játszik a Miamiban elszenvedett vereség után és a csapattal kapcsolatban az a fő kérdés, hogy ki léphet majd pályára, ugyanis a Heat ellen konkrétan nyolc bevethető játékosuk maradt a rengeteg sérülés miatt. Van azért esély arra, hogy a botrányosan sok hiányzó közül a back-to-back második felén néhányan pályára lépnek, de hogy mit tartogat nekik a meccs, az szinte kizárólag ettől függ, mert ha többen is visszatérnek, akkor jó esélyeik lehetnek otthon, ha nem, akkor a sereghajtó Warriors is megverheti őket. A GSW legutóbb becsülettel helytállt, sőt, kis híján megverte a ligaelső Bostont, de azért idegenben, kétszer egymás után nem várhatunk tőlük hasonló teljesítményt főleg úgy, hogy D'Angelo Russell megint megsérült és ha a Pelsről azt írjuk, hogy el vannak átkozva ezen a téren, akkor ez az idei Warriorsra is igaz...

Los Angeles Lakers - Atlanta Hawks 03:30

Országos egyes, a Lakers pihentebb és nem véletlenül ligamásodik, míg a Hawks back-to-backet játszik azok után, hogy előző este 150 pontot kapott ebben a csarnokban a tartalékos Clipperstől - oké, nem fognak minden nap ennyire szétesni Trae Youngék, de a b2b mellett egy hosszú idegenbeli túra végéhez is értek, vannak sérültjeik, sokkal fáradtabbak lehetnek, mint a Los Angeles. LeBron Jamesék legutóbb nagyon megizzadtak a Kings ellen, de végül hozták a kötelezőt, most pedig papíron könnyebb dolguk lesz, hacsak nem veszik túl lazára az estét, akkor minden mellettük szól - komoly blama lenne, ha nem tudnák megverni most ezt az Atlantát még akkor is, ha Avery Bradley-t egy időre elveszítették. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus