Este Suns-Spurs a Sport TV-n, hajnalban Dallas-Miami rangadó

Megnézhetjük a Milwaukee-t, a Clipperst, a Houstont és a Torontót is, íme a játéknap felvezetője. 

 

Phoenix Suns - San Antonio Spurs 23:00 (Sport 2)

Mindkét csapat csalódott lehet a legutóbbi mérkőzése miatt, hiszen a Phoenix a Memphistől, a Spurs pedig a Clevelandtől kapott ki hazai pályán, úgyhogy abszolút "javítási kényszerben" találkoznak egymással - méghozzá Mexikóban, bár hivatalosan a Suns a pályaválasztó. Nehéz mit jósolni, mindkét csapat rossz formában van, de különösebb sérültjei nincsenek, bár a "hazaiaknál" Devin Booker játéka még kérdéses - azért ha ő nincs, az eléggé fájhat a gárdának, de a kihagyott edzés még nem jelenti azt, hogy nem is kerül majd pályára. Mindkét csapatnak nagyon kellene a győzelem, mindkettőt láttuk már kiválóan és egészen pocsékul is játszani, most éppen mindkettő az utóbbi kategóriából érkezik, érdeklődve várjuk, hogy melyik együttesre hat jobban a mexikói levegő.

Toronto Raptors - Brooklyn Nets 01:30

Rossz formában van a Raptors, ötből négy meccset elvesztett és csak a Chicago ellen sikerült egyetlen ponttal nyernie, legutóbb például kereken húsz egységgel kapott ki ebben a csarnokban a Clipperstől - nagyon kellene most a győzelem a társaságnak, hogy ne folytatódjon ez a zuhanás. A Nets is egy fájdalmas vereségből jön, mert legutóbb némileg váratlanul szintén otthon kapott ki a Charlotte-tól, de azt megelőzően azért jó formában volt, a Dinwiddie-Allen páros körül elöl-hátul jól működött az együttes és ha a Harris-Prince duó jó napot fog ki kintről, akkor most is képesek lehetnek bármire. A meccs kulcsa azért természetesen inkább a Toronto kezében van, ha Lowryék kihozzák magukból, ami bennük van, csak mostanában kicsit elveszett, akkor saját közönségük előtt mindenképpen esélyesebbek, ha viszont nem találnak ki az erdőből, akkor a Brooklyn van olyan jó csapat, hogy azt megbüntesse - Fred VanVleet játéka egyébként kérdéses, nagyjából a bemelegítés körül dönthetik el, hogy mi lesz vele. 

Memphis Grizzlies - Washington Wizards 02:00

A Grizzlies back-to-backet játszik azok után, hogy kis híján megfogta a Milwaukee-t, három negyeden keresztül partiban volt, sőt, vezetett is a liga top2 csapata ellen, de nagy kérdés, hogy mennyire lesz emiatt fáradt a hazai alakulat. Ezen segíthet, hogy Ja Morant és minden valószínűség szerint Brandon Clarke is bevethető lesz, nem úgy, mint előző este, de a futó/dobó Washington ellen szükségük is lesz minden friss lábra és kézre, hiszen az biztos, hogy a vendégek komoly iramot fognak diktálni. Az más kérdés, hogy mindezt milyen hatásfokkal és milyen védekezéssel párosítják, mert azért mostanában már nem jönnek az eredmények a fővárosiaknál, viszont három teljes napjuk volt felkészülni erre a meccsre, úgyhogy maximálisan pihentek lehetnek és tisztázhatták a problémáikat. Náluk Mo Wagner biztosan nem fog játszani, Isaiah Thomas pályára lépése pedig kérdéses.

Chicago Bulls - Los Angeles Clippers 02:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik, de finoman szólva ellenkező előjellel, a Clippers egy pontzáporos győzelmet aratott Minnesotában úgy, hogy közel kilencvenet dobott a Leonard-George páros, míg a Chicago csapatszinten 73 egységre volt képes a Hornets elleni hazai borzalom során. A LAC oldalán biztosan lesz hiányzó, Beverley, Lou Will, illetve a back-to-back miatt Leonard játéka is erősen kérdéses, illetve a csapat azért pluszban is fáradtabb lehet, mert egy hosszú idegenbeli túra végéhez ér egy back-to-backkel, de a Chicago olyan borzalmas produkciókra képes, hogy nehéz hazai győzelmet jósolni, főleg hogy LaVine-ék is fáradtak.

Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 02:30

Kötelező feladat a Bucks számára, amely azonban back-to-backet játszik, ráadásul előző este megszenvedett a Memphisszel, három negyeden keresztül nem tudott fölénybe kerülni - végül azért nyert, zsinórban 17. alkalommal is, de Eric Bledsoe megsérült és rá most nem is számíthatnak. A Cavs talán éledezni látszik, megszorította a Houstont, majd hosszabbításban nyert a Spurs vendégeként, most egy fokkal pihentebben nyilván újabb bravúrra készül, de az nem kérdés, hogy a meccs képét a Milwaukee fogja meghatározni - a hazaiakon múlik, hogy mennyire lesz ez szoros, mert természetesen sokkal jobbak, mint ellenfelük. Giannis Antetokounmpo csak 27 percet játszott előző este, úgyhogy a b2b hatása talán enyhébb lehet, illetve Ersan Ilyasova is pihenőt kapott, ő most frissebben jelentkezhet játékra - Mike Budenholzer jól forgatja a keretét, de kell is, hogy tartani tudják a lépést a Lakersszel...

Dallas Mavericks - Miami Heat 02:30

Itt a Miami a back-to-backes csapat, a Lakers ellen otthon elvesztett rangadó után utazik el a Mexikóból hazatérő Dallashoz, a Mavs egy nappal frissebben, otthon emiatt így esélyesebbnek tűnik. Kérdés, hogy a vendégeknél ki kap esetleg pihenőt, de a győzelem azért fontos lenne számukra, hiszen nagy harcban vannak Keleten, ha belecsúsznak egy negatív szériába, pillanatok alatt a hatodik helyen találhatják magukat - persze ugyanígy igazi ez a Dallasra is Nyugaton, de a körülmények most inkább mellettük szólnak. Az már biztos, hogy Dragic és Winslow most sem tér vissza a Heatnél, míg dallasi oldalon csak Delon Wright sérült, az ő játéka kérdéses.

Houston Rockets - Detroit Pistons 03:00

A Rockets back-to-back lép pályára, de Detroitban nem lehetnek nyugodtak, hiszen James Harden két meccs alatt konkrétan 109 pontot és 20 triplát termelt, ha hasonló teljesítményt nyújt most is, akkor túl sok esélye nem lesz a vendégcsapatnak. Persze Harden sem játszhat mindig így, főleg nem fáradtabban, ráadásul Russell Westbrook könnyen pihenőt kaphat a hazaiaknál, de az esélyek jelenleg akkor is a texasiak mellett szólnak, bár nincsenek igazán jó formában. A Pistonsnak voltak jó meccsei, elindult felfelé, legutóbb a Dallas viszont sok volt neki, meglátjuk, hogy Blake Griffin utoléri-e magát most már és hozza-e a tőle elvárt teljesítményt, illetve hogy hogyan alakul ötös poszton a Capela-Drummond csata - ez mindenképp meghatározó lehet, ahogy az is, hogy Brown Rose-ék tudnak-e mit kezdeni Hardennel a periméteren.

Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder 03:00

A Nuggets legutóbb otthon azért javított a korábbi vereségeit követően, míg az OKC éppen fordítva, egy jó időszak után egypontos vereséget szenvedett a Kings ellen, úgyhogy kíváncsian várjuk, hogy most melyik fél tud érvényesülni. Mindketten a stabil védekezésre alapoznak, úgyhogy nem lepődnénk meg egy 95-92-szerű végeredményen, amely aztán bármelyik fél felé elbillenhet attól függően, hogy a végjátékban ki lesz higgadtabb és pontosabb. A Denver azért természetesen jobb csapat, Nikola Jokics révén nála van a párharc legjobb játékosa, de ezt egy jó kinti dobóformával, Steven Adams jó védekezésével, illetve Chris Paul clutch megmozdulásaival akár ellensúlyozhatja is az OKC, amelynél azért említsük meg, hogy idegenben csak 4-8-as mérlegre volt eddig képes.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus