Feláll-e zsinórban három vereségből a Bucks, vagy döntőzik a Raptors?

2-0-s előnyről eshet ki az alapszakasz-győztes, vissza kell vágniuk a Torontónak, különben a kanadaiak történetük első nagydöntőjére készülhetnek - a Sport1 közvetít.

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks (02:30, Sport1)

Már a párharc ötödik meccse előtt is a Raptorsnál volt a lélektani előny, most pedig már a pályaelőny is, Kawhi Leonard vezetésével, több remek egyéni teljesítménnyel győzött idegenben a Toronto, és egyetlen lépésre van attól, hogy története során először nagydöntőt játsszon. Leonard elmondta az ötödik meccs után, hogy őt nem fogja agyonnyomni a tét, hozzá van szokva ehhez, a nagy kérdés az, hogy a többiek, akik (Danny Greent és Serge Ibakát leszámítva) még nem harcoltak ki nagydöntős részvételt, hogyan reagálnak erre - valószínűleg egyébként ez nem lesz faktor, rutinos és/vagy bombaformában lévő játékosokról beszélünk: Pascal Siakam teljesen feledtette sérülését, Kyle Lowry és Marc Gasol hozta magát az előző három meccsen, Fred VanVleet elképesztően fel van dobva gyermeke születése óta, Norman Powell pedig lassan már a kezdőötös ajtaján kopogtat. 

A három győzelem és a hazai pálya sem lesz elég azonban, ha csak 1-2 ember is gyenge napot fog ki, mert a Bucksnál is nagyon fogadkozott Giannis Antetokounmpo, hogy az alapszakasz-győzelem kötelez, és Malcolm Brogdon kezdőötösbe visszatérésével az első sor már nem csak hogy felveszi a versenyt a Torontóéval, de időnként túl is ragyogja annak ellenére, hogy Antetokounmpo kifejezetten gyengén muzsikál, ha Leonard fogja. A többieket igyekszik tűzben tartani Mike Budenholzer, de az ötödik mérkőzésen talán túlzásba is vitte a rotálást, túl sokat ültek a kezdők, ami a végén bizony vastagon benne volt a vereségben. Ma valószínűleg mindenki úgy készül a kezdőknél, hogy 38-40 percet kell játszania, és jó eséllyel ez is fog történni, mert taktikai húzásokkal itt már nem nagyon szabad megzavarni a fejeket, inkább azt az ötöst kell csapágyasra hajtani, amelyik jól működik - és amelyik egész szezonban jól működött. 

Amit várhatunk, hogy Leonardöt 48 percen űzik-hajtják majd, mert eddig inkább a többiekre figyeltek, amit a klasszis kiscsatár köszönt szépen, nem csak megszórta magát az ötödik meccsen, de szétpasszolta a Milwaukee-t, ilyet még egyszer nem engedhetnek, különben annak instant kiesés lesz a vége. A Bucksnak persze a többiekre is figyelnie kell, mert ha kiesik a ritmusból a Raptors, akkor Lowrynak kell inkább szerveznie, és ez könnyen azzal járhat, hogy szépen elfogynak Gasol, Ibaka, Van Vleet, Powell lehetőségei. Pascal Siakam még egy érdekes kérdés, mert ha Leonardöt limitálják, neki is elő kell lépnie, arra pedig már volt példa, hogy ezt meg tudta oldani. 

A mérkőzéshez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus