Hajnalban a Sixers próbálja megállítani a Jazzt

Hét mérkőzést rendeznek hajnalban az NBA alapszakaszában, íme a beharangozó. 

 

Indiana Pacers - Chicago Bulls 01:00

A felek előző meccsét 19 ponttal nyerte a Pacers Chicagóban és most otthon is hasonló sikerre készül azok után, hogy az előző két mérkőzését megnyerte, így kijött a kisebb hullámvölgyéből. A Chicago nem nagyon tudja átlépni a saját árnyékát, a Pels legyőzése után legutóbb a Clippers ellen megint kikapott a gárda, egyszerűen nem tud stabil lenni, amiben persze a sérülések is benne vannak, hiszen továbbra is több alapember hiányzik, főleg a frontcourtból. Így most is érdekes lesz, hogy a vendégek mihez kezdenek a Sabonis-Turner magasember-párossal, úgyhogy nagy extra kellene a LaVine-White duótól, hogy ezt ellensúlyozzák, meglátjuk, hogy mire lesznek képesek. 

Washington Wizards - Houston Rockets 01:00

A Wizards back-to-backet játszik a Boston elleni bravúr után és ugyanezt szeretné megismételni a Houston ellen is, annyi, hogy a jelenlegi Rockets megverése nem lenne különösebben nagy dolog - a texasiak sorozatban ötször kaptak ki, nincsenek a helyzet magaslatán. A Washington persze fáradtabb, a b2b miatt nem számíthat Russell Westbrookra és eddig finoman szólva sem volt megbízható csapat, de ha az előző esti védekezését valahogy meg tudná ismételni, akkor az alighanem elég lenne még egy sikerhez - kérdés, hogy ez reális-e. Alapvetően a Houstonnak ez a meccs lehetőség lenne a javításra, de Wood és Oladipo most sem játszhat, nincsenek a legjobb passzban...

New York Knicks - Atlanta Hawks 01:30

A Knicks a legutóbbi két mérkőzését megnyerte, míg a Hawks zsinórban háromszor kapott ki úgy, hogy mindháromszor gyengén védekezett - továbbra is sok a hiányzó Youngéknál, de tény, hogy nincsenek jó formában. A két csapat előző meccsét Atlantában is megnyerte a New York, meglátjuk, hogy otthon erre rá tud-e duplázni a gárda, mindenesetre a Collins-Randle csata kifejezetten érdekesnek tűnik - a hazaiak gondja az, hogy Mitchell Robinson megsérült és nem játszhat, így Clint Capelával lehetnek gondjaik. Ezzel együtt Barrették jelenleg egységesebbek és főleg védekezésben előrébb tartanak ellenfelüknél, a kérdés az, hogy Robinson kiesése megborítja-e a rendszert és hogy Youngéknak elgurul-e éppen most a gyógyszerük.

Utah Jazz - Philadelphia 76ers 03:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója két sztárcsapat között, hiszen a nyugati és a keleti listavezető találkozik egymással. Ettől függetlenül a hazaiak mindenképpen esélyesebbnek számítanak, egyrészt a pályaelőny, másrészt az aktuális forma miatt: Donovan Mitchellék 19-ből 18 mérkőzést nyertek, az utóbbi egy hétben lepucolták a Celtics-Bucks-Heat triót is, méghozzá simán, ráadásul Mike Conley nélkül - az irányító most sem játszhat, de ez aligha zavarja meg őket. A Sixers ezzel szemben az előző két összecsapását elbukta, Portlandben és Phoenixben is kikapott, idegenben azért idén is vannak betlijei, igaz, ezen a két helyszínen most ki lehetett kapni. A gond inkább az, hogy Joel Embiid sérüléssel bajlódik és nem biztos, hogy vállalja a meccset - ha játszik, akkor azért nyilván nem feltartott kezekkel mennek fel a parkettre keleti éllovasként és Embiid vívhat egyet Rudy Gobert-rel, ha viszont ő nincs, akkor reálisan nézve nem sok esélyük lesz. 

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 04:00

Itt a Cavs back-to-backet játszik a Clippers elleni sima vereség után és azért legyünk őszinték, pokoli sorsolása van a gárdának, amely sorra játszik a liga elit csapataival, ráadásul idegenben. Most alaposan leharcolva, fáradtan érkezhet meg a GSW otthonába, ahol szintén nem neki áll a zászló, ráadásul Andre Drummond többet már nem veszi magára a clevelandi mezt, rá nem számíthatnak. A Warriors formája ingadozó, de Steph Curryt elég nehéz megállítani, a Nets elleni vereség után pedig ez most kötelező győzelem a Kerr-legénység számára a bőven verhető, fáradt ellenféllel szemben. A hazaiaknál nincs új sérült, a megszokott rotációval lehet számolni és ha kellően éles lesz a gárda, akkor ezt a meccset most nyernie kell. 

Los Angeles Clippers - Miami Heat 04:00

A Clippers back-to-backet játszik és a kérdés az, hogy mennyi maradt a tankban Batuméknál - Paul George biztosan nincs, talán Kawhi Leonard sincs és bár előző este így is remekeltek, de most azért egy jobb védekezés ellen kellene helytállni fáradtabban. A Heat sorozatban négyet nyert, majd kikapott a Jazztől, most próbálna egy idegenbeli bravúrral javítani, de Goran Dragic elvileg még nem bevethető és nélküle borzasztóan akadozik a támadójáték - ez nagy gond, de egyelőre nem tudták megoldani, most sem várhatunk csodákat. Védekezni tudnak, kaparni, küzdeni szintén, de komolyabb támadójáték nélkül a nagy feladatokhoz így kevesek - meglátjuk, hogy Leonard játszik-e, ha nem, akkor Butleréknek lehet esélyük, ha igen, akkor azért nagyon nehéz dolga lesz a Heatnek. 

Sacramento Kings - Brooklyn Nets 04:00

Ezt a meccset nyernie kellene a Brooklynnak, a vendégek pihentebbek és amúgy is más szintet képviselnek, mint a Kings, amely ráadásul megint rossz irányba halad: sorozatban hármat bukott, ismét gyengén védekezik, plusz back-to-backet vív a Memphis elleni vereség után. A Netsnél megint nem lesz Kevin Durant, DeAndre Jordan viszont igen, a Harden-Irving páros állítólag letisztázta a szerepeket, ha nem derogál nekik védekezni, akkor papíron simán többet tudnak, mint mostani ellenfelük - az előző két meccsüket meg is nyerték, odafigyeltek a dolgokra. Meglátjuk, hogy megmarad-e a forma, Durant kiesése legutóbb is lehúzta őket, de most már össze kellene rakniuk egy komolyabb szériát, stabilitást kell mutatniuk ahhoz, hogy jó helyen végezzenek az alapszakaszban.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus