Hajnalban bizonyíthat a Cavs, egyenlítene a Wolves és a Jazz is

Összekapja magát a Cleveland? - megtalálja a tripláit a Rockets? - talán ellenszert Paul George-ra a Utah?

 

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 01:00

Az első mérkőzésen elvette a pályaelőnyt a Pacers, így most nyugodtabban léphet pályára a gárda, míg a Clevelanden nagyon komoly nyomás lesz - igaz, ahogy LeBron James is mondta, volt már rajtuk nagyobb teher is korábban, tudniuk kell ezt kezelni. A meglepő és nagyon rosszul festő vereség ellenére azért van mire alapozniuk, a védekezésük ugyanis összességében rendben volt a kezdeti borzalom után és limitálni tudták a Pacerst, támadásban ugyanakkor jó pár szinttel többet kell hozniuk, ha akarnak valamit - erre viszont egyértelműen képesek, de jóval élesebbé, agresszívebbé kell válniuk. Ebben Jamesnek is van felelőssége, de a többieknek is sokkal jobban fel kell pörögniük, különben ez az Indiana köszöni szépen és elviszi a második meccset is, az viszont nem segít a hazaiaknak, hogy George Hill játéka kérdéses a hátsérülése miatt, illetve Kyle Korver is betegséggel bajlódik, de ő elvileg ott lesz a parketten. A vendégeknél nincs különösebb látnivaló, ugyanazzal a fegyelmezettséggel, agresszivitással kell pályára lépniük és akkor nagy baj nem történhet, hiszen számukra most egy vereség sem jelent akkora gondot, mivel a pályaelőny már megvan - náluk nincs sérült, a fő kérdés inkább az, hogy képesek-e még egyszer azt hozni, mint legutóbb, itt pedig akár az egyéni teljesítményekre is gondolhatunk, kezdve Victor Oladipóval. 

A párharc állása: 1-0 a Pacers javára. 

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 02:00

Itt többé-kevésbé biztosan hozta az első meccset a Thunder, de az egyéni teljesítményeket tekintve nagy volt a különbség a hazaiak javára: Paul George extrát játszott, Russell Westbrook hozta magát és a többiek is eleget tettek hozzá, míg a Jazznél főleg Rubio és Ingles játéka maradt el a szükségestől. Meglátjuk, a vendégek azért úgy fogalmaztak az első meccs után, hogy ők nem védekeztek rosszul, de George foghatatlan volt és nem szabad változtatniuk azon, amit csináltak, érdekes lesz látni, hogy valóban így döntenek-e és ha igen, akkor George meg tudja-e őket büntetni megint. Az látszott, hogy az OKC atletikus, gyors játékosai komoly gondot okoztak a Utah alapjátékának támadásban, ebben a cserék (főleg Grant) is jelentős szerepet játszottak, az is kérdés, hogy Quin Synder ki tud-e valamit találni, tud-e finomítani a dolgokon annyit, hogy könnyebben jussanak el jó helyzetig - esetleg kiveszi-e a kezdőből Derrick Favorst Jae Crowder javára. A sérültlistán Paul George és Donovan Mitchell található, mindkettejük játéka kérdéses, de alighanem ott lesznek a pályán, a kérdés az, hogy milyen állapotban.

A párharc állása: 1-0 a Thunder javára. 

Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 03:30

Ebben a szériában nagyon érdekes első meccset láthattunk, ahol bizony borzalmasan dobott a Rockets és a nagy kérdés az, hogy ezen a téren mi történik majd most, a második összecsapáson. Kezdve azzal, hogy Mike D'Antoni változtat-e valamin, mert ő azért elismerte, hogy nem egyszerűen a dobóformával volt gond, hanem a ritmusuk sem volt meg, folytatva azzal, hogy egy triplarekordot döntő csapat képes-e még egyszer így célozni akármilyen helyzetből, de idevehetjük azt is, hogy James Harden hátára tudja-e venni még egyszer annyira a gárdát, mint legutóbb - utóbbi két kérdésre azért jó eséllyel "nem" a válasz, de majd meglátjuk. A Wolvesnál is van min gondolkodni, mert bár a védekezés alapvetően rendben volt, Hardennel mégsem tudtak mit kezdeni, támadásban pedig náluk is komoly gondok voltak a húzóemberekkel: sem Towns, sem Butler nem játszott jól, főleg előbbit nyomta el nagyon Clint Capela, de ezen elsősorban neki magának kell változtatnia. Több helyen is módosulhat tehát a képlet, a tény az, hogy a Rockets játszik otthon és vezet 1-0-ra, a sérülteket tekintve pedig annyi változás lehet, hogy Ryan Anderson visszatérésére jó esély mutatkozik a hazai oldalon. 

A párharc állása: 1-0 a Rockets javára. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt, esetleg itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus