Hajnalban Bucks-Nuggets és Rockets-Mavs rangadó

A Portlandet fogadja a Lakers, New Orleansba látogat a Memphis, Phoenixbe a Thunder, sorozatban tizedik sikerére hajt a Toronto.

 

Detroit Pistons - Toronto Raptors 01:00

Sorozatban tizedik győzelmére hajt a back-to-backet játszó Toronto, amely előző este Clevelandben nyert meg egy szoros mérkőzést, meglátjuk, hogy mennyire tud friss és lendületes lenni a gárda - Marc Gasol sérült, rá valószínűleg most sem számíthatnak, úgyhogy ismét sok dolga lehet Serge Ibakának. A Detroit nincs jó formában, Dwane Casey legutóbb ki is akadt játékosaira, hogy nem teljesítenek, volt, akivel kapcsolatban a G League-et emlegette, volt, akiről azt mondta, hogy mindegy, mi van a szerződésében, az fog játszani, aki megérdemli - kíváncsian várhatjuk, hogy milyen változtatásokat fog eszközölni a rotációban.

Brooklyn Nets - Chicago Bulls 01:30

Izgalmas meccs lehet, hiszen a keleti nyolcadik-kilencedik helyezett találkozik, tehát van tétje az összecsapásnak, mindkét félnek nagy szüksége lenne a győzelemre. A Nets legutóbb megverte a Detroitot, a Chicago pedig kiengedte a kezéből az indianai győzelmet, de ha azt a játékot hozná most is, akkor lenne esélye - kérdés, hogy LaVine meddig tudja a víz felett tartani a sok sérülttel bajlódó csapatát. Az ő és Kyrie Irving párharca érdekes lehet, de jelenleg azért a Brooklyn egészségesebb (a Bulls sérültlistáján tíz név szerepel...) és jobb kerettel rendelkezik, otthon játszhat, úgyhogy azért esélyesebbnek számít - nagy meccs kell LaVine-től, vagy a társaktól ahhoz, hogy közeledni tudjon a Chicago.

Houston Rockets - Dallas Mavericks 01:30

Texasi rangadó, ami nagyon fontos lenne mindkét csapat számára, már csak azért is, mert konkrétan egyforma mérleggel rendelkeznek. Összességében a Houston van rosszabb formában, egy-két felvillanást leszámítva mostanában a gyenge játék és a vereség a megszokott náluk, főleg védekezésben nem találják magukat, de nagyon furcsa az is, ami támadásban történik velük: James Harden gyakorlatilag évek óta nem látott rossz formában van, miközben Russell Westbrook az MVP-önmagát idézi, csak éppen a csapat semmit sem profitál ebből. A Dallas sincs kirobbanó formában, eléggé hullámzó a csapat teljesítménye, de legutóbb éppen egy érthetetlenül gyenge meccset játszott és vesztett el tükörsimán a Suns ellen, a sorminta alapján most egy jobb estének kellene következnie, ráadásul volt is egy plusz pihenőnapjuk. Csakhogy ők a vezérük nélkül érkeznek: Luka Doncic megint megsérült, el sem utazott a csapattal, legjobbjuk hiányában pedig már elég komoly bravúr lenne tőlük a győzelem még a mostani akadozó Houstonnal szemben is - ráadásul Hardaway Jr. játéka is kérdéses, vannak bajok. Ezek után a Rockets számára már-már kötelező a győzelem ebben a helyzetben annak ellenére, hogy egyébként idei első összecsapásukat 137-123-ra megnyerte a Mavs ugyanebben a csarnokban.

New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies 02:00

Látványos meccsre van kilátás, mindkét gárda szépen és eredményesen játszik, a Pelicans lassan beépítgeti Zion Williamsont, a Memphis pedig szárnyal és most már idegenben is abszolút remekel a társaság - zsinórban négy győzelemből érkezik, legutóbb egy nagyon sima, bár kisebb balhéval véget érő derbit húzott be New Yorkban. Másfél hete egyébként Memphisben is győzött a Pels tíz ponttal, akkor jobbak voltak Ingramék, most is erre építhetnek, de összességében a Memphis azért jobb csapat még most is, úgyhogy bármi elképzelhető. Érdekes lesz Williamson és Morant, a két újonc csatája, a mérkőzés tétje pedig egyértelmű: a New Orleans szeretne bemenni a playoffba, a célkeresztjében pedig éppen az öt meccsel előrébb tartó Grizzlies áll, úgyhogy muszáj lenne ismét nyernie. 

Milwaukee Bucks - Denver Nuggets 03:00

A Milwaukee sorozatban kilenc győzelem után, a liga legjobb csapataként várhatja ezt az összecsapást, amelyre a Denver back-to-back érkezik meg - a vendégek nagyon nagy meccset vívtak előző este a Jazz-zel és foghíjas keretük ellenére nyerni is tudtak. Meglátjuk, hogy mennyi energia maradt bennük, négy alapemberük nélkül pláne fáradtak lehetnek és nekik inkább a közvetlen nyugati rivális elleni hazai meccs lehetett a prioritás, nem pedig a ligaelső elleni idegenbeli fellépés. A hazaiak pihentebbek, otthon játszhatnak, igazából minden mellettük szól, sérültjeik viszont most nekik is vannak, Giannis Antetokounmpo legutóbb nem tudott játszani és most is kérdéses a pályára lépése, ugyanez a helyzet Donte DiVincenzóval, George Hillről pedig már be is jelentették, hogy kihagyja ezt az összecsapást.

Phoenix Suns - Oklahoma City Thunder 03:00

Az OKC érdekes módon idegenben meggyőzőbb mostanában, mint otthon, úgyhogy a phoenixi hazai pálya nem biztos, hogy a Sunsnak jelent előnyt, ráadásul a Thunder ugyan a Dallastól kikapott, de azóta a Sacramentón megint simán átlépett és továbbra is nagyon egységes, minőségi csapatot alkot. A Phoenix is nyert háromból kettőt, a dallasi siker nagyon meggyőző volt, Ayton is remek formába lendült most már, úgyhogy nem lehet leírni a gárdát, de az esetleges sikerhez a kulcsemberektől jó teljesítmény kell: Booker, Ayton és Oubre Jr. jó passzban van, de ezt most is ki kell tenniük a parkettre Chris Paulék védekezésével szemben. Sérültfronton nincs változás, mindkét oldalon a megszokott rotációkkal lehet dolgozni - jobb csapat a Thunder, de egy jó dobóformával ez a Suns képes lehet meglepetést okozni, megvan benne a kellő tűzerő, ezt Dallasban is bizonyította. 

Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 04:00

A Lakersnek nagyon kellene ez a győzelem, LeBron Jamesék egyértelműen megtorpantak az utóbbi időszakban, a Philadelphiában elszenvedett vereség óta pedig jó pár napot kihagytak - azonban a sorok rendezése helyett jött Kobe Bryant halála, úgyhogy megint felborult minden. Nem lesz egyszerű meccs ez számukra, hiszen a Portland javuló formát mutat, négyből hármat nyert, legutóbb a Houstont is túldobta, de azért verhető ellenfél a vendégcsapat: idegenben egyelőre kevesebbet bizonyítottak, védekezni egyébként sem nagyon tudnak, bár az tény, hogy a jelenleg MVP-formát futó Damian Lillarddal bárkit képesek szétdobni. Döntő lesz a hazaiak védekezése és hogy elöl a két sztár mellé fel tudnak-e nőni a kiegészítők, a Sixers ellen ez nem ment, méghozzá egyáltalán - Jamesék eddig kétszer is nyertek már Portlandben ebben a szezonban, most otthon is nagyon fontos lenne számukra a siker. A vendégeknél egyébként Carmelo Anthony nem lesz ott a mérkőzésen, ő hiányozni fog.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus