Hajnalban Cavs-Warriors rangadó, de már 18:30-tól NBA-t nézhetünk

Farkasszemet néz a Clippersszel Chris Paul - Bulls-Heat derbi - hét meccset rendeznek éjfél előtt!

Detroit Pistons - Charlotte Hornets 18:30

Mindkét csapatot borzasztó nehéz belőni, teljesen megjósolhatatlan meccseik vannak hol pozitív, hol negatív irányban, bár a Hornets egy fokkal stabilabbnak tűnik mostanában - igaz, idegenben viszont csak 5-13-at hozott eddig, míg a Pistons otthon 13-5-öt, ez rögtön meg is fordítja a dolgokat. Különösebb jóslatokba nincs értelme belemenni, a hazaiaknál Stanley Johnson és Reggie Jackson sérült, a többiek bevethetőek, a Hornets pedig egyszer már kikapott a szezon során ebben a csarnokban, akkor 102-90-re győzött a Detroit. Az mondjuk biztosra vehető, hogy a Drummond-Howard csata döntő jelentőséggel bírhat.

Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 19:00

Ez rögtön egy nagyon komoly rangadó lesz, ahol a négy napja pihenő Philly fogadja a  több rangadót is megvívó, zaklatottabb időszakot átvészelő Raptorst. A vendégek azért kérdés nélkül a liga egyik legjobbjai, hiszen bár kétszer is kikaptak otthon az elmúlt három meccsen, a Heat és a GSW ellen is egy-egy labdán múlt a történet, utóbbi ellen ráadásul Kyle Lowry nélkül léptek pályára, és felálltak közel 30 pontos hátrányból, de idegenben még mindig más náluk a helyzet, mint otthon, meglátjuk, hogy mire mennek most. A Sixers egy szép győzelmi sorozat után kapott ki Londonban a Celticstől, azóta nem lépett pályára, de támadásban mindenképpen kiváló együttesről beszélünk, az Embiid-Simmons kettős most is alaposan feladhatja a leckét a Torontónak, amely lehet, hogy ismét Lowry nélkül lesz kénytelen kiállni. Meg kell viszont jegyeznünk, hogy idén eddig 3-0-ra vezet a Raptors ebben a párharcban, és Philadelphiában is nyerni tudott már.

Washington Wizards - Milwaukee Bucks 20:00

A Bucks back-to-backet játszik, ráadásul egy történelmien gyenge teljesítmény után, Miamiban alig 32%-kal tüzelt a társaság, ebből kellene fáradtan, utazás után felállni. A Wizards továbbra sem meggyőző, de valahogy azért jó százalékban hozza a hazai meccseit, ez és a pihentség is Wallék mellett szól, ráadásul a hátvédpárjuk vezetésével kiválóan tudnak rohanni is, ami sokat érhet a fáradtabb ellenféllel szemben. Sérültek egyik oldalon sincsenek, kérdőjelek viszont mindkettőn vannak bőven, ráadásul tovább bonyolítja a helyzetet, hogy ugyan 1-1-re állnak egymással a csapatok a szezonban, de mindkétszer az idegenben lévő együttes tudott nyerni.

Atlanta Hawks - San Antonio Spurs 21:00

Ahogy mostanában minden Spurs-meccsnél, úgy most is az a fő kérdés, hogy milyen keretet küld csatába Gregg Popovich, hiszen idegenben általában pihentetni szokott, ennek is köszönhető a 10-13-as vendégmérleg, ráadásul Atlantában azért tartalékosabban is esélyesebbek lennének a texasiak. A sérültjelentés szerint viszont Rudy Gayt leszámítva most mindenki bevethető, meglátjuk, hogy végül marad-e ki valaki, a Hawks mindenesetre nincs egyszerű helyzetben - továbbra is ligautolsó a gárda, ráadásul nekik vannak sérültjeik, igaz, a hírek szerint Belinelli, Muscala, Dedmon és Prince is vállalja a játékot, csak Bembry nem lesz ott a parketten. Az esélyes természetesen a San Antonio, a hazaiak a több pihenőnapban és saját közönségükben bízhatnak leginkább. 

Brooklyn Nets - New York Knicks 21:00

Városi derbi, ahol a Knicks back-to-backet vív, ráadásul egy hosszabbításos, nagyon fájdalmas vereség másnapján, emiatt favoritnak számít a Nets - Porzingisék mentálisan és fizikálisan is elég rossz állapotban vannak most már, ráadásul ezzel a meccsel egy hétmeccsces idegenbeli túrára indulnak el. Tegyük hozzá, hogy a Brooklyn sincs jó formában, nyertek ugyan Atlantában, de azóta ők is kikaptak hosszabbításban Washingtonban, azóta csak egy pihenőnapjuk volt, ráadásul az elmúlt egy hétben az volt a második ráadásul (a Knicksnek a harmadk...), tehát ők sem teljesen frissek, de valamivel mégis kedvezőbb helyzetben vannak. Új sérült nincs egyik oldalon sem, az viszont lehet, hogy a hosszú sérülés után visszatérő Tim Hardaway Jr. nem lép pályára a back-to-back miatt.

Chicago Bulls - Miami Heat 21:30

Itt a bombaformában lévő Heat játszik back-to-backet, meglátjuk, hogy mennyi energiája maradt a csapatnak a Bucks szétszedése után, hiszen Dragicék fő erénye azért az agresszivitás, a fegyelmezett, fizikális védekezés, amit fáradtan sokkal nehezebb csinálni. A Bulls ráadásul egy jó csapat, főleg támadásban, olyan tűzerővel bírnak Dunnék, amit nehéz lesz kordában tartani a vendégeknek, túldobni pedig aligha fogják majd a Chicagót. A hazaiak ráadásul két szoros, önbizalomnövelő győzelemből érkeznek, így hiába van nagy szériában a Miami, kőkemény találkozóra készülhet. 

Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers 23:30

Belendült a Lakers, a hosszabbításos dallasi sikerrel már négyes győzelmi szériában van a gárda, így pedig Memphisbe is jó esélyekkel utazhat, igaz, otthon azért a Grizzlies is mutatott jó dolgokat, legutóbb például megverte a New Orleanst. A vendégeknél Brandon Ingram és Lonzo Ball sem 100%-os, előbbinek a bokája, utóbbinak a térde sérült, és mindkettejük játéka kérdéses, azt pedig nem túlzás kijelenteni, hogy tőlük függ a meccs kimenetele - ha mindketten pályára tudnak lépni, akkor inkább a LAL tűnik esélyesebbnek, ha nem, akkor viszont a Grizzliesnél lehet az előny. 

Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 02:00

Három vereség után tudott legutóbb ismét mérkőzést nyerni a Thunder, de a jó játékkal továbbra is adós maradt a gárda, igaz, legalább a védekezést összekapták Charlotte-ban - most egy kötelező hazai győzelem előtt állnak, nagy blama lenne egy újabb vereség. A Kings nincs is jó passzban egyébként, most éppen négy vereségnél tart, Hieldék oda-vissza kikaptak a tartalékos Clipperstől, Cauley-Stein pedig ki is fakadt egy kicsit legutóbb, hogy nem végzik el a feladatukat. Kérdés, hogy feltüzelik-e magukat erre a találkozóra, de akár így, akár úgy, Westbrookéknak hozniuk kell a győzelmet, igaz, ehhez támadásban azért nem ártana javulniuk, mert ismét nagyon szétestek ebben. Andre Roberson nem lesz náluk, a vendégeknél viszont elvileg nincs fontos hiányzó. 

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 02:30

Természetesen ez lesz a játéknap csúcsrangadója, az előző három nagydöntő és a karácsonyi (erősen vitatott véget érő...) meccs visszavágója, amely ráadásul ezen felül is borzasztó fontos lenne a Clevelandnek. A Cavs botrányos formában van, szörnyű túra után térhetett haza, és bár legutóbb a Pacers ellen legalább szoros meccset tudtak játszani, most nagyon mélyen vannak - kérdés, hogy a pihenőnapok és a hazai környezet mennyit segít rajtuk. A Golden State-nek ez az idegenbeli túra harmadik állomása lesz, legutóbb nagy előnyt adtak le, de végül nyertek Torontóban, Steph Curry visszatért, azt viszont túlzás lenne állítani, hogy bombaformában vannak, ők is messze vannak a legjobbjuktól. Rengeteg a kérdőjel a meccsel kapcsolatban, hogy képes lesz-e érdemi védekezést összerakni a Cavs, hogy Isaiah Thomas mire megy a Warriors ellen, hogy a vendégek mennyire lesznek fáradtak vagy éppen könyörtelenek, illetve hogy egyáltalán pályára léphet-e náluk Iguodala, Livingston és Casspi - a hírek szerint egyébként igen. Karácsonykor a védekezés döntött, most is az fog?

Utah Jazz - Indiana Pacers 03:00

Itt a Pacers játszik back-to-backet, de Nate McMillan azért figyelt játékosai perceire, előző este erősen limitált játékidőt kaptak a kulcsemberek, és így is kiütötték a Sunst, szóval extra fáradtak azért nem lesznek majd Oladipóék. Alapvetően azért jobb csapatot alkotnak, mint a Jazz, de Mitchellék mellett szól a frissesség és a hazai pálya, ahol 13-7-re állnak, és bár 1-3-mal zárták idegenbeli túrájukat, otthon mindig jóval veszélyesebbnek számítanak. A nagy kérdés náluk a támadójáték, hogy képesek lesznek-e tartani a lépést a Pacersszel, lesznek-e komoly fegyvereik elöl, mert Mitchell egyedül kevés, mellé kell Rubio, Ingles, Hood vagy bárki, akiben van pont. A vendégeknél egyébként Myles Turner továbbra is sérült, nem jött rendbe a könyöke, ő nem léphet pályára. 

Los Angeles Clippers - Houston Rockets 04:30

A Cavs-Warriors mellett ez is kiemelt találkozónak számít több okból is: egyrészt természetesen Chris Paul visszatérése komoly sztori, az irányító a nyáron távozott a Clipperstől és került Houstonba, de a két csapat egyébként is kifejezetten jó jelenleg. A LAC váratlanul összeszedte magát, és zsinórban négy győzelemmel elérte az 50%-ot, valamint a playoff-vonalat, az utóbbi három találkozón 120 pont fölé jutott, míg a Rockets ugyan továbbra sem védekezik jól, de így is megnyerte az előző három meccsét, és ismét jó irányba állt. Ez a derbi így mindkét fél számára nagyon fontos, és bár a Houston alapvetően jobb csapat, a jelenlegi Clipperst egyáltalán nem lehet leírni - ugyan a "szokásos" sérültek mellett DeAndre Jordan játéka is kérdéses, CJ Williams pedig hosszabb időre kidőlt, de a Rocketsnél sincs James Harden, Mbah a Moute, valamint Nené - közülük csak a középső játékára van némi esély. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus