Hajnalban Nuggets-Sixers a Sport TV-n

Miamiba utazik a Washington, Memphisbe a Clippers, Clevelandbe a Warriors - mutatjuk a játéknap felvezetőjét. 

 

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 01:30

A Cavs back-to-backet játszik a Nets ellen tízpontos vereség után, de nem is ez a fő probléma, hanem az, hogy kiürült a keret, a kezdőötösből már csak Darius Garland bevethető, így szerkezetileg és minőségben is problémáik vannak. Ez a fáradtsággal kombinálva nem ígér nekik sok jót a ligaelsővel szemben - a Warriors legutóbb Brooklynban is győzni tudott, méghozzá teljesen simán, óriási formában van. Ezek alapján az esélyek egyértelműek, ha védekezésben hozza a megszokott ligaelső szintet Steve Kerr legénysége, akkor nem lehet kérdéses a győzelme. 

 

Miami Heat - Washington Wizards 01:30

Mindkét fél back-to-back lép pályára és kiemelt rangadót vív most egymással, hiszen két keleti topcsapatról beszélünk, akik az első kiemelés környékén mozognak. A floridaiak sorozatban hármat nyertek, előző este a New Orleanst verték meg simán úgy, hogy Lowry és Adebayo nem játszott, Jimmy Butler viszont 31 pontos tripla-duplával tért vissza a sérüléséből, úgyhogy ő már bevethető állapotban van. A Wizards viszont éppen most játszott gyengén és erőtlenül, így kikapott Charlotte-ban, előtte hiába volt remek formában, ez egy kicsit most kérdésessé teszi, hogy mire lesz képes a gárda. Új sérült egyik oldalon sincs, viszont a hazaiaknál elvileg Lowry és Adebayo is bevethető, így ők friss lábakkal küzdhetnek a Miami győzelméért. 

 

Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers 02:00

Mindkét csapat megnyerte az előző meccsét, az addig gyengélkedő Memphis egy önbizalomnövelő győzelmet aratott a Houstonnal szemben, a komoly sikerszériát "elrontó" Clippers pedig  a Spurs ellen tudott javítani. A nagy kérdés, hogy Paul George-ék idegenben mennyire lesznek meggyőzőek, mert a nagy sikerszériájuk azért otthon született és vendégként csak 2-2-re állnak eddig - a Grizzlies otthon 5-3-at tud felmutatni, meglátjuk, hogy a LAC mire megy. A két fél eddigi egy meccsét egyébként Los Angelesben nyerte meg a Memphis, de azóta fordult a kocka, az utóbbi hetekben a Clippes egyértelműen jobb csapat volt az akadozó Grizzliesnél - védekezésben főleg. 

 

Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 02:00

A Wolves back-to-back érkezik a Kings elleni hazai győzelem után, amikor a negyedik negyedben tudta felülmúlni ellenfelét a társaság, most pedig egy hasonszőrű csapat ellen kellene ismételni, már fáradtabban. A Spurs két napja Los Angelesben kapott ki, ez az idegenbeli túra harmadik meccse lesz a texasiak számára és nincs jó formában, az előző három találkozóját elvesztette. Kérdés, hogy mennyire lesz most letisztult és koncenetrált a Popovich-legénység játéka - ha az egyéni villanások döntenek, akkor az a Towns-Russell-Edwards triónak jó, a San Antonio kollektív csapatjátékkal kerekedhet felül. 

 

Denver Nuggets - Philadelphia 76ers 03:00 (Sport 1)

A Sixers most már sorozatban öt vereségnél tart, a kerete még mindig foghíjas és képtelenek felülkerekedni ezeken a problémákon - Joel Embiid, Danny Green és Matisse Thybulle most sem léphet pályára, így továbbra is nélkülük kellene kimászniuk a gödörből. A Denver egy szép hazai sikerszéria után legutóbb kikapott Dallasban, de otthon most mindenképpen esélyesebbnek számít, Nikola Jokics szenzációs szezont fut, a védekezésük is jó és bár Michael Porter Jr. biztosan, Will Barton pedig lehet, hogy nem játszik, saját közönségük előtt, a mindig erős hazai pályájukon nekik áll a zászló. A Sixerstől jelen pillanatban komoly bravúr lenne, ha pont most tudna javítani...

 

Utah Jazz - Toronto Raptors 03:00

Itt egyik csapat sincs túl jó formában, a Jazz ugyan legutóbb nyerni tudott a Sixers ellen, méghozzá 35 ponttal, de előtte Gobert-ék sem játszottak túl jól, még otthon sem, míg a Raptors most már jó ideje szintén csak a Phillyt tudta legyőzni - ez köti össze ezt a két együttest. A Utah otthon áll 5-2-re, a Raptors idegenben hozott 5-2-t eddig, meglátjuk, hogy most melyiküknek lesz jobb estéjük - saját pályáján azért a Jazz mindenképpen favorit, főleg úgy, hogy Anunoby határozatlan időre kidőlt a kanadaiaktól. Siakam játszhat, de kell is tőle az extra, neki és VanVleetnek is kulcsszerepe lesz abban, hogy képes-e "zavart okozni" a Toronto.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus