Hajnalban Raptors-Nuggets rangadó Torontóban

Pályán az OKC, a Clippers, a Warriors és a Rockets is a nyugati nagycsapatok közül - mutatjuk, hogy mit kell tudni a hajnali NBA-meccsek előtt.

 

Detroit Pistons - Oklahoma City Thunder 1:00

Mindkét csapat nagy formában van most már jó ideje, ennek megfelelően rangadóra készülhetünk - ezt egyébként a mérlegek is alátámasztják, a Pistons negyedik Keleten, az OKC pedig harmadik Nyugaton jelen pillanatban. A hazaiak játéka nagyon összeállt mostanában, főleg ami a támadást illeti, míg a Thunder továbbra is elsősorban a ligaelit védekezésének köszönheti a sikereit, érdemes lesz figyelni, hogy melyik fél tudja jobban ráerőltetni akaratát az ellenfelére. A Detroitnál nyilván rengeteg múlik a Griffin-Drummond kettősön, de az OKC oldalán is nagyon fontos láncszem Steven Adams, úgyhogy a centerpárharc döntő fontosságú lehet ezen az összecsapáson, illetve az is, hogy a gyorsabb vendégek mennyire tudnak majd leindítgani. Azt is tegyük hozzá, hogy a Thunder védekezése főleg a periméteren nagyon kemény, márpedig annak itt most kevésbé lesz haszna, hacsak Griffint nem tudják teljesen megfogni ezen a területen, de az is érdekes lesz, hogy Reggie Jackson mihez kezd majd Russell Westbrookkal.

Atlanta Hawks - Golden State Warriors 1:30

Kötelező győzelem a GSW számára, a címvédőnél már visszatért Steph Curry, de Detroitban ez sem ért sikert, a kisebb győzelmi széria után most ismét kikaptak egymás után kétszer, úgyhogy van min javítaniuk és egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy az ilyen meccseket elbukják. Nagyon azért nem kell aggódniuk, az Atlanta egy-két biztató meccs után megint elszenvedett két sima vereséget és összességében nyilván nincs a Warriors szintjén, bár a vendégeknek azért magas posztokon lehetnek gondjaik - Draymond Green még mindig sérült, most már Damian Jones is kidőlt, érdekes lesz látni, hogy hogyan rotálja csapatát Steve Kerr centerben. 

Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 1:30

Alsóházi meccs, egyik csapat sincs jó formában, bár a Nets azért biztosabb lábakon állt még az elmúlt időszakban is, csak egyszerűen képtelen volt nyerni, bármilyen jól is játszott egyes meccseken - legutóbb aztán egy dupla hosszabbítás másnapján már simán kaptak ki, most próbálnak ebből felállni. A Cavs legnagyobb gondja, hogy támadásban a liga legaljához tartozik, úgy szenvedett zsinórban négy vereséget, hogy egyszer sem érte el a száz dobott pontot és ha ezen nem tudnak javítani Collin Sextonék, akkor most sem fognak nyerni - a Brooklynban ennél jóval több tűzerő van, ha sikerült feltöltődniük D'Angelo Russelléknek a pihenőnap alatt. George Hill már visszatért a vendégeknél, de ő sem hozott igazán változást, meglátjuk, hogy képesek-e jobban dobni, illetve több jó helyzetet kreálni, könnyebben pontokat szerezni ezen a találkozón. 

New York Knicks - Washington Wizards 1:30

A meccs fő kérdése az, hogy idegenben is komolyan lehet-e már venni a Washingtont, mert a fővárosiak ingadozásának legfőbb oka jelenleg az, hogy otthon már 50%-ra javultak a gyenge rajt után, vendégként viszont csak 2-9-re állnak - ugyanakkor most túrázni indultak, úgyhogy kénytelenek lesznek itt is bizonyítani. A New York is ingadozó, de nem feltétlenül emiatt, bár persze otthon azért több sikerélménye volt a gárdának, legutóbb például hosszabbításban megverte a Milwaukee-t is. Ami mindenképpen különbség a felek között, az a "hustle", az akarat, ami a Knicksnél abszolút megvan, minden meccsen 100%-osan odateszik magukat, míg a Wizardsnál ezt nagyon ritkán látni, főleg idegenben. Dwight Howard és Jeff Green nélkül a festékben gondban is lehetnek a vendégek, meglátjuk, hogy ki tudják-e ezt használni Enes Kanterék. 

Toronto Raptors - Denver Nuggets 1:30

A nap kiemelt rangadója, hiszen a listavezető a holtversenyben ligamásodik, egyben nyugati első Denvert fogadja. A Toronto zsinórban nyolc, a Nuggets sorozatban öt győzelem után lép pályára, ráadásul mindketten jó csapatok ellen is nyerni tudtak az elmúlt hetekben, úgyhogy abszolút bombaformában várhatják ezt a küzdelmet. Ami a sérüléseket illeti, a mostanában megszokott rotációból senki nem fog hiányozni a Denvernél, a Torontónál viszont Kyle Lowry legutóbb jelentkező hátsérülése nem jött rendbe teljesen, egyelőre kérdéses, hogy ott lesz-e majd a parketten. Vele otthon azért esélyesebbnek tűnik a Raptors, elöl-hátul nagyon meggyőző, sokoldalú és kiegyensúlyozott Nick Nurse csapata, a Denvernek voltak már komolyabb hullámvölgyei és bár most ismét összeszedte a védekezést, azért Kawhi Leonarddal meggyűlhet a baja, támadásban pedig sokszor volt szüksége extra egyéni teljesítményre valakitől. Ha Lowry nem játszik, az persze más tészta még akkor is, ha legutóbb nélküle is nyerni tudott a társaság. 

Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 2:00

Ez is érdekes nyugati derbi lesz, mindkét fél szeretne feljebb lépni, de egyik sem tudott még idén huzamosabb ideig úgy játszani, ahogy azt elvárnánk, bár a Wolves éppen mostanában szedte össze magát védekezésben és a Butler-csere óta azért sokkal többet nem biztos, hogy várhatunk tőlük. Nyolc mérkőzésen keresztül nem kaptak 103 pontnál többet, legutóbb viszont a Bostont és Gordon Haywardot nem tudták megállítani, ezzel ki is kaptak, szóval nagy kérdés, hogy James Hardennel és a sokszor nagyon akadozó, de az elmúlt két találkozón működő houstoni támadójátékkal mire mennek. Az valószínű, hogy egy dobópárbajhoz nincs elég tűzerejük Rose-éknak, főleg hogy a Rockets védekezése egyáltalán nem rossz - nyomás mindkét csapaton van a mérleg miatt, a vendégeknek sokkal feljebb kellene lenniük, a Wolves viszont leginkább a hazai meccseiben bízhat. 

New Orleans Pelicans - Los Angeles Clippers 2:00

Ez is jó meccs lehet, bár mindkét csapat back-to-backet játszik, ami azért ronthat a színvonalon, ezzel együtt a liga egyik legstabilabban menetelő, bár előző este Dallasban vereséget szenvedő csapata látogat az egyik MVP-kaliberrel támadó, otthon bárkire veszélyes New Orleanshoz. A Pels Charlotte-ban tudott nyerni ma hajnalban és azzal a játékkal most is lehet keresnivalója, bár Anthony Davistől továbbra is űrszámok kellenek ahhoz, hogy ők működjenek elöl-hátul, főleg úgy, hogy E'Twaun Moore és Elfrid Payton sérült, valószínűleg egyikük sem léphet pályára most sem. A Clippersnél nem a hatalmas egyéni extrák hozták eddig sem a meccseket, de azért a Harris-Gallinari párostól több kell, mint amit a Mavs ellen mutatott, bár egy olyan végjátékot vesztettek el, amelyhez hasonlóakat idén rendre behúztak eddig - szóval nagy gondjuk nincs, ráadásul annyival mélyebbek, mint a jelenlegi New Orleans, hogy a back-to-back abszolút nekik jön jobban ebben a párosításban. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus