Hajnalban véget érhet a nyugati döntő

A söprés elkerüléséért lép pályára a Portland, Andre Iguodala játéka kérdéses a Golden State-nél.

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 3:00 (Sport 1)

Két mérkőzés is abszolút nyerhető volt ebben a párharcban a Portland számára, de mindkettőt elvesztette a gárda, úgyhogy innentől nem is kisebb, hanem hatalmas csoda lenne, ha lenne még keresnivalója. Ezzel együtt ezt a találkozót éppen meg is nyerheti, hiszen Damian Lillardék a becsületükért, a söprés elkerüléséért küzdenek hazai pályán, míg a GSW motivációja leginkább az, hogy szeretnének pihenni a nagydöntő előtt - nem biztos, hogy ez ugyanazt az energiaszintet eredményezi.

Márpedig az energiára szükségük lesz a vendégeknek, ha le akarják zárni a párharcot, mert a Blazers az első félidőkben eddig is hozta magát, csak általában a harmadik negyedben olyan brutálisan jött vissza a pályára a GSW, hogy azzal fordítani tudott, a portlandi kulcsemberek pedig a végjátékban sorra követték el a hibákat - meglátjuk, hogy most is hasonló lesz-e a forgatókönyv, hiszen alapvetően Lillard és McCollum nem nagyon tudott eddig érvényesülni, míg a túloldalon a Curry-Green páros viszonylag szabadon alkothatott.

Ami fontos faktor lehet, az Andre Iguodala esetleges hiánya, a GSW mindenese legutóbb megsérült és most erősen kérdéses a játéka, Steve Kerr pedig 3-0-nál nem biztos, hogy minden áron erőltetni fogja - igaz, azért Kevin Durant és DeMarcus Cousins mellett ő már a harmadik meghatározó játékos és nélküle a többieken lesz még nagyobb teher, főleg hogy ha ő nincs, akkor McKinnie-nek, Livingstonnak, vagy Cooknak kell jóval többet játszania. A Portlandnél Lillard közel sem 100%-os, de ő a hírek szerint vállalni fogja a játékot.

A párharc állása: 3-0 a Warriors javára.

A mérkőzéshez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus