Hatvan pont fölé jutott a Warriors két MVP-je

Curry és Durant dominált a GSW-nél - minden a helyén volt a Wizardsnál - simán kikapott a Dallas - lenyomta a Miamit a Philly.

 

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

Washington Wizards – Toronto Raptors 119-82

Parádézott a Washington. Talán most először játszott igazán jól az előszezonban a Wizards, a kezdőcsapat elképesztő hatékonysággal dolgozott: Gortat 7/8, Porter 7/7, Morris 8/10 dobását értékesítette, a helyzeteket kreáló Wall-Beal kettős pedig a 34 pont mellett kiosztott húsz (!) gólpasszt is. Már az első negyedben ízekre szedték a több fokozattal lassabb Torontót és végül közel negyven lett közte – szenzációs játékkal, 57,6%-os mezőnymutatóval, plusz 48,3%-os triplázással hangolt az alapszakaszra a fővárosi alakulat.

DeRozan egyedül. Reménytelen kosárlabdát mutatott be a Raptors, pedig csak Sullinger és Joseph hiányzott a gárdából – ugyan Carroll, az ismét kezdő Siakam és Valanciunas is csak húsz perc körül kapott, már ez idő alatt is húsz pontot vert rájuk a Wizards. Több harmatgyenge produkció mellett egy üde színfolt volt az együttesnél, a 34 pontig jutó DeMar DeRozan (11/24 mezőnyből, 11/12 büntető, 3 labdaszerzés), de ő sem ért semmit a Washingtonnal szemben – a -34-es +/- mutató beszédes…

A Wizards legjobb dobói: Beal 19/6, Morris 19/9, Porter 16/6, Gortat 16
A Raptors legjobb dobói: DeRozan 34/3, Lowry 8, Siakam 7, Patterson 7

Miami Heat – Philadelphia 76ers 110-113

Jobb volt a Philly. Az előszezon végére hozta a legbiztatóbb játékát a Sixers, a Rodriguez-Henderson-Covington-Saric-Embiid ötös kifejezetten jól működött és velük a pályán vezetett is a Philly. Embiid 18 perc alatt 18 pontig és 9 lepattanóig jutott el, a nagy estétől azonban megfosztotta az, hogy kipontozódott – Saric viszont berámolt 19 egységet és Rodriguez is jóval kevesebbet hibázott, mint eddig. Félidőben ugyan még a Miami vezetett nyolc ponttal, de végül nyerni tudott a Sixers, így 2-5-ös mérleggel zárta a felkészülést.

Most nem volt igazán jó a Heat. Több meglepően pozitív teljesítményt láttunk a floridaiaktól az előszezon során, a zárás viszont nem sikerült tökéletesen. Elöl a Dragic-Whiteside kettősre építve becsülettel termeltek, de hiányoztak a kiosztások (12 gólpassz) és a triplák (5/20), elhibáztak 18 büntetőt, védekezésben pedig nem tudtak mit kezdeni Embiidékkel – hiába vezettek félidőben, a fordulás után már a Sixers akarata érvényesült. Erik Spoelstra csapata így végül 4-4-gyel zárta az előszezont.

A Heat legjobb dobói: Dragic 17, Whiteside 15, Reed 13
A 76ers legjobb dobói: Saric 19/3, Embiid 18, Grant 17

Minnesota Timberwolves – Charlotte Hornets 109-74

Nem erőltette a Charlotte. Már a kezdőből is hiányzott Batum és Williams a Hornetsnél, de a többiek is csak bő negyedórát töltöttek parketten – ez idő alatt még többé-kevésbé tartották a lépést a Minnesotával, egyébként esélytelennek bizonyultak. A 31,6%-os mezőnymutató és a csapatszinten beszórt 3/22 tripla jelzi, hogy hol volt a fő gond, a nyolc gólpasszra (és 25 kosárra) jutó 17 eladott labda tetézi a bajt, az pedig már csak ráadás, hogy védekezésben sem álltak a helyzet magaslatán.

Kíváncsian várjuk a Wolvest. A fiatal gárda 5-2-es mérleggel zárta az előszezont és többnyire biztató teljesítményt mutatott, igaz, ezúttal nem kellett nagyon megizzadniuk Rubióéknak. Wiggins ismét pihent, a helyére bekerülő Rush pedig 4/4 triplával jelezte, hogy lehet rá számítani és azon kívül, hogy LaVine túlvállalta magát, minden remekül működött. A padról Dunn, Muhammad és Bjelica is hozzátette, amit kellett, a kinti dobásokkal viszont továbbra is vannak gondok (Rush extráját leszámítva) – érdekes lesz látni az együttest tétmérkőzéseken.

A Timberwolves legjobb dobói: Muhammad 17/6, LaVine 15/3, Towns 15
A Hornets legjobb dobói: Belinelli 10/6, Walker 9/3, Tobey 8, Lamb 8

San Antonio Spurs – Houston Rockets 114-99

A ligával szemben a Spurs. A small-ball és a tripladobás korában a San Antonio ezen az estén két klasszikus, pozíciózó-középtávolizó magassal (Gasol-Aldridge) és két, kintről gyengén dobó hátvéddel (Parker-Anderson, utóbbi nem is feltétlenül hátvéd) állt ki Kawhi Leonard mellett és ez az ötös nagyjából húsz percet töltött parketten. A labda járt is szépen és kiosztottak egymás közt 12 gólpasszt, de Parker és Aldridge sem dolgozott hatékonyan, Gasol pedig a kilenc pattanója és négy gólpassza mellett megállt hat pontnál – ismét Leonard volt a gárda legjobbja. A kispadról is hiányoztak a fontos láncszemek, de a győzelem így sem forgott veszélyben, végig kontrollálták a találkozót.

Pihentetés a Houstonnál. A kezdőcsapatból csak Ryan Anderson lépett pályára a Rocketsnél, így pedig érhető okokból nem tudták tartani a lépést a San Antonióval – igaz, hogy reménytelenül gyengék azért nem voltak, még a kezdő ellen sem. Ami érdekes, hogy Corey Brewer ezúttal is 0/3 triplával zárt, a hét előszezon-meccsből ötször egyáltalán be sem talált kintről, így pedig D’Antoninál nem valószínű, hogy sokat lesz pályán, akárhogy is védekezik…

A Spurs legjobb dobói: Forbes 19/12, Leonard 15/6, Bertans 14/6
A Rockets legjobb dobói: Brown 23/9, Nené 15, McDaniels 10/6, Prigioni 10/6, Dekker 10/3

Denver Nuggets – Dallas Mavericks 101-75

Nem áll készen a Mavs. Bő húsz percet pályán töltött a dallasi kezdő, ám a hét gólpasszra jutott tizenegy eladott labda, 1/10 triplát süllyesztettek el, simán elbukták a lepattanózást, Bogut pedig ki is pontozódott. Ez idő alatt több, mint húsz ponttal bizonyult jobbnak a Denver és végül nagyon sima vereségbe futottak bele Nowitzkiék – 2-5-tel zárták az előszezont és úgy fest, hogy egyelőre nem állnak készen az alapszakaszra.

Jó szájízzel zárt a Denver. Remekül működött a Nuggets játéka, a kezdőben Gallinari rontott dobás nélkül (4/4 mezőnyből, 2/2 tripla, 6/6 büntető) jutott el 16 pontig, Barton 3/6-ot, Nurkic 3/4-et, Jokics pedig 6/9-et dobott – szétosztottak 15 gólpasszt is, azt csináltak, amit akartak. Az első perctől egyértelmű volt a denveri fölény, egyedül az egyes poszton lehet hiányérzetük, itt sem Nelson, sem Murray dobásai nem ültek – előbbi azonban így is jól működtette a rendszert. A Nuggets főpróbája így tökéletesen sikerült, 4-4-es mérleggel, sima győzelem után készülhetnek az alapszakaszra.

A Nuggets legjobb dobói: Gallinari 16/6, Chandler 14/3, Jokics 12
A Mavericks legjobb dobói: Matthews 10, Nowitzki 8/3, Barnes 8, Williams 8, Brussino 8/6, Curry 8

Los Angeles Lakers – Phoenix Suns 94-98

Bledsoe és Booker nem játszott jól. Leginkább a két hátvédtől függ a Phoenix játéka, ám ezúttal mindegyik pocsék napot fogott ki: Bledsoe 2/11-et, Booker 5/17-et dobott mezőnyből és öt gólpasszukra jutott kilenc eladott labda is. A többiek ennek ellenére hozták magukat és a padról beszálló Knight javított a helyzeten, de így is elég alacsony színvonalú találkozót láthattunk – a Suns is 40% alatt dobott mezőnyből és csak 5/18 triplát küldött a helyére, de a Lakers is hasonló támadójátékot hozott.

Ki lesz a kezdőben? Az biztos, hogy a Lakers játéka D’Angelo Russell köré fog épülni, az irányító ma elég felemás teljesítményt nyújtott: 17 pontját 5/14-es mezőnymutatóval és 6/8 büntetővel szerezte, hat gólpasszára jutott négy eladott labda, igaz, el is lopott kettőt és hét lepattanót is hozzátett. Rajta kívül Randle és Mozgov helye biztos (utóbbi ma pihenőt kapott), de kettes-hármas poszton Clarkson, Williams, Young és Deng is játszott az előszezonban több-kevesebb sikerrel – ezúttal Deng nem lépett pályára, a többiek pedig felejthető produkciót nyújtottak. Az újonc Ingram egyébként a legutóbbi remek teljesítmény után ma mezőnykosár nélkül zárta 19 percét…

A Lakers legjobb dobói: Russell 17/3, Randle 15, Nance Jr. 10/3
A Suns legjobb dobói: Len 16, Warren 15, Knight 14/3

Golden State Warriors – Portland Trail Blazers 107-96

Elnyomta a többieket a két MVP. Ezúttal is kapott nagyjából félórát a Golden State kezdője, de az előszezon korábbi részében megszokott kiegyensúlyozottságnak nyoma sem volt – Steph Curry és Kevin Durant dominált, már ami a dobásokat illeti. A regnáló MVP már félidőben 28 pontnál tartott, a harmadik negyedben pedig Durant is felzárkózott mellé, így ők ketten végül 63 egységig és 13 tripláig jutottak, mielőtt leültette őket Steve Kerr – viszont Draymond Green kosár nélkül (11 pattanóval és 6 gólpasszal), Klay Thompson pedig 13 dobással (nagy részét a második félidőben) és kilenc ponttal zárt. A szoros első félidő után a harmadik negyedben egyébként dűlőre vitte a dolgot a Warriors, a záró etapban már mindkét oldalon a kispad kapott szerepet.

Parádésan kezdett a Portland. Az első negyed, főleg annak első fele kizárólag a Blazersről szólt, hatpercnyi játék után tizenöt pontos előnyben voltak Lillardék – tarthatatlan támadójátékot produkáltak és védekezésben is kellően agresszívek voltak. Innentől azonban fokozatosan fogyott el az előny, majd a fordulás után húsz pont körüli hátrányt szedtek össze, nem tudták tartani a lépést Curry-ékkel – ugyan a hajrában zárkóztak a cserék, az már nem számított. Lillard és McCollum egyszerre nem igazán játszott jól az előszezon során (most sem), ezúttal pedig a kispadról sem érkezett kellő lendület – Ezeli ezúttal sem lépett pályára, így a védekezéssel kapcsolatos válaszok még váratnak magukra.

A Warriors legjobb dobói: Curry 35/24, Durant 28/15, Clark 17/9
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 20/3, McCollum 16/3, Leonard 12/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus