Heat-Sixers rangadó Miamiban, kötelező előtt a Memphis

Pályán a Clippers és a Celtics is, tíz mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza - íme a találkozók felvezetői. 

 

Washington Wizards - Golden State Warriors 01:00

A Washington az előző két mérkőzésén összerántotta a védekezését és "teljesen váratlanul" meg is nyerte mindkettőt, otthon pedig most is jó esélyei lehetnek, ha hátul tartani tudja ezt a stabilitást - nem csináltak csodákat, de a korábbi vállalhatatlan szintet elfogadhatóra javították, ez pedig már elég is volt a sikerekhez. Legutóbb a Warriors is nyert, méghozzá simán, egy hosszú vereségsorozat után 19 ponttal győztek Clevelandben D'Angelo Russellék, viszont egymás után kétszer győzni nem szokása ennek az idei Golden State-nek, meglátjuk, hogy ez változik-e. Nehéz jósolni, mert egyik csapat se meggyőző, legutóbb viszont éppen mindkettő jól nézett ki - a vendégek esélyeit rontja, hogy Russell sérüléssel bajlódik és kérdéses a játéka, pedig rá nagy szükségük lenne támadásban. 

Charlotte Hornets - Orlando Magic 01:00

Két rossz formában lévő csapatról beszélünk, a Hornets ligaszinten is az egyik legszörnyűbb az utóbbi hetekben az eredményeket és a játékot tekintve is, a Magic ennyire nem vészes, de az előző öt meccsüket így is elvesztették Aaron Gordonék, méghozzá simán, reális esély nélkül. Ők a playoffért küzdenek keleti nyolcadikként, úgyhogy fontosabb lenne nekik a siker, mint a sehova nem jutó Charlotte-nak, idegenben viszont csak 8-16-ra állnak a szezon során, más csarnokokban saját magukhoz képest is jóval szerényebben teljesítenek. Ezzel együtt Charlotte-ban nyertek már egyszer 23 ponttal, meglátjuk, hogy tudnak-e valami hasonlót produkálni - Fournier játéka egy deréksérülés miatt kérdéses, míg a szenvedő, legutóbb egy félidő alatt 27 pontot dobó Hornetsnél PJ Washington valószínűleg nem játszhat. 

Cleveland Cavaliers - New York Knicks 01:00

Itt is két rossz formában lévő gyenge csapat találkozik, bár a Knicks legutóbb éppen aratott egy bravúrgyőzelmet Indianában, de támadásban akkor sem volt jó - ezzel együtt arra a védekezésre építhet, ha hasonlóan stabil tud maradni a gárda, akkor ezt a Clevelandet is megverheti. Idén már háromszor találkoztak a felek, ebből kettőt a New York nyert, ebben a csarnokban is tudott már győzni, méghozzá húsz ponttal és azért Randle-ékben legalább némelyik meccsen van megfelelő akarat, tűz és potenciál, a Cavsnél ezt borzasztó ritkán látni. Túl nagy tétje nincs a meccsnek és mivel mindkét csapat a liga aljához tartozik, jósolni is elég nehéz - kicsit jobb passzban van a Knicks, ha ezt tudja érvényesíteni, akkor nyerhet idegenben is, de ha Kevin Love-éknak éppen most lesz egy jó napjuk, akkor minden további nélkül győzhetnek ők is.

Indiana Pacers - Dallas Mavericks 01:00

Egyik fél sincs igazán jó formában, a Pacers az utóbbi három meccsén visszaesett és bár ebből a Chicago ellenit hosszabbításban behúzta, de a Portland elleni vereség után a Knicks elleni hazai pofon már egyértelmű jelzés volt arról, hogy valami nem oké - a Dallas közben Luka Doncic nélkül próbálkozott, a szoros houstoni vereség után pedig az Atlanta ellen egészen parádésan játszott. Kérdés, hogy a kiegészítők tartani tudják-e ezt a szintet, illetve hogy Kristaps Porzingis mire megy a hatalmas szezont futó Domantas Sabonisszal - egy-egy fontos hiányzó biztosan lesz, hiszen Doncic most sem játszhat, ahogy a túloldalon TJ Warren sem, őt a legutóbbi meccsről kórházba kellett szállítani. A vendégeknél Seth Curry sem lesz majd ott, úgyhogy megint kelleni fog a nagy meccs Brunsontól és a többi, háttérből előlépő embertől, mert ha rendezni tudja sorait az Indy, akkor most otthon elvileg jobb esélyei lehetnek még Warren hiányában is - döntő lehet az említett párharc négyes poszton, illetve Brogdon, vagy Hardaway Jr. játéka is, meglátjuk, hogy ki fog ki jobb napot. 

Brooklyn Nets - Phoenix Suns 01:30

Továbbra sem tud igazán belendülni a Brooklyn, ráadásul Kyrie Irving megint megsérült, legközelebb egy hét múlva vizsgálják meg, addig biztosan nem játszik, úgyhogy ismét nélküle kellene nyerniük - jöhet Dinwiddie, vagy LeVert, kérdés, hogy megint elő tudnak-e lépni az "első sorba". A Suns back-to-backet játszik a Bucks elleni sima vereség után, ők abszolút nincsenek jó formában, hétből ötöt elbuktak és bár az utóbbi másfél hétben volt két idegenbeli sikerük, de most fáradtabban nem lesz könnyű dolguk, ráadásul Rubio és Saric sérüléssel bajlódik, náluk is vannak ilyen jellegű problémák. Szoros mérkőzésre van kilátás, a frissesség és a hazai pálya a Nets mellett szól, Irving sérülését viszont mentálisan is kezelniük kell, nem csak taktikailag, meglátjuk, hogy ez mennyire sikerül.

Atlanta Hawks - Boston Celtics 01:30

Mostanában nem rossz csapat az Atlanta annak ellenére, hogy legutóbb méretes verést kapott a Mavstől, de a Boston hétből hatot nyert, abszolút jó formában van és ezeken a meccseken a sérülések sem fogták vissza - Kemba Walkerre most sem számíthatnak, Smart és Kanter játéka pedig hivatalosan kérdéses. Nyilván sok függ attól, hogy végül közülük ki lesz ott a parketten, de a hazaiaknál is van gond, Trae Young legutóbb megsérült, most kérdéses a játéka, ha ő nincs, akkor egy teljesen más mérkőzésről beszélünk, ez nem is kérdés - ha játszik és többé-kevésbé egészséges (legutóbb láthatóan csak szenvedett), akkor azért otthon lehet keresnivalójuk, mostanában megmutatták, hogy jobb napjaikon képesek jó kosárlabdát játszani. Ezzel együtt előzetesen inkább a Boston a favorit, papíron a keleti sereghajtó ellen egyébként is kötelező lenne a győzelem a konferencia harmadik helyén álló, jó formában lévő csapattól...

Miami Heat - Philadelphia 76ers 01:30

Kiemelt keleti rangadó, amely mindkét csapat számára rendkívül fontos: a Heat süllyed mostanában, a Sixers elvesztett megint egymás után két idegenbeli meccset, egyikük sincs jó passzban. A hazai pálya döntő lehet, a Miami továbbra is a liga egyik legjobbja saját közönsége előtt, a Philly pedig borzasztóan teljesít vendégként, ha most ennek ellenére nyerni tudnak Joel Embiidék, az abszolút pozitív meglepetésnek számítana azzal együtt, hogy igazából mindenük adott ahhoz, hogy megtegyék. Ez az idegenbeli mumus viszont valós, a Heat ellen egyébként is csak 1-2-re állnak idén, Josh Richardsonra pedig továbbra sem számíthatnak, ez sem könnyíti meg a dolgukat - közben pedig a Miaminak is nagyon kellene egy ilyen siker, mert bár az Orlandót oda-vissza verték mostanában, de otthon és idegenben is botlottak, nem játszanak jól az elmúlt időszakban. Náluk elvileg most csak Justise Winslow sérült, a többiek bevethetőek, meglátjuk, hogy össze tudják-e kapni magukat és kiaknázni a Philly idegenbeli gyengeségeit. 

Memphis Grizzlies - Detroit Pistons 02:00

A Pistons back-to-backet játszik, méghozzá egy hosszabbítás után, ráadásul úgy, hogy Derrick Rose sérült - csak 13 percet játszott a Nuggets elleni bravúr során, most aligha látjuk majd a pályán. Ez és a fáradtság egyébként is a Detroit mellett szól, ilyen helyzetben elég nehéz teljesíteni, ráadásul amúgy sem egy stabil, kiegyensúlyozott csapatról beszélünk, míg a Memphis a New Orleans elleni vereség ellenére jóval előrébb tart - plusz egy fiatal, rohanó együttes, ami pont nem egy hosszabbításos back-to-back második felén érkező ellenfélnek kedvező feladat. További segítség a hazaiaknak, hogy a legutóbb hiányzó Jaren Jackson Jr. és Brandon Clarke most elvileg bevethető, mindketten játszhatnak, így pedig a körülmények ismeretében tulajdonképpen kötelező megnyerniük ezt a találkozót. 

Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 04:00

Sorozatban tizenegy vereség után nem tudunk pozitívumokat írni a Minnesotáról, a liga egyik, ha nem a leggyengébb formában lévő együtteséről beszélünk, amely ráadásul idegenben játszik és egy héttel ezelőtt otthon is kikapott a Sacramentótól. Akkor csak hosszabbítás döntött, de a Kings éppen annyival jobb csapat jelenleg, amennyivel azt a mérkőzést behúzta, azóta is nyert már egyet, most hazai pályán ismét lehet keresnivalója - ezzel együtt jó csapatnak azért nem számít, Bogdanovicsék sem teljesítenek stabilan, de a Wolves formája miatt inkább nekik áll a zászló. 

Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 04:30

Ez jó meccs lehet, a hullámvölgy óta a Spurs is nyert két mérkőzést, a Clippers pedig az utóbbi hetekben egy-egy kisiklást leszámítva stabilan hozza a győzelmeket, ráadásul most éppen egyáltalán nincs sérültje, ha minden igaz, akkor mindenki pályára léphet. Idén eddig háromszor találkoztak, abból kettőt nyert a Clippers, most teljes kerettel, otthon pedig azért jobb esélyei lehetnek Doc Rivers alakulatának - 20-5-re állnak saját közönségük előtt, a Kings elleni vereség is a múlté már és ha George-ék elkapják a fonalat, akkor elég nehéz őket megverni. A SAS azért jobb napjain bárkire veszélyes csapat, Aldridge-éknek sincs sérültjük, a Leonard-DeRozan csata pedig mindig érdekes lehet, akkor is, ha most már nincs képben konkrétan a Toronto...

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus