Houstonban zárja idegenbeli túráját a Miami

Lesz egy Clippers-Wolves, egy Nuggets-Blazers és egy Pelicans-Bulls rangadó is, nézzük, hogy mire számíthatunk!

 

Charlotte Hornets - Sacramento Kings 01:00

Egy utolsó másodperces fault okozta a Charlotte vesztét a Heat ellen, de összességében így is jó formában van a társaság, a hazai pálya is segíti, míg a Kings zsinórban hét vereség után érkezik, így az esélyek a Hornets mellett szólnak. A papírformát az boríthatja, ha éppen most szívják fel magukat Vince Carterék, de mostanában annyira nincs tartásuk, hogy ez mindenképpen meglepő lenne, főleg idegenben - ráadásul a Charlotte-nak nagyon hajráznia kell, ha playoffról akar beszélni. 

Atlanta Hawks - Utah Jazz 01:30 

A Bulls elleni vereség előtt kifejezetten jól nézett ki az Atlanta, az a meccs nagyon nem sikerült, pocsék formát fogtak ki a dobógépek, nem működött a védekezés, kérdés, hogy vissza tudnak-e találni az azt megelőző játékhoz. A Jazz jó passzban van, az utóbbi három meccsből kettőt megnyert, egyet pedig egyetlen kosárral veszített el, Rudy Gobert remek játékkal tért vissza, így bizakodhat, bár az idegenbeli 5-18-as mérleg azért beszédes. Nehéz megjósolni, hogy mi fog majd történni, egyik oldalon sincs komoly sérültlista, a vendégeknél DeAndre Bembry állapota day-to-day, más nem szerepel a jelentésekben. 

Houston Rockets - Miami Heat 02:00

Ez rangadó lesz, hiszen a nyugati második fogadja a keleti negyediket, bár elég eltérő állapotban: a hazaiak belendültek, visszatért James Harden, megverték a Golden State-et, most pedig az eltiltás után ismét pályára léphet Ariza és Green is, míg a Heat az idegenbeli túra ötödik állomásához érkezett, fáradt és továbbra is több sérülés nehezíti a dolgát. Leírni persze nem lehet Whiteside-ékat, biztos, hogy most is nagyon pörögni fognak, de azért azt, hogy a Waiters-McGruder kettős után Goran Dragic és Tyler Johnson is kidőlt, borzasztó nehéz ellensúlyozni, hiszen éppen a kinti tűzerő esett ki. Ezen a téren mindenképpen előrébb tart a Rockets, és Pauléknak most nem is nagyon fér bele egy hazai betli - az viszont biztos, hogy komolyan kell venniük a vendégeket, nem pihenhetik le a védekezést, nem lazsálhatnak egy percig sem. 

Memphis Grizzlies - Philadelphia 76ers 02:00

Nagy formában van és az utóbbi tíz meccséből nyolcat megnyert a Philly, de a Memphis is biztató annak ellenére, hogy legutóbb kikapott a New Orleanstól - összességében mindkét csapat jó formában van, izgalmas meccsre számíthatunk. A hazaiaknál azért vannak sérültek, a "fix" hiányzók mellett Green, Chalmers, Martin, Harrison és Brooks sem teljesen 100%-os, meglátjuk, hogy ki tudja vállalni végül a játékot, igaz, az alap azért továbbra is az Evans-Gasol kettős, rajtuk múlik a legtöbb dolog. A vendégek lendületből érkeznek, Joel Embiid komoly feladat elé állíthatja Gasolt, Ben Simmonsszal sem lesz egyszerű dolguk a hazaiaknak, bár Redick és Bayless azért a Phillynél is hiányozni fog. 

Milwaukee Bucks - Phoenix Suns 02:00

Mondanánk, hogy továbbra is ingadozó a Bucks formája, de ez most már kevésbé igaz, az utóbbi öt meccsből négyszer is kikaptak Middletonék, így már nem ingadozó, hanem stabilan gyenge teljesítményt nyújtanak. Ráadásul Giannis Antetokounmpo most sem lesz ott a pályán, ami jelentősen csökkenti a játékerejüket, Eric Bledsoe-nak extrát kell hoznia volt csapatával szemben, de a Suns azt Denverben is bizonyította, hogy ha jó napot fognak ki a fontos emberek, akkor bármire képes, akár idegenben is. A Milwaukee védekezését ismerve meglesz a sanszuk Bookeréknek, ugyan Chriss sérülés miatt nem játszik, így is megvannak a fegyvereik ahhoz, hogy meglepjék az Antetokounmpo mellett Brogdont is nélkülöző hazaiakat. 

New Orleans Pelicans - Chicago Bulls 02:00

Mindkét csapat négyet nyert az utóbbi öt meccsből, legutóbb mindkélt fél magabiztos győzelmet aratott, jó passzban várhatják az összecsapást, érdekes lesz, hogy mire mennek egymással. A hazaiaknál nincs sérült, a vendégeknél viszont Kris Dunn hiányzik, amit ugyan elbírtak Atlantában, de New Orleansban már jobb teljesítmény kell tőlük is, nem növeli az esélyeiket, hogy hiányzik az egyik legfontosabb játékosuk. A Pelicans ellenfeleinél mindig kérdés, hogy mihez kezdenek a Davis-Cousins párossal, legutóbb Dunn nélkül a Bulls megoldása is a palánk alatti játék volt Lopezzel és Markkanennel, de ez most nem biztos, hogy járható út lesz - izgalmas találkozóra van kilátás, két jó csapatról beszélünk. 

Dallas Mavericks - Washington Wizards 02:30 

Legutóbb feljebb tudott kapcsolni a gyengébb időszakát élő Wizards, és 122 pontot dobva nyert Detroitban, amire nagy szüksége volt, most pedig Dallasban folytatná útját a jó irányba - a Mavs zsinórban három vereség után próbál meg javítani, nincs ideális állapotban Rick Carlisle csapata. A texasiak elsősorban védekezésben vannak gondban, de a történelem mellettük szól: a szezon során is vezetnek 1-0-ra a Washingtonnal szemben, tavaly is oda-vissza megverték Wallékat, és az elmúlt hét idényből összesen hatszor söpörtek, erre építhetnek. Jósolni elég nehéz, egyik csapat sem kiegyensúlyozott, a Wizardsnál sem lehet tudni, hogy éppen mennyire lesz határozott és fegyelmezett, meghatározó sérült pedig egyik oldalon sincs. 

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 03.00

Ellentétes úton járnak a csapatok, a Nuggets az utóbbi négy meccséből hármat elvesztett, a Blazers zsinórban három győzelmet számlál, ezek alapján a vendégek az esélyesebbek, de a hazai pálya elég erős Denverben, igaz, legutóbb a Phoenix nyerni tudott ebben a csarnokban. A csapatok kétszer találkoztak eddig Portlandben a szezon során és 1-1-re állnak, de a Nuggetsnél olyan mélységű gondok vannak, hogy Michael Malone változtatásra szánta el magát: a tréner szerint nem tetszik neki az, amit csinál a csapata, és muszáj valahol belenyúlnia a gépezetbe. Meglátjuk, hogy mi lesz a változtatás és hogy mekkora lesz a hatása, de a Portlandnek van kevesebb gondja, az ő játékuk működik, nincs más dolguk, mint idegenben is úgy érvényesíteni, mint mostanában otthon. 

Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves 04:30

Ez is nagyon jó meccs lehet, hiszen a Los Angeles legutóbb egy hatmeccses sikerszériát tört meg a Jazz elleni vereséggel, de összességében abszolút playoff-szintet hoz hetek óta, míg a Wolves két vereség után komoly tartást mutatva nyerte meg a Raptors elleni rangadót. A feladat az, hogy most már idegenben is bizonyítsanak, ráadásul Jimmy Butler és Jamal Crawford ezúttal sem játszhat, nélkülük azért nagyon nehéz helyzetben lesznek. Persze ha sérülés, akkor a hazaiak is tudnak mesélni, most éppen Beverley, Jordan, Rivers, Gallinari és CJ Williams nem lesz bevethető, de Lou Williams és Blake Griffin kiváló formája akár most is győzelemt érhet - Butler nélkül azért kérdés, hogy Williamsszel mihez kezd a Wolves, Wigginstől és Townstól mindenképpen vezérszintű játék kell ahhoz, hogy nyerni tudjon a nyugati harmadik helyezett. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus