Indianába utazik a GSW, Bostonba a Brooklyn

Zsinórban tíz győzelem után látogat a Pacershez a Warriors - a nagy formában lévő Brooklynt fogadja a Boston - pályán a Denver - back-to-backet játszik a Clippers - kötelező előtt a Hornets.

Charlotte Hornets - New York Knicks 1:00

Kötelező mérkőzés a playoff-helyen álló, jó formában lévő Hornets számára, hiszen a liga egyik leggyengébb csapatát látja vendégül, ráadásul úgy, hogy a Knicks back-to-backet játszik. Trierékben nem igazán volt fantázia előző este a Heat ellen, most fáradtabbak is lehetnek, a zsinórban kilenc vereség egyébként is jól jellemzi őket, a Charlotte viszont összeállt és bár legutóbb kilenc ponttal kikapott Milwaukee-ban, összességében biztató, amit az elmúlt egy-két hétben mutatott - otthon egyébként is 16-8-ra állnak Kemba Walkerék, különösebb sérülésük sincs (Walker játszhat), úgyhogy minden mellettük szól. 

Indiana Pacers - Golden State Warriors 1:00

A játéknap egyik rangadóját Indianában rendezik, ahova a bombaformában érkező GSW érkezik meg. A címvédő zsinórban tíz győzelemmel a zsebében léphet pályára, nyugati listavezetőként, egészségesen és legutóbb Bostonban is bizonyította, hogy ha vannak is gyenge teljesítmények a csapatban, mindig van egy-két olyan játékos is, aki hozni tudja az eredményt. Az Indianát legutóbb eléggé megviselte Victor Oladipo hiánya, a memphisi vereség nem nagyon volt betervezve, de most otthon azért fordíthatnak a dolgokon Collisonék - a védekezésük Oladipo nélkül is rendben lehet és ha a magasemberek jó napot fognak ki, akkor kontrollálhatják az eseményeket. Persze akárhogy is nézzük, bravúr lenne a hazai győzelem jelen helyzetben, az egyetlen dolog, ami a Pacers mellett szól, az az, hogy a Warriors már az idegenbeli túra ötödik állomásához érkezett és fáradtabb lehet.

Boston Celtics - Brooklyn Nets 1:30

Ez is abszolút rangadónak számít, hiszen a Brooklyn elmúlt hetekben (lassan hónapokban) látott formája még a Bostonénál is jobb, pedig a Celtics is nyert zsinórban ötöt a legutóbbi, GSW elleni hazai vereség előtt. Ha az nem is esett jól Irvingéknek, de azért szoros meccset játszottak a bajnokkal, most ismét otthon léphetnek pályára, a Netsnél pedig azért csak kidőlt az egyik legfontosabb láncszemnek számító Spencer Dinwiddie, úgyhogy hiába a zsinórban aratott hat győzelem, a vendégeknél sem kerek minden. Ezzel együtt tartaniuk nincs mitől, különösebb teher nem lehet rajtuk Bostonban, az egészséges Celtics győzelme a papírforma, de egy extra dobóformával azért D'Angelo Russellék megviccelhetik ellenfelüket, ahogy egyszer hazai pályán már meg is tették ebben a szezonban. Ezen mondjuk nem segít az sem, hogy Crabbe és Dudley biztosan, Hollis-Jefferson és Harris pedig lehet, hogy szintén kihagyja a találkozót...

Memphis Grizzlies - Denver Nuggets 2:00

A Grizzlies legutóbb kisebb meglepetésre megtörte vereségszériáját és legyőzte a Pacerst, meglátjuk, hogy ebből tudnak-e erőt meríteni Marc Gasolék, vagy csak egyszeri alkalomról beszélhetünk, főleg védekezésben. A Denver a Jazz elleni vereség óta nyert két hazai meccset, méghozzá extra látványos és ponterős játékkal, de náluk továbbra is az idegenbeli forma a kérdés - a papírforma egyértelműen az ő sikerüket vetíti előre, de bizonyítaniuk kell, hogy vendégként is képesek hozni az ilyen meccseket, mert eddig csak 11-11-re állnak saját pályájuktól távol. Érdekes lehet a Gasol-Jokics csata ötös poszton és ha a szerb center a spanyol ellen is hozni tudja magát, akkor a Nuggetsnek könnyen nyert ügye lehet - azon meglepődnénk, ha a Memphis éppen most táltosodna meg támadásban, így pedig 100-110 pont közötti teljesítmény már elég is lehet az ennél jóval többre is képes, bár Jamal Murray-t nélkülöző Denvertől.

Los Angeles Clippers - Atlanta Hawks 4:30

A Clippers egy back-to-back második felén lép pályára, de egészen jó formában van, az elmúlt három meccsét megnyerte és előző este is remekül védekezett, valamint remekül passzolt Doc Rivers együttese - mindkettőre nagy szüksége lesz most is. A Hawksnak viszonylag lazább időszak volt az elmúlt két hét, pihentebb a társaság, meglátjuk, hogy ebből mit tud megmutatni, mindenesetre Beverley-éknek nagyon kaparniuk kell hátul, hogy a sokat mozgó, rengeteget futó és folyamatosan rohanó Youngék ne tréfálják meg őket. A hazaiaknak nagyon kellene ez a győzelem is a playoff-harc miatt és nyilván nagyobb játékerőt képviselnek még Danilo Gallinari nélkül is, de ez a Hawks okozott már meglepetéseket ebben a szezonban, érdemes komolyan venni.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus