Indianában venné vissza a pályaelőnyt a Cleveland

Továbbra is így fog harapni a Pacers védekezése? - győzelmi kényszerben lép pályára a Wizards és a Bucks is. 

 

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 01:00

A legutóbbi mérkőzésen kiegyenlített ugyan a Cleveland, de megnyugodni azért nem nyugodhat meg a gárda, mert LeBron James 46 pontos klasszisteljesítményének köszönhetően sikerült 100-97-re nyernie, és így is a Pacersnél van már a pályalőny. Nagy kérdés, hogy a vendégek tudnak-e javulni támadásban, feljavulnak-e rendszerszinten, mert az Indiana gépezete és stratégiája működött eddig mindkét alkalommal - ha James nem hoz megint ekkora estét, illetve Oladipo nem kerül faultgondokba, akkor ezúttal is jó esélyeik lehetnek a hazaiaknak. A Cavsnél Lue úgy számolt, hogy a playoffban rutintalanabb, legutóbb kispadra ültetett kiegészítők majd jobban játszanak idegenben, ezt is érdeklődve várhatjuk, hiszen nagy szükségük lenne Hood, Green vagy éppen Clarkson jó játékára, főleg, hogy Kevin Love és George Hill sincs 100%-os állapotban. 

A párharc állása: 1-1. 

Washington Wizards - Toronto Raptors 02:00

Itt győzelmi kényszerben van a Wizards, hiszen idegenben mindkét meccset elveszítette, és ha most nem tud nyerni, akkor tulajdonképpen le is zárul a széria, onnantól nincs miről beszélni. Márpedig bőven van min javítaniuk a fővárosiaknak, főleg védekezésben, mert a Toronto úgy szedte szét őket, ahogy akarta, legutóbb már 130 pontot szórtak DeRozanék, és nem igazán látszott, hogy Scott Brooks mit tud változtatni - az sem működött, hogy klasszikus magasember nélkül, alacsony szerkezettel próbálkozott. A hazai pályában azért bízhatnak, vagy esetleg abban, hogy Bradley Beal végre összeszedi magát, ha fel tud lépni John Wall mellé, akkor egy pontzáporosabb meccsen lehet keresnivalójuk otthon. A vendégek nyugodtan léphetnek pályára, náluk minden rendben van, mentálisan és taktikailag sem volt gondjuk eddig, most már többé-kevésbé Fred VanVleet is bevethető, nincs miért aggódniuk. 

A párharc állása: 2-0 a Raptors javára. 

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 03:30

Abból a szempontból itt is hasonló a helyzet a Wizards-Raptorshoz, hogy ebben a párharcban is győzelmi kényszerben van az aktuális hazai csapat - jelesül a Bucksnak muszáj nyernie, különben eldől a küzdelem érdemi része. Az első meccset hosszabbításban, a másodikat már simábban bukta el a Bucks, de alapvetően mindkétszer a Celtics akarata érvényesült, így Joe Pruntyéknak van min változtatniuk. Egyelőre az sem volt elég, hogy Giannis Antetokounmpo és Khris Middleton is remekül játszott, a rendszer hibáit tökéletesen kihasználta a Boston, és ha nem változik semmi, akkor Brownék ezúttal is fölényben lehetnek - védekezésben nekik van receptjük, támadásban pedig egyszerűen élesebbek, pontosabbak, gyorsabbak voltak ellenfelüknél. Ha fejben össze tudják magukat rakni a hazaiak, akkor otthon azért lehet esélyük, mert meglepődnénk, ha ez a fiatal Celtics végig ilyen kiegyensúlyozott és fegyelmezett lenne, de amíg a bostoni húzóemberek így játszanak, addig biztos, hogy vért kell izzadniuk Bledsoe-éknak. 

A párharc állás: 2-0 a Celtics javára. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt, esetleg itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus