James 46 pontot szórt, kiharcolta a hetedik meccset a Cavs

A második negyedben kézbe vette az irányítást a Cleveland és végül a hatalmasat játszó LeBron James vezetésével ismét kiegyenlített - Kevin Love viszont megsérült. 

A második negyedben kézbe vette az irányítást a Cleveland az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nyugati döntőjének hatodik meccsén és végül a hatalmasat játszó LeBron James vezetésével ismét kiegyenlített - Kevin Love viszont megsérült.

Visszajátszás: James nagyon akarja azt a sorozatban nyolcadik döntőt - videók

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 109-99

James mindent megtett, hetedik meccs dönt. Kiváló dobóformával kezdett a Boston és eltelt másfél negyed, mire magához tudta ragadni a kezdeményezést a Cavs, addig inkább a vendégek vezettek - ám ahogy megszerezték az előnyt a hazaiak, többet már nem adták ki a kezükből. 29-33 után futott egy 14-1-et Tyronn Lue csapata és innentől nem nagyon engedte veszélyes közelségbe ellenfelét, a harmadik játékrészben szinte végig 15-16 pont körül mozgott a távolság és már csak egyszer, a záró etapban tudott tízen belülre jönni a Boston - a vége így feszültebbre sikerült, mert éppen a hajrában volt csak közte hét, de LeBron James klasszisa döntőnek bizonyult. A hazaiak vezére rengeteget vállalt és végül 46 pontnál állt meg 17/33-as mezőnymutatóval és 5/7 triplával, leszedett 11 lepattanót, kiosztott 9 gólpasszt és ezúttal az eladott labdákra is jobban figyelt, mint korábban, két perccel a vége előtt pedig egymás után két nagy hármast bombázott be, ezzel döntötte el végleg a mérkőzést és döntötte romba a bostoni reményeket. Az ő újabb félelmetes estéjével így végül kiharcolta a hetedik meccset a Cleveland, de a nagydöntőbe jutást már abban a TD Gardenben kell megoldania, amelyben vendégcsapat nem nyert még ebben a playoffban...

Pedig most kiválóan dobott a Celtics. A meccs elején sorra estek be a bostoni dobások és bár a második negyedben volt egy hullámvölgye a csapatnak, utána is nagyon igyekezett, kihasználva Terry Rozier (28 pont, 10/16 mezőnyből, 6/10 tripla, 7 gólpassz) és Jaylen Brown (27 pont, 11/18 mezőnyből) extra teljesítményét, valamint Marcus Smart (10 pont, 8 gólpassz, 1 hatalmas blokk) és Jayson Tatum (15 pont, 7/13 mezőnyből) remek játékát. Rájuk építve tudott még némi izgalmat okozni a társaság a meccs hajrájában, de végül hiába hozta eddigi legjobb dobóteljesítményét az együttes a párharcban (51,4% mezőnyből, 42,9% tripla), nem tudott mit kezdeni LeBron Jamesszel, rengeteg második esélyt engedett (15-5 volt a támadópattanók aránya) és elrontott kilenc büntetőt is, ezek a hibák pedig végül nem fértek bele, nem tudta lezárni a szériát Brad Stevens alakulata. Gond persze így sincs, Marcus Morris már nyilatkozta is a meccs után, hogy vért isznak a hetedik meccsre és saját csarnokukban ki fogják harcolni a továbbjutást...

Kevin Love kidőlt. Alig öt percet játszott ezen az estén a Cavs második opciója, ugyanis ütközött Jayson Tatummal és fejsérülést szenvedett - a félidőben már kiderült, hogy nem térhet vissza és úgy fest, hogy az agyrázkódás-protokoll vár rá, ami viszont minden bizonnyal azt jelenti, hogy a hetedik mérkőzést is ki kell majd hagynia. Most James extrája és George Hill húsz pontja elégnek bizonyult csapata számára, de mi lesz idegenben?

A Cavaliers legjobb dobói: James 46/15, Hill 20, Green 14/3
A Celtics legjobb dobói: Rozier 28/18, Brown 27/6, Tatum 15/3

A párharc állása: 3-3.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus