Jön a Lillard-Doncic csata, reagálhat a Suns

Kelet élére állhat a Brooklyn, javíthat a Miami, a Boston és a Toronto is - nézzük, hogy mi vár ránk hajnalban.

 

Boston Celtics - Sacramento Kings 00:30

Nagyon fontos lenne ez a győzelem a Boston számára, mert Brad Stevens csapata két vereséggel visszasüllyedt 50%-ra és a keleti playoff-mezőny aljára, de egy-két siker rögtön sokat javíthatna a helyzeten, úgyhogy ideje "nekiállni". A vendégek legutóbb Washingtonban nyerni tudtak, de összességében nagy csodákat nem tettek, a védekezés minden szintje pocsék és ha extra napot fognak ki elöl, akkor lehet esélyük nyerni, ha nem, akkor nem - egy komoly csapat ezt azért kezelni tudja, főleg otthon. A Bostonnál Kemba Walker visszatérhet, Tristan Thompson nem, de akárhogy is, ezt a találkozót most nyerniük kell. 

Cleveland Cavaliers - San Antonio Spurs 00:30

Megjósolhatatlan meccs, a Cavs az All-Star előtt remek formában volt, aztán a szünet után szétesett, főleg támadásban, erre legutóbb megtörte a rossz szériát és 117 dobott ponttal legyőzte a Bostont - nehéz megmondani, hogy most mit mutatnak Collin Sextonék. Ugyanez a helyzet a Spursszel, teljesen váratlanul tudnak jól és rosszul játszani Jakob Pöltlék, most éppen kettőt nyertek, méghozzá DeMar DeRozan nélkül és most is nélküle kell megküzdeniük a feladattal. Alapvetően nyilván esélyesebb lehetne a nyugati playoff-helyen álló SAS, mint a 15-25-ös Cavs, de ennél a két csapatnál bármi elképzelhető...

Miami Heat - Indiana Pacers 01:00

A Miami legutóbb pocsék támadójátékkal vesztett el egy szoros meccset a Memphis ellen, most otthon megpróbál javítani, de támadásban mindenképpen változás kell, mert a győztes meccseik nagy részén is gond volt ezzel, csak akkor a parádés védekezés, valamint Jimmy Butler ellensúlyozta a dolgot. A Pacers az előző két találkozóján egyaránt 120 pont felett kapott, összességében 2-8-at hozott az utóbbi tíz meccsén, úgyhogy a verhető kategóriába tartozik és ha Bam Adabayo limitálja Domantas Sabonist, Butler pedig Malcolm Brogdont, akkor jó esélyei is lehetnek a Heatnek, de csak akkor, ha elöl sikerül emelni a tempón. Új sérült egyik oldalon sincs, a hazaiaknál Mo Harkless állítólag játszhat, Avery Bradley állapota is kérdésesre javult, Trevor Ariza viszont még nem debütálhat. 

Orlando Magic - Brooklyn Nets 01:00

A Magic back-to-backet játszik a Knicks elleni egypontos vereség után, most pedig jöhet a város másik csapata, amely azért komolyabb szintet képvisel, ráadásul pihentebb is. Az Orlando becsülettel küzd, hajt, de rengeteg a sérültje, a gondja, zsinórban már kilencszer kapott ki, most fáradtabb is, úgyhogy nincsenek túl jó esélyei, a favorit mindenképpen a Nets. A vendégek utolérték a keleti éllovas Sixerst, összességében is ligamásodikak holtversenyben, tizenötből tizennégyet nyertek, úgyhogy minden mellettük szól. A játékuk ugyan sokszor szenvedős, de eddig szinte mindig találtak megoldást, James Harden MVP-formában van, ráadásul a legutóbbi találkozóhoz képest most Kyrie Irving is visszatérhet, kiheverte a kisebb sérülését - Durant és Griffin még nincs, de annyi baj legyen...

Toronto Raptors - Utah Jazz 01:00

A Jazz back-to-back lép pályára egy újabb bosszantó vereség után: Donovan Mitchellék rendszeresen szétesnek védekezésben, az ellenfelek extra motivációjával nem bírnak, a ligaelső szereppel járó extra teher mostanában sok nekik, főleg idegenben. A Toronto ezzel együtt sorozatban hat vereségből érkezik, legutóbb a Siakam-VanVleet páros visszatérése sem segített még, de talán most már ők is jobb formát mutatnak, illetve OG Anunoby valószínűsíthető pályára lépése is növelheti az esélyeiket. Nagyon kellene nekik ez a bravúr, egyrészt hogy mentálisan kicsit felhozzák magukat, másrészt mert a playoff miatt mindenbe bele kell kapaszkodniuk és a botladozó, fáradt, idegenben igenis verhető Utah ellen lehet is némi keresnivalójuk - de csak akkor, ha tényleg fel tudnak pörögni, főleg hátul. Az esélyes nyilván a Jazz, a back-to-back vereség komoly blama lenne Inglesék számára, ráadásul elvileg Mike Conley most visszatérhet, de az tény, hogy javulniuk kell, különösen védekezésben.

Houston Rockets - Detroit Pistons 01:00

A sorozatban 18 vereség után nyilván úgy kell kezelnünk a Houstont, mint akinek nincs esélye, de azért Christian Wood jól tért vissza, elvileg most a legutóbb pihenő Victor Oladipo is játszhat, John Wall állapota is kérdésesre javult, apró biztató jelek azért vannak a texasiaknál. A Detroit legutóbb megverte a Torontót, de előtte Granték is vereségszériában voltak, rosszabb napjaikon bennük sincs semmi fantázia és bár Saddiq Beyt többször is érdemes volt mostanában nézni, de azért ez a Pistons nem az a csapat, amely könnyen nyer meg egy "kötelezőt". Természetesen a houstoni L18 miatt az esélyek a vendégek mellett szólnak, de ebben a meccsben most benne lehet az, hogy a Rockets megtöri a jeget...

Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 01:00

Úgy tűnik, hogy elengedheti ezt a meccset a Warriors, ugyan nagyon-nagyon kellene a győzelem Steve Kerr alakulatának, de egyrészt Steph Curry megsérült és nem játszhat, másrészt James Wiseman és Eric Paschall is az egészségügyi protokoll alá került és egy hétig biztosan nem lesznek, harmadrészt pedig Kelly Oubre Jr. is sérült, állítólag ő sem lesz ott a parketten. Így azért túl sok reményük nem lehet, a Memphis pedig simán van olyan jó, hogy ezeket kihasználva nyerjen - három vereség után legutóbb a Miamit meg is verték Ja Moranték és bár a játékuk meglehetősen egyszerű, de egy ennyire tartalékos ellenféllel szemben ez is bőven elég lehet. A csapatok egyébként közvetlen riválisok, jelenleg egy meccsel van előrébb a GSW, ami a játéknap végére el is tűnhet, ezért kell mindenképpen élnie az eséllyel a Grizzliesnek. 

Denver Nuggets - Chicago Bulls 02:00

A Denver két nagyon meggyőző sikerből, összességében jó formában érkezik meg erre a találkozóra, míg a Chicago ennél jóval ingadozóbb teljesítményt nyújt, két győzelem után legutóbb jött egy fájdalmas vereség és Zach LaVine-ék nem tudnak igazán stabilan haladni. A Nuggets otthon nyilván esélyesebb is, Nikola Jokicsék több lábon állnak, letisztultabb a játékuk, ugyan a Morris-Harris páros még mindig hiányzik, de ezt eddig is elbírták, ha a Porter-Barton páros formája megmarad és ilyen segítséget adnak Jokicsnak (meg Murray-nek), akkor ezúttal is behúzhatják a győzelmet. A Bullsban persze benne van az extra, egy LaVine-megőrülés és egy jó kinti dobóforma csodákra képes náluk, meglátjuk, hogy most melyik arcukat mutatják, de összességében komoly bravúr lenne, ha nyerni tudnának ebben a csarnokban. 

Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 03:00

A felek előző este ugyanitt, ugyanígy találkoztak és akkor komoly meglepetésre elvitte a győzelmet a Minnesota a Towns-Edwards páros 83 pontjára építve, kíváncsian várjuk, hogy mi történik most 24 órával később. Az azért nyilván elvárhatatlan, hogy a Wolves két vezére ugyanilyen formát hozzon és a Suns amúgy is jóval magasabban rangsorolt csapat, a kérdés az, hogy Chris Paulék hogyan reagálnak erre a pofonra - legutóbb hasonló helyzetben összeszedték magukat és simán nyertek, a papírforma most is valami hasonló lehet. A keretekben nem lesz változás, a hazaiaknak egyszerűen fejben kell sokkal jobban odaállniuk és koncentráltabban védekezni, döntést hozni, illetve nyilván az sem ártana nekik, hogy Townsék tényleg kicsit visszaesnének...

Portland Trail Blazers - Dallas Mavericks 03:00

A Portland back-to-back futhat ki a parkettre a Pelicans újabb legyőzése után, de nem játszottak igazán jól Damian Lillardék, már ami a támadójátékot illeti, meglátjuk, hogy most tudnak-e ezen javítani. A Dallas a Clippersszel végzett 1-1-re otthon, legutóbb Luka Doncic remeklésével sikerült nyerni, de támadásban csapatként ők sem brillíroztak ezen a két találkozón, igaz, a fáradtabb Blazers nem említhető egy lapon a védekezést tekintve a motivált Clippersszel. A Lillard-Doncic csata igazi csemegének ígérkezik, ezen felül viszont nehéz mit jósolni - közvetlen riválisok, úgyhogy mindkettőnek égető szüksége lenne a sikerre, a Portland fáradtabb, de otthon játszhat, összességében mindkét csapat viszonylag jó formában van, meglátjuk, hogy mi sül ki ebből. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus