Jön a mindent eldöntő hetedik meccs a keleti fináléban

Miamiban dől el, hogy ki lesz a GSW ellenfele - legutóbb a semmiből egyenlített a Heat, most jöhet az utolsó felvonás.

Miami Heat - Boston Celtics 02:30 (Sport 1)

A széria nagyobb részében pontosabb, jobb játékot mutatott eddig a Boston, de a Heat mégis "ellopott" már három győzelmet, legutóbb idegenben gyakorlatilag a semmiből, teljesen váratlanul szedte össze magát Erik Spoelstra csapata és harcolta ki a hazai hetedik meccs lehetőségét. 

Szakmailag nehéz komolyabb következtetéseket levonni és ez alapján jósolni, mert tulajdonképpen az egész széria arról szól, hogy fejben és főleg fizikálisan melyik gárda van jobb állapotban az adott estén - két borzasztó teljesítmény után a hatodik találkozón az eddigi legjobb formáját mutatta a Miami, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy most ez lesz az "alap". A nagy kérdés ezúttal is az, hogy vajon ki tudja magát jobban összekapni, ki tudja az utolsó utáni erőtartalékait mozgósítani és azt koncentráltan "kivezetni" a pályára - a Celticsnek voltak olyan kihagyásai a jobb meccsein is, amelyek vereségekbe kerültek, ezt most el kell kerülnie.

Az utóbbi két találkozón lepattanózásban felülmúlta ellenfelét a Miami és a Tatum-Brown párost is részlegesen limitálni tudta, ha ez a védekezés és pattanózás megmarad, akkor a floridaiak támadójátékán múlhat a végkimenetel - vajon Butler és Lowry mit tud reprodukálni a legutóbbi remeklésből, illetve hogyan tripláznak most Strusék? Összességében többet mutatott eddig a Boston, egy fél fokkal egészségesebbek is a vendégek és bár a hetedik meccseket nagy százalékban nyerik meg a hazai csapatok, de a Celtics már kétszer győzött a párharc során Miamiban, ezt most is megteheti. Plusz adalék: a Boston az előző körben már nyert hetedik meccset a Bucks ellen, igaz, akkor Smarték voltak hazai pályán.

Elvileg mindenki játszani fog Tyler Herrón kívül, vele tesznek ma egy próbát, de elvileg többhetes pihenő lenne a javasolt számára, ha pályára lép, akkor sem biztos, hogy érdemben hozzá tud tenni. Jöhet a mindent eldöntő küzdelem, ahol benne van, hogy az egyik csapat összeomlik és sima meccset látunk, de valószínűbb, hogy az utolsó pillanatig kiélezett, foggal-körömmel küzdős, nem feltétlenül a legminőségibb kosárlabdát bemutató összecsapáson dől el, hogy ki lesz a Warriors ellenfele.

A párharc állása: 3-3.

 

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus