Jön a nagydöntő második meccse Phoenixben

A Bucks egyenlítene, a Suns megőrizné a pályaelőnyt és meglógna 2-0-ra - kíváncsian várjuk Mike Budenholzer változtatásait, íme a beharangozó.

 

Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 03:00 (Sport 1)

Az első mérkőzésen összességében egyértelműen a Suns akarata érvényesült, a hazaiak tökéletesen tárták fel a Bucks-védekezés gyengeségeit és nem engedték kibontakozni ellenfelüket ott, ahol az lehetett volna erősebb - majd a harmadik negyedben jött Chris Paul és simán elmentek húsz ponttal, amit utána egy kisebb hullámvölgy ellenére be tudtak osztani.

Most a Milwaukee-n a sor, az látszott, hogy Brook Lopez és Bobby Portis védekezésben abszolút nem megoldás, a Paul-Booker páros úgy szedi szét őket akár az elváltós, akár a behúzódós pick-and-roll védekezés ellen, ahogy akarja, csak az ő kezükön múlik, hogy mit hoznak ki a helyzetből. Érdekes lesz látni, hogy Mike Budenholzer változtat-e, alacsonyít/gyorsít-e a szerkezeten, mert alapvetően ha Lopezt leülteti és a Giannis-Tucker páros kezd, Connaughton pedig érkezik a kezdőbe, akkor sokkal inkább lehet váltogatni, mert akárki kerül Paulékra, egyénileg remek védőnek számít és lábon is sokkal gyorsabb, mint Lopez.

Külön faktor lehet majd az, hogy a Sunsnak egyáltalán nincs cseremagasa, Dario Saric nem játszhat, úgyhogy amikor Deandre Ayton pihen, akkor maximum egy winget tudnak felrakni magasnak - itt mondjuk Lopez támadásban visszahozhatja azt, amit védekezésben elvesz, meglátjuk, hogy hogyan alakul a két rotáció. Nyilván van még tartalék Jrue Holidayben, esetleg Giannisban is, de a túloldalon sem játszott mindenki jól, Booker és Bridges dobásai sem voltak igazán jók, Crowderéi pedig egyenesek pocsékul sikerültek, szóval ott is van azért még fejlődési potenciál.

Kulcskérdés lehet, hogy ezen a meccsen már sikerül-e lepattanózásban és főleg a festékben dominálnia a Milwaukee-nak, illetve hogy a Suns gyorsindításait el tudják-e venni Middletonék, mert ez alapvetően erősségük, de legutóbb mégis túl sok volt az eladott labda és abból a könnyű phoenixi pont - ezen segíthetnének azzal is, hogy Holiday többet szervez, Giannisnál pedig kevesebbet van a labda, meglátjuk, hogy ebben lesz-e változás. 

Az biztos, hogy az első meccsel ellentétben itt már a Bucksnak is nagyon kellene a győzelem, az idegenbeli 1-0 még nem fáj annyira, de a 2-0 már jelentősebb hátrány lenne, hiszen utána ötből kellene négyet behúzni a bajnoki címhez - nem lehetetlen, de az már komolyabb fordulat nélkül elég emberes feladat lenne, úgyhogy nagyon-nagyon kellene nekik ez az idegenbeli siker. 

A párharc állása: 1-0 a Suns javára.

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus