Jön a Pacers-Celtics visszavágója, a Suns Los Angelesbe utazik

Hat mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, melyben megnézhetjük az Indiana-Boston csörte visszavágóját, valamint a Clippers és a Suns rangadóját, de kötelező előtt áll többek között a Bucks és a Thunder is - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az előttünk álló játéknap mérkőzéseiről.

Indiana Pacers – Boston Celtics 01:00

A csapatok jelenlegi formája alapján ez egy komoly keleti rangadónak néz ki, a Pacers bár a legutóbbi alkalommal kikapott, de így is hét meccset nyert az elmúlt tíz találkozójából, már a stabil playoff-helyek környékén mozog, bár a többi csapat eredményei miatt most éppen kicsúszott a top 6-ból. A Celtics továbbra is a liga egyik, ha nem a legjobb csapata, az elmúlt bő egy hónapban mindössze csak háromszor kapott ki, így már egy magabiztos, 3,5 meccses előnyt tudott kiépíteni a Milwaukee előtt a Keleti Konferencia élén. A csapatok két napja egyébként már találkoztak egymással, akkor a szoros rangadót végül a Boston nyerte meg Indianában, most ugyanitt ismételnek a csapatok és akármennyire is éles az elmúlt hetekben a Pacers, alapvetően ezúttal is bravúr lenne a hazaiak győzelme a mezőny legjobbja ellen. Egyelőre azonban a keltáknál vannak kérdések, Tatum és Porzingis játéka is bizonytalan, ha ők ketten nem tudják vállalni a játékot, akkor azt akár ki is használhatja az Indy, hiszen most a hazaiak is olyan jó passzban vannak, hogy a keltáknak is mindenkire szükségük lesz a győzelem érdekében. A két bostoni sztárnak a játéka alapvetően meghatározza majd az esélyeket, mindenesetre már csak azért is érdemes lesz megnézni a mérkőzést, mert a két legjobb támadócsapat összecsapása mindig tartogathat látványos és színvonalas jeleneteket – bár az Indiana kifejezetten pocsék védekezése nem segít a hazaiak helyzetén a túloldalon.

 

Washington Wizards – Oklahoma City Thunder 01:00

Az erőviszonyok egyértelműek, a Washington a mezőny egyik legerőteljesebb tankolója, november vége óta csak három alkalommal nyert a csapat, ha a fővárosiak most is kikapnak akkor ötmeccsesre nő a vereségsorozatuk. A Thunder annak ellenére tartozik a liga elitjébe, hogy az utóbbi két mérkőzését a Hawks és a Nets ellen is elveszítette, az alacsonyabban rangsorolt csapatok elleni blamák még idegenben is nagyon kellemetlenek voltak az oklahomaiak számára, most ezt mindenképpen javítaniuk kell, hogy elkerüljék a hullámvölgyet. Ennek ellenére az OKC-nek még mindig csak másfél mérkőzés a hátránya a listavezető Minnesota mögött, bár ebben az is közrejátszik, hogy a Wolves sem éppen a legjobb időszakát éli az idény folyamán. A Thundernek most kötelező megtörnie kétmeccses nyeretlenségét, a Wizards mellett egyszerűen semmilyen érv nem szólhat ezúttal (sem), a mezőny negyedik legjobb támadójátékának egyszerűen fel kell őrölnie a liga legrosszabb védekezését.

 

Charlotte Hornets – Chicago Bulls 01:00

A Hornets bár néhány napja csodával határos módon legyőzte az egyenes ágon rájátszásba jutni kívánó Sacramentót, de ez csak egy egyszeri meglepetés volt, a hazaiak ezt megelőzően zsinórban tizenegyszer szenvedtek vereséget és azóta már kikaptak Chicagóban is – abszolút a leggyengébb csapatok sorát „erősíti” a Hornets, így gyakorlatilag szinte senki ellen nem léphet pályára jó szájízzel a csapat. A felek két nappal ezelőtti mérkőzése elsősorban Zach LaVine és Nikola Vucevic visszatérése miatt volt fontos a Bulls számára, végül a visszatérőkkel is sikerült a kötelező győzelmet megszerezni, ami ma is elvárható a vendégek részéről. Összességében pedig a Chicago sincs már olyan jó formában, mint néhány héttel ezelőtt, DeRozanék lendülete láthatóan megtört, az elmúlt öt meccsükön háromszor is kikaptak, kérdés, hogy most a visszatérő kulcsemberekkel merre billen el a gárda sorsa – az utóbbi időszak szebb eredményei csak arra voltak elegek, hogy a playin-vonal alsó határán billegjen. A hazaiak nem elég, hogy masszívan tankolnak, olyan kulcsemberek is sérültek, mint Ball, Hayward vagy Washington, ráadásul Ntilikina és Mark Williams sem mélyítheti a rotációt. A Bulls egy sikerrel akár a kilencedik helyre is felugorhat Keleten – a vendégek győzelme még akkor is elvárható egy ilyen gyenge ellenféllel szemben, ha Torrey Craig mellett ezúttal Alex Caruso és Patrick Williams sem biztos, hogy bevethető lesz.

 

Miami Heat – Houston Rockets 01:30

A Heat egy ötmeccses nyugati túra után tér haza, ez azonban nem alakult a legjobban számára, hiszen csak a Warriors és a Lakers otthonában sikerült nyerniük a floridaiaknak, viszont a Jazztől, a Clipperstől és legutóbb a Sunstól is vereségek szenvedtek. A Rocketsnál fontos leszögezni, hogy idegenben lép pályára, ami rögtön jelentősen lecsökkenti az esélyeit, otthonuktól távol csak 3-10-et tudtak eddig összeszenvedni Sengünék, így a jelenlegi helyzetben nem lehet reális az ő győzelmüket kihozni. Ugyanakkor érdemes kiemelni, hogy a Rockets az elmúlt négy meccséből hármat is megnyert, ráadásul legyőzte a Milwaukee-t is – igaz, ezek hazai pályán történtek, ahol egy teljesen más csapat benyomását keltik a texasiak. A Heat továbbra sem számíthat Jimmy Butler szolgálataira, a Miami sztárja zsinórban negyedik meccsét kénytelen kihagyni, de valószínűleg Caleb Martin sem lehet ott a pályán a hazaiak részéről. A Rocketsnál az egyetlen fontosabb hiányzó csak Dillon Brooks lesz, de eddig a gárda annyira súlytalanul szerepelt idegenben, hogy az utóbbi négyből három meccsét is elveszítő Miami ellen is nagy bravúr lenne a houstoniak győzelme.

 

 Milwaukee Bucks – Utah Jazz 02:00

A Bucks számára nagyon fontos lenne rendezni a sorokat, mert hiába nyert a csapat korábban tízből kilenc mérkőzést is, az elmúlt négy meccsből háromszor is kikapott, kétszer az Indiana, egyszer pedig a Houston ellen maradtak alul Giannisék, ezek nagyon kellemetlen vereségek voltak. A Utah ezzel szemben hiába van csak a nyugati tizenkettedik helyen, nagyon megindult az elmúlt hetekben felfelé, ezt mutatja 7-3-as mérlege is az utóbbi időszakban. A hírek szerint a Bucksnál Damian Lillard személyes okok miatt nem lép ma pályára, viszont hazai pályán azért alapvetően így is a Bucksnak áll a zászló, saját környezetében a csapat 16-3-mal hasít. Ugyan az elmúlt napokban a Utah olyan csapatokat is legyőzött, mint a Miami, a Dallas vagy az elmúlt alkalommal a Philly, mégis komoly érvágás lenne Gianniséknak, ha nem sikerülne kimászniuk abból a gödörből, amibe az elmúlt mérkőzéseken kerültek – ha szeretnék tartani a lépést az éllovas Bostonnal, akkor ezeket a találkozókat kötelező megnyerniük, akár még Lillard nélkül is.

 

Los Angeles Clippers – Phoenix Suns 04:30

Ez egy komoly nyugati rangadó lehet, mindkét fél back-to-back lép pályára, a Clippers viszont a tegnap hajnalban a Lakers ellen elszenvedett kellemetlen vereség után nyerne újra – Leonardék 14-2-es futás és zsinórban öt győzelem után kaptak ki a városi riválistól, ettől függetlenül viszont nincs ok az aggodalomra, továbbra is őrzi top 4-es pozícióját a csapat a tabellán. A Sunsnál viszont már annál inkább, igazán jó formába annak ellenére sem tudott lendülni a csapat, hogy az utóbbi időszakban ismét összeállt a Durant-Booker-Beal trió, a csapat csak 19-17-es mérleggel van a playin-mezőny sűrűjében. A Phoenix tegnap a Memphistől kapott ki, ráadásul Ja Morant hiányát sem tudta kihasználni a gárda, kérdés, hogy most fáradtabban egy merőben magasabb színvonalat képviselő csapat ellen mire lesz képes. A felek néhány nappal ezelőtt már találkoztak egymással, akkor a Clippers egy pontgazdag meccsen tudott nyerni, bár azon a találkozón nem játszott Kevin Durant, ami komolyan visszavetette az arizonaiak esélyeit. Reálisan nézve hazai pályán a LAC felé billen a mérleg nyelve, a hazaiaknál az a kérdés, hogy hogyan viselik mentálisan és fizikailag a tegnapi vereséget – mindenesetre összességében kettejük közül jelenleg a Clippers jár előrébb, meglátjuk, hogy mit hoz ez a sztárokban bővelkedő rangadó.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus