Kezdődik a Heat-Sixers és a Suns-Mavs is

Miamiban Lowry és Embiid sem léphet pályára, de a Heatnél többen is sérüléssel bajlódnak még - Phoenixben viszont mindenki egészséges, várjuk, hogy mire megy az első kiemelt Luka Doncic és csapata ellen. 

 

Miami Heat - Philadelphia 76ers 01:30

Az első mérkőzés előtt a legtöbb kérdőjel a sérültlistát övezi, a Heatnél ugyanis a fél csapat játéka kérdéses: Butler, Tucker, Herro, Strus, Martin és Morris pályára lépése sem biztos, bár a csapattól érkező hírek alapján Butler azért valószínűleg ott lesz a pályán és a többieknél is inkább "igen" a válasz, mint "nem", de nem véletlenül szerepelnek a sérültjelentésben. Akire biztosan nem számíthat Erik Spoelstra, az Kyle Lowry, az irányító combhajlítója továbbra sem jó, még mindig rehabon van, így ő nem játszhat, a legnagyobb hiányzó viszont természetesen így is a Phillynél lesz: Joel Embiid az első két találkozón biztosan nem lehet ott a parketten.

Ezek után szinte megjósolhatatlan, hogy mire számíthatunk. A Sixersnek muszáj lesz felpörgetnie James Hardent és előhoznia belőle az állatot, de a Maxey-Harris duótól is jó meccs kell az idegenbeli győzelemhez, az pedig érdekes kérdés lesz, hogy Doc Rivers mit lép Embiid nélkül - Reed, Millsap, Niang vagy Jordan lesz-e a megoldása és az hogyan fog működni, főleg védekezésben. De a Heat sem lehet nyugodt, támadásban nem volt túl meggyőző a gárda az első körben és ugyan bármikor benne van egy extra nap kintről ebben a keretben, de ezt az Atlanta ellen is igazából csak az első meccsen láthattuk. A sérülések ott is aggodalomra adnak okot, Butlertől mindenképpen a jobbik formája kell, de nem lenne baj, ha Lowryn kívül mindenki "normális" állapotba kerülne és ehhez illő játékot nyújtana. Nyomás inkább a Miamin van a pályaelőny és Embiid hiánya miatt, de Lowry nélkül ott is borul az alapjáték, sokkal lassabb lesz a támadás és nincs igazi irányító, playmaker - meglátjuk, hogy melyik fél hogyan birkózik meg a maga problémáival. 

 

Phoenix Suns - Dallas Mavericks 04:00

Itt is nehéz jósolni, a Suns magához képest visszafogottabban szerepelt a Pelicans ellen és főleg Chris Paul extrái miatt tudott 4-2-vel továbbjutni, míg a Dallas annak ellenére is lenyomta a Jazzt, hogy Luka Doncic három meccset is kihagyott. Most elvileg mindenki egészséges, a Mavsnél sincs érdemi hiányzó és a Sunsnál sem kell matekozni, Devin Booker elvileg közel 100%-os állapotba került, szerencsére (legalábbis a párharc elején) ezzel nem kell foglalkozni.

Hogy a Phoenix képes-e feljebb kapcsolni, hogy Doncicra lesz-e bármilyen megoldásuk Bridgeséknek, hogy ki hogyan fogja dobni a triplát és hogy a Dallas védekezése ezen a szinten is képes-e elit teljesítményre, az majd kiderül, egyelőre csak találgathatunk. Vajon mennyire lesz "nagymester" most Chris Paul? Mennyire hozza megszokott önmagát Booker? Milyen szerep jut ebben a matchupban Deandre Aytonnak? Képes-e megtartani az elsőkörös formáját Jalen Brunson? 

Rengeteg kérdés - egyelőre viszont csak annyi biztos, hogy a hazai pálya miatt a Suns az esélyesebb ezen a mérkőzésen és emiatt a nyomás is inkább az első kiemelten van, a Mavs nyugodtabban kísérletezhet, hiszen a második meccsen is ellophatja még a pályaelőnyt. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus