Kezdődik a Raptors-Sixers, lezárul a Nuggets-Spurs

Keleten már a második kör kezdődik, míg Nyugaton még az első körből játsszák le a Nuggets-Spurs hetedik meccsét - mutatjuk, hogy mit kell tudni a találkozók előtt.

 

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 1:30

Megkezdődik az első keleti szupercsata, amelyet részletesen is felvezettünk már, ez a cikkünk ide kattintva olvasható. Az első mérkőzés előtt azt fontos kiemelni, hogy mi a helyzet a sérülésekkel, hiszen ez meghatározó faktor lehet, de a Torontónál elvileg rendelkezésre áll az előző körben látott rotáció, míg a Philly fontos játékost vesztett: Joel Embiid a hírek szerint játszhat, Mike Scott viszont ezen az estén biztosan nem léphet pályára és van rá esély, hogy a folytatásban sem számíthatnak rá. Ezzel még nagyobb teher hárul a vendégek kezdőjére és Brett Brown még annyira sem tud semmit változtatni, kénytelen bízni az eddig egyébként elképesztően jól működő első sorában és abban, hogy Embiid térde bírni fogja a terhelést és Marc Gasol védekezését. Ez utóbbi párharc már most is döntő lehet, azt is érdekes lesz látni, hogy Nick Nurse milyen védekezéssel kezd Ben Simmons ellen, de tény, hogy otthon, ebben a helyzetben mindenképpen a Raptors az esélyesebb - ezzel viszont az is jár, hogy elsőre rajtuk van igazából nyomás, a Sixers megnézheti, hogy hogyan néz ki a párharc, "ráér" a második meccsen is elvenni a pályaelőnyt.

Denver Nuggets - San Antonio Spurs 4:00

Ezen a meccsen már nincs pardon, nem lehet hibázni, nem lesz következő esély, aki nyer, az a második körben találja magát, aki veszít, az pedig indulhat horgászni - ez az a helyzet, amelyben csak az számít, hogy egy csapat fejben mennyire stabil, mennyire erős, hogyan bírja a nyomást. A széria érdekesen alakult, három meccsen keresztül a Spurs diktált, de abból egyet így is elvitt a Denver, majd összeszedte magát és felbátorodott a Nuggets, amellyel egymás után kettőt nyert, legutóbb viszont Nikola Jokics elképesztő teljesítménye ellenére túldobta őket az ihletett napot kifogó San Antonio. Abból a meccsből nem az volt a tanulság, hogy a Spurs így is tud dobni (meglepődnénk, ha ezúttal idegenben megismételné ezt), hanem hogy fejben át tudták érezni DeRozanék a helyzetet és most is hasonlóan koncentrált játékra lesz szükségük ahhoz, hogy nyerni tudjanak. A Denvernél is ez a lényeg, taktikailag, tehetségben jól állnak, Gregg Popovich legutóbb sem tudott csodát tenni, de a nagyon fiatal és nagyon rutintalan csapatnak az lesz az igazi teszt, hogy egy ilyen hetedik meccset képes-e behúzni - a legutóbbinál jobb triplázással, otthon minden esélye meglehet erre, csak az a kérdés, hogy elbírják-e a tétet Jokicsék.

A párharc állása: 3-3.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus