Kőkemény meccs vár Curry-ékre Memphisben

Összecsap a nyugati 1. és 2. - elégtételt venne a Spurs a Dallason - pályán a Clippers, a Hawks és a Rockets.

Mumusához utazik a ligaelső GSW, de hasonló túrára indul a Portland is, a Spurs viszont visszavágna a Dallasnak a három nappal ezelőtti vereségért. A keleti playoff-harc résztvevői közül a Miami Atlantába, a Boston New Yorkba, a Charlotte Washingtonba látogat, a Brooklyn pedig a Clevelandet fogadja. Nyugaton a Kings New Orleansban nyújtaná a győzelmi szériát, de pályán a Clippers és a Rockets is - lássuk a 13 meccses játéknap felvezetőjét!

Orlando Magic – Detroit Pistons 00:00

A Detroit számára nagyon halványan még pislákol a remény a keleti rájátszásra, miután a Toronto ellen az utóbbi öt mérkőzésükből a negyediket tudták megnyerni – ehhez azonban most már rengeteg szerencsére lenne szükségük. A Magicnél régóta nincsenek ilyen gondolatok, az Atlanta ellen 15 ponttal bukták el az utolsó negyedet, ezzel az előző kilenc meccsükből a nyolcadik vereségüket könyvelhették el – ugyanakkor a mostanság 15 pontos átlagot és remek irányítómunkát hozó Paytonnal újabb láncszemet illesztettek be a fiatal csapatba. A vendégeknél a hátvédsor teljesítménye a kulcs, Jackson és Caldwell-Pope 45 pont körül átlagol az utóbbi meccseken és jönnek is a győzelmek – ha ma nem tudja őket limitálni a Magic külső sora, ismét jó eséllyel pályázik sikerre a Pistons. Érdekes, hogy azóta indultak be, mióta Greg Monroe kidőlt – a magasember ugyan utazik a csapattal, a hírek szerint ma sem fog játszani…

Philadelphia 76ers – Los Angeles Clippers 00:00

Blake Griffin visszatérése stabilizálta a Clippers játékát és a sorsolásukban is most van az az időszak, amikor nem hibázhatnak – meg is nyerték sorozatban az elmúlt öt mérkőzésüket. Ugyanakkor a Philly egyáltalán nem könnyű falat hazai pályán, a brutális számokat hozó Nerlens Noel vezérletével nagyon keményen védekeznek és Covingtonék triplái bármikor elsülhetnek a túloldalon – ez utóbbi lehet igazán veszélyes a vendégekre. A Knicks ellen zsákolóversenyt rendeztek Jordanék, Noellel szemben ezt aligha tehetik meg és bár a liga egyik legjobb támadógépezetét irányítja Chris Paul, most aligha kaphatnak pihenőt. Érdekesség, hogy az előző 11 meccsén 21,8 pontot átlagoló Redick január 5-e óta összesen egyetlen (!) büntetőt hibázott 69 próbálkozásából – erre a koncentrációra lesz szüksége ma is Doc Rivers együttesének.

Washington Wizards – Charlotte Hornets 00:00

A kisebb fellángolás után ismét erősen süllyed a Washington, zsinórban négy vereség után próbálnak javítani, de legalább ekkora probléma, hogy ismét megsérült Bradley Beal – a dobóhátvéd nélküli a védekezésük kategóriákkal gyengébb és Wall is egész másképp fest „egyedül”. Ugyanakkor a Hornets sem lehet nyugodt, Al Jefferson továbbra sem 100%-os, az előző kilenc meccsükből hetet elveszítettek, ráadásul Cody Zeller sem teljesen egészséges. Létfontosságú lenne számukra a győzelem a keleti playoff-harc szempontjából, de ehhez Kemba Walkernek és a teljes periméternek villantania kell, legutóbb rajta kívül mindenki borzalmas dobóformát fogott ki, ez pedig a gyengélkedő Wizards ellen sem fog beleférni. Külön csemege lesz Walker és Wall csatája egyes poszton, utóbbi dolgozik a legtöbb labdaérintéssel a ligában, előbbi pedig harmadik ezen a listán.

Atlanta Hawks – Miami Heat 00:30

A Heat ma zárja négymeccses idegenbeli túráját, miután a legfontosabb állomáshelyen, Bostonban nyerni tudott – Atlantába pedig nem éppen győzni járnak a csapatok. A Miami helyzetét nehezíti, hogy Wade és Andersen játéka kérdéses, Whiteside pályára lépése pedig szinte kizárható, így ismét egyedül a szintén nem 100%-os és legutóbb 38 percet játszó Haslem áll rendelkezésre négyes-ötös poszton – itt mindenképpen fölényben lehetnek Horfordék. A Hawks otthon 30-5-ös mérleget tud felmutatni és bár az utóbbi időben kisebb hullámvölgybe kerültek, hazai pályán nem kérdés, hogy bárki ellen ők az esélyesek. Millsapnek és Teague-nek általában jól megy a floridaiak ellen és az Atlanta csapatvédekezése valószínűleg megoldja Goran Dragic semlegesítését – ebben az esetben pedig a periméteren is könnyen nyerhetnek Korverék. Nincs kizárva, hogy Budenholzer pihenteti egy-két kezdőjátékosát.

Brooklyn Nets – Cleveland Cavaliers 00:30

Érdekes módon bár Brooklynban játsszák a mérkőzést, ez mégis a Cavs számára tűnik jó jelnek: a Nets az utóbbi hatból ötöt bukott otthon, a Cleveland pedig ugyanennyit nyert idegenben. Persze LeBronék ettől függetlenül is egyértelműen esélyesek, idén már kétszer gázoltak át a Brooklynon (legutóbb éppen egy hete), egyszer pedig szolidabban is megverték őket, ráadásul egyébként is sorozatban négy győzelemnél tartanak – nem nagyon van olyan csapat, amelynek lenne válasza a játékukra.  A hazaiaknak ráadásul plusz problémát okoz, hogy Thaddeus Young nem léphet ma pályára, a hátvédek gyenge formája miatt pedig így Lopez még inkább egyedül marad – a centert legutóbb leszedték Mozgovék is amúgy is 90 pontos átlagon tartották Hollins csapatát idén.

New York Knicks – Boston Celtics 00:30

A Boston a Miami elleni vereség után ma nem hibázhat, ha meg akarja őrizni minimális előnyét a keleti nyolcadik helyen és ha zárkózni akar az Atlantába látogató floridaiakra. Bradley-ék ismét kisebb gödörben vannak, az előző öt meccsükön négyszer kikaptak, a képhez viszont hozzátartozik, hogy ellenfeleik főként playoff- vagy playoff-esélyes csapatok voltak ebben a periódusban. A New York nyilvánvalóan nem ez a kategória, Bargnaniék az utóbbi időben már az első negyedekben elbukják a meccseket, hiszen közel hét ponttal maradnak alul a nyitó tizenkét percekben. Derek Fisher csapata 58 vereségnél tart jelenleg, ki mer arra fogadni, hogy nem lesz meg a 60? Ez még nem fordult elő a franchise-történetében…

Toronto Raptors – Los Angeles Lakers 00:30

A Toronto hiába áll a keleti negyedik helyen és van harcban a harmadikért a Chicagóval, február 21-e óta 5-13-as mérleget tudnak felmutatni, ami nyilvánvalóan nem az a szint, amit szeretnének elérni – a javuláshoz továbbra is a védekezés összerázás lehet a kulcs. Ebben az időszakban 106 pontot engedtek az ellenfeleknek 48,5%-kal, ez pedig a Lakers ellen sem fog beleférni, legalábbis nyugodt estére semmiképp sem számíthatnak DeRozanék. Az arany-liláknál Jordan Clarksonnak mindenképpen örülhetnek, a fiatal irányító óriási hajrával szinte egymaga nyerte meg a meccset csapatának a Timberwolves ellen és ha Kyle Lowry ma sem játszik a hazaiaknál, ismét jó este elé nézhet. Clarkson mellett Lin is közel húsz pontos átlagot hoz az utóbbi időben, ez pedig elég tűzerő lehet a Toronto periméterével szemben – bár nyilvánvalóan jobb csapat a Raptors, a győzelemhez védekezniük is kell.

Houston Rockets – Minnesota Timberwolves 01:00

Egyik kezdőjátékosát visszakapta a Houston, egy másikat viszont elveszítette – bár Dwight Howard újra pályára léphetett és rögtön le is tette a névjegyét, Patrick Beverley csuklósérülése súlyosnak bizonyult. Természetesen a Rockets alapja még mindig James Harden hatékonysága, a dobóhátvéd pedig sorra hozza a nyolc-tíz gólpasszos mérkőzéseket a pontjai mellett – a TImberwolves elleni előző öt találkozón 30,6 egysége mellett 8,8 gólpasszt átlagolt. Andrew Wiggins idén már egyszer jelentősen megnehezítette Harden dolgát, ma minimum ez kell tőle ahhoz, hogy legyen esélye a vendégcsapatnak, de nem lenne baj, ha legutóbbi 27 pontos teljesítményét is megismételné. Mindezek mellett még mindig ott van a festékbeli védekezés problémája, ami a visszatérő Howard számára (aki még mindig perclimiten lesz) kellemes estét jelent. A vendégeknél Rubio, Martin, Pekovics, Garnett, Neal, Muhammad és Bennett is sérült az alapemberek közül…

Memphis Grizzlies – Golden State Warriors 01:00

A nyugati első és második csatája mindenképpen izgalmasnak ígérkezik, főleg így, hogy Memphisben csapnak össze a felek. Bár akadozik Gasolék játéka, saját otthonukban pokoli nehéz őket megverni, miközben a hazai pályán verhetetlen GSW idegenben egy fokkal kevésbé hatékony általában. További érdekesség, hogy a Grizzlies az egyetlen csapat, akit idén még nem győztek le Curry-ék, idei egyetlen találkozójukat a Memphis nyerte – igaz, akkor nem játszott a vendégeknél Bogut és Lee sem. Most viszont mindketten egészségesek, ami a Gasol-Randolph páros dominanciáját mindenképpen csökkentheti, viszont pikáns párosítás lesz a Curry-Thompson duó találkozója a periméteren Tony Allenékkel is. Mivel a GSW 8,5 meccsel vezeti Nyugatot, ilyen szempontból nincs tétje a derbinek, üzenetértékű viszont nagyon is, főleg úgy, hogy a legutóbbi 14 találkozójukból 12-t megnyert a Grizzlies.

New Orleans Pelicans – Sacramento Kings 01:00

Teljesen ellentétes előjelekkel készülhetnek a találkozóra a felek és a szezon többi részét figyelembe véve meglepő, hogy melyik gárda érkezik pozitív töltéssel az ütközetre. A Sacramento zsinórban négy győzelem után próbálja behúzni az ötödiket, a megállíthatatlan Cousins mellett a négyesben ficánkoló Rudy Gay is szórja a pontokat, de elsősorban a varázsütésre összeállt védekezésüknek köszönhetik sikereiket. A Pelicans gyenge büntetőzésének köszönheti a Clippers elleni vereségét, ami sorozatban már a negyedik volt és ezekben a napokban búcsúznak el a playoff-álmaiktól – nem bírták a tempót a Thunderrel, így nagyon úgy fest, hogy a rengeteg sérülés ebben az évben is keresztülhúzza a számításaikat. Külön érdekesség lesz a Davis-Cousins harc a palánk alatt ma, mindketten nagy formában vannak elöl-hátul és ez az összecsapás alapjaiban határozhatja meg a meccs képét – bár jobb csapatnak tűnik a New Orleans, jelen körülmények között kicsit sem lenne meglepetés egy kaliforniai győzelem.

San Antonio Spurs – Dallas Mavericks 01:30

Három nappal ezelőtt a Dallas simán átlépett a San Antonión Monta Ellis 38 pontos estéjével, most hazai pályán becsületbeli kötelessége ezért visszavágnia a bajnoknak. Érdekes egyébként, hogy Parkerék ellen 57-et dobott Irving és 43-at a Shved-Galloway páros – ezeket a meccseket bukták el az utóbbi időben. Nyilvánvaló tehát, hogy a dallasi hátvédek, elsősorban Ellis életét kell megkeseríteniük, ebben segítségükre lehet a hazai pálya: a Mavs idegenben 15 ponttal átlagol kevesebbet, mint saját közönsége előtt. A címvédőnek azért is különösen fontos a találkozó, mert az idei szériában 2-1-re vezet ellenük a Dallas és összesítésben csak fél meccsel jár jelenleg előrébb Popovich csapata, így nagyon sokat jelenthet a végelszámolásnál az egymás elleni mérleg.

Denver Nuggets – Utah Jazz 02:00

A Jazz varázsa megtört két kulcsjátékosa kiválásával, Hayward és Rodney Hood nélkül mást mutat az együttes, mint tette azt korábban. Az egészen félelmetes védekezés, ami 14-4-es mérleget hozott nekik az All-Star szünet óta, már a múlté: 101,3 pontot kaptak átlagban az előző három meccsen és el is veszítették mindhármat. A Denver sincs kirobbanó formában, a Philadelphia ellen kilenc pontot tudtak szerezni a negyedik negyedben és az utóbbi öt meccsükből csak egyet tudtak megnyerni – akkor éppen Danilo Gallinari szórt be negyven pontot. Mindkét csapat nehéz helyzetben van és igazi tétje egyikőjük számára sincs a találkozónak, talán egy fokkal még mindig jobban egyben van a Utah, de ezt rögtön áthúzza a Nuggets hazai pályája.

Phoenix Suns – Portland Trail Blazers 03:00

LaMarcus Aldridge kissé váratlanul visszatért legutóbb és részt vett a csapat sikerében, amivel a Portland ötmeccses vereségszériája végére tett pontot és bízik abban, hogy a gárda ismét megindul felfelé. A hírek szerint ma már Batum is játszani fog és bár Kaman továbbra sem bevethető, jóval szebben fest a Blazers helyzete, mint pár nappal korábban. Phoenixbe ugyanakkor nem nyerni járnak Lillardék, a csapat utoljára 2010-ben távozott innen győzelemmel és az utóbbi 19 találkozóból 17-et elveszített a Suns vendégeként, ebben mindenképpen bízhatnak Bledsoe-ék. A Phoenix kissé meglepő vereséget szenvedett legutóbb a Kings ellen, amivel elpasszolták a Thunderre való felzárkózás esélyét – Brandan Wright szerint nem jött jól, hogy tudták az OKC eredményét a találkozó előtt. Alapvetően jobb formában vannak a hazaiak és a történelem is mellettük szól, ráadásul a hírek szerint Brandon Knight visszatérésére is jó esély mutatkozik.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus