Kötelező lenne nyernie a Clippersnek és a Celticsnek

1-1-ről folytatódik a Hawks-Knicks csata, a másik két párharc viszont akár érdemben el is dőlhet hajnalban, ha úgy teljesít a Mavs és a Nets.

 

Atlanta Hawks - New York Knicks 01:00

Kér szoros, kiélezett mérkőzésen vannak túl a csapatok, elsőre Trae Young utolsó másodperces kosarával a Hawks nyert, másodjára aztán az utolsó másfél negyed remeklésének köszönhetően a Knicks - a pályaelőnyt így is elvette az Atlanta, meglátjuk, hogy mire mennek egymással a felek. Javítani mindkét csapatnak lenne min, a Hawksnál több fontos fegyver is besült eddig (Gallinari, Capela, Collins, de legutóbb Williams is homály volt), míg a Knicksnél Julius Randle stabil támadójátékát keresik továbbra is, ő egyik meccsen sem dobott jól, igaz, legutóbb azért így is nagyon hasznosnak bizonyult. Érdekes kérdés, hogy Tom Thibodeau most már beteszi-e a kezdőbe Derrick Rose-t, illetve hogy Randle mellett a távoli dobásaik hogyan alakulnak, valamint az is, hogy Youngra lesz-e valami ellenszerük, mert eddig ez az egyetlen dolog, amit nem tudtak megmutatni védekezésben. A túloldalon persze most segíthet a hazai pálya, az MSG hangulatától megszabadulva azért eléggé más lehet itt az atmoszféra - a keretekben elvileg nem lesz változás, maximum a rotáció fordulhat fel némileg.

A párharc állása: 1-1.

 

Boston Celtics - Brooklyn Nets 02:30

Itt eddig nagyon egyértelmű volt a párharc, az első meccs első félidejét leszámítva nincsenek egy súlycsoportban a felek, azóta a Brooklyn dominál, a sztárok könnyedén játszanak, a kiegészítők bedobják, amit be kell, jár a labda, védekezésben pedig konkrétan leszedik a pályáról a Celticset - nagy kérdés, hogy lesz-e erre válasz Bostonban. A hazai pálya most Marcus Smartékat segíti, de támadásban muszáj minimum két fokozattal feljebb kapcsolniuk, hogy legyen esélyük, mert a Netsben még lehet tartalék, ha szükség van rá, a Stevens-legénység viszont egyelőre lassúnak, körülményesnek, dekoncentráltnak tűnik. Nem segíti az ügyüket, hogy Jayson Tatum legutóbb szemsérülést szenvedett és bár teljes értékű edzésmunkát végzett, de az eddigi formája nem ad okot túl sok bizakodásra, míg Kemba Walker a térdével bajlódik és hivatalosan kérdéses a játéka - azért meglepődnénk, ha nem drótoznák össze valahogy, mert ha most kikapnak, nagyjából vége a szezonjuknak, egyszerűen kötelező nyerniük, különben elkönyvelhetik a kiesést. A Netsnél egyébként egy dolog azért boríthatja az eddigi idillt: Jeff Green megsérült és nem csak most nem játszhat, de legalább másfél-két hétre kidőlt, így egy small-ball centert veszített a gárda, akinek fontos szerepe volt a rotációban.

A párharc állása: 2-0 a Nets javára.

 

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 03:30

Itt talán még nagyobb nyomás van a Clippersen, mint a másik párharcban a Celticsen, az ugyanis valahol papírforma, hogy a Brooklyn 2-0-ra vezet a Bostonnal szemben, az viszont nagyon nem, hogy a Dallas mindkét meccsét megnyerte Los Angelesben. Ha most sem győz a LAC, az óriási égés, de már a jelenlegi 0-2 sem kicsi, bár innen még lehetne visszaút, ha összeszednék magukat - a gond az, hogy a Luka Doncic elleni védekezésük reménytelen volt eddig, a komplett dallasi támadójáték parádés, extrán dobnak a kiegészítők kintről és ezzel egyelőre nem tudott mit kezdeni a Clippers. Kawhi Leonard és Paul George játéka alapvetően rendben van, náluk viszont éppen a kiegészítők értékelhetetlenek és amíg a csapatvédekezésük nem lesz sokkal-sokkal élesebb, fizikálisabb, addig nem rajtuk múlik a meccs - a fő kérdés az, hogy ezt sikerül-e megoldaniuk erre a derbire, mert ha nem, akkor még nagyobb blamával ér véget ez a szezonjuk, mint a tavalyi. Ibaka játéka egyébként kérdéses a háta miatt, de ez nem rajta fog múlni...

A párharc állása: 2-0 a Mavericks javára.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus