LeBron karrierjének első kiállítása ellenére nyert a Cavs

James "történelmi" estéje - lemosta a Denvert a Jazz - meglepetés Minnesotában - simázott a Bucks - a Suns nyerte a "kiesési rangadót"

Karrierje során első alkalommal állították ki LeBron Jamest, de a Cavs újabb győzelmet aratott az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) ma hajnali játéknapján. Az északi rangadón könnyen verte a Jazz a Denvert, a Wizards meglepő, de megérdemelt sikerrel jött el Minnesotából, a Bucks Giannis Antetokounmpo teljesítményére építve mosta le a Sacramentót, a Suns pedig Chicagóban győzte le a sereghajtó Bullst. 

A Visszajátszás című videós rovatunk ezen a linken megtekinthető!

Cleveland Cavaliers – Miami Heat 108-97

Love játszotta Bosh szerepét. Először lépett pályára egyszerre Cavs-mezben a Miami ellen James és Wade, előbbi 21 ponttal, 12 pattanóval, 6 gólpasszal és 5 szerzett labdával jelentkezett, utóbbi pedig  17 pontig, 5 pattanóig, 4 gólpasszig és 2 szerzett labdáig jutott. Őket is elhomályosította azonban Kevin Love, aki azt csinált a Heat védelmével, amit akart, szórt 4 triplát, 10/16-tal mezőnyözött és 17 (!) büntetőt harcolt ki. A trió mellett Korver és Smith is 10 pont fölé jutott, a harmadik negyed vége felé 20 pont feletti volt a különbség, így sima győzelemről beszélhettünk – volna, ha LeBron James teljes pályafutása során először ki nem állíttatja magát, miután keresetlen szavakkal kért számon egy elmaradt fújást az egyik játékvezetőn. A végén sem kellett azért izgulniuk a nézőknek, de a Miami tisztes vereséggé formálta az eredményt.

Más szint. Goran Dragic az előző hét legjobb játékosa lett Keleten, láthatóan rá különösen készültek, az irányító alig 23 percet töltött a pályán, és abban sem volt sok köszönet (7 pont, 1/5 mezőnyből, 4 gólpassz). Nélküle gyakorlatilag összeomlottak a Miami támadásai, Waiters próbált szervezni, de 7 gólpasszára 4 eladott labda jutott, így hiába dobott egyébként jól kintről a Richardson-Johnson, bentről pedig a Whiteside-Adebayo páros, nem tudták folyamatosan etetni őket labdával. James kiállítása után kicsit könnyebb dolguk volt az előrejátékban, de győzelmi esélyekről nem beszélhetünk. 

A Cavaliers legjobb dobói: Love 38/12, James 21/3, Wade 17/3.
A Heat legjobb dobói: Waiters 21/9, Adebayo 19, Richardson 15/9.

Chicago Bulls – Phoenix Suns 99-104

Devin Booker visszatért. Kisebb sérülés után 33 ponttal, 9 pattanóval jelentkezett a Suns első számú pontszerzője, a végén pedig egy nagyon fontos blokkal segítette csapatát – mellette TJ Warren hozta  a szokásost (25 pont, 7 pattanó), Alex Len a padról dupla-duplázott (13 pont, 18 pattanó), Ulis és Mike James pedig jól adta a ritmust, összesen 13 gólpasszt osztottak ki. Mindig volt kihez fordulnia a vendégeknek támadásban, a második félidőben így többször is 10 pont feletti előnyt építettek ki, viszont azokat rendre le is adták – a végjátékban is visszajött a Chicago, de Dunn labdaszerzés utáni ziccerét a visszafutó Booker blokkolta, ez volt a kulcsmomentum. 

Holiday és Dunn egyéni legjobbjai sem értek győzelmet. Justin Holiday hat triplával, Dunn 24 ponttal karriercsúcsokat állított fel, ketten együtt elöl-hátul extrát nyújtottak (10 tripla, 7 pattanó, 13 gólpassz, 3 blokk), de rajtuk kívül nem sok öröme volt a chicagói publikumnak. Markkanen és Robin Lopez is 4/15-ös mezőnyt szenvedett össze, tükörsimán (41-57) vesztették el a lepattanózást, és sokkal kevesebb büntetőt dobhattak ellenfelüknél. A 16 beszórt hármas dicséretes, és a hajtással nem volt gond, hiszen többször is nagyobb hátrányból kapaszkodtak vissza, de a szintén nem túl acélos Suns beárazta őket: jelenleg nincs meg az erő bennük arra, hogy akár egy gyengébb csapatra is rákényszerítsék az akaratukat. 

A Bulls legjobb dobói: Holiday 25/18, Dunn 24/12, Markkanen 12/9.
A Suns legjobb dobói: Booker 33/15, Warren 25/3, Ulis 14/3.

Minnesota Timberwolves – Washington Wizards 89-92

Előléptek a cserék. Otto Porter (22 pont, 8 pattanó) végig megbízható célpont volt, ugyanakkor a John Wall hiánya miatt első számú vezérnek számító Bradley Beal borzasztó meccset játszott: 8 pontját 2/11-es mezőnnyel szedte össze, és bár kiosztott 6 gólpasszt, Jimmy Butlerék alaposan megkeserítették az életét. Ha csak ennyit tudnánk a mérkőzésről, azt hihetnénk, hogy tükörsimán kapott ki a Wizards, de nem ez történt, köszönhetően az eddig eléggé hektikus cseresornak. A második vonal 49-11-re mosta le a Wolves cseréit, a 49-ből 18-at a negyedik negyedre tartogattak, az 50 százalékkal célzó Oubre mellett a négy triplát hintő Meeks és az elöl-hátul hasznos Mike Scott is nagyon odatette magát, Tomas Satoransky pedig a neki jutó 22 perc alatt kiválóan fogta össze a gárdát (7 pont, 5 pattanó, 6 gólpassz). A végjátékban Porter két dobása, illetve több jó védekezés döntött a Wizards javára, a fővárosiak nagyon komoly erőt villantottak. 

Nincs olyan, hogy könnyű meccs. Jó ritmusban kezdett a Wolves, a kezdőötös szépen muzsikált, amikor azonban jött a rotálás, egyre nagyobb gondba kerültek. A kezdőből mindenki elért legalább 12 pontot, azonban ahogyan mentünk bele a mérkőzésbe, egyre nagyobb gondot jelentett Butler (5/17) és Wiggins (5/15) rossz dobóformája – illetve leginkább az, hogy Wiggins a 10 gólpasszt kiosztó Butlerrel ellentétben máshol sem tudta hasznossá tenni magát, az utolsó percben két dobást is elrontott. Még ezt is elbírta volna a Minny, a cseresorból viszont egyedül a 37 éves Jamal Crawford pörgött fel. Jeff Teague plusz sebessége és higgadtsága nagyon hiányzott, különösen a szoros végjátékban. 

A Timberwolves legjobb dobói: Towns 20/6, Butler 17/9, Gibson 16.
A Wizards legjobb dobói: Porter 22/12, Oubre 16, Meeks 12/12, Scott 12/3.

Utah Jazz – Denver Nuggets 106-77

Rangadónak indult, kiütés lett a vége. A várakozásokkal ellentétben inkább magasított Mike Malone, a Nuggets mestere, Faried és Hernangomez is kezdett Jokics mellett, és az első félidőben valamennyire működött is a felállás. A nagyszünetben viszont rendezte a sorokat a Jazz, a második félidőben gyakorlatilag szétfutották és szétdobták a vendégeket. 24 perc alatt alig 28 pontot rakott fel a táblára a Nuggets, ezzel sehol nem lehet nyerni, a negyedik negyedben már nem is nagyon erőltették a kezdőket. A 13 gólpassz jól leírja, mennyire volt reménytelen a támadójátékuk, ráadásul ebből hatot a center Jokics osztott ki…

Ritmust váltott a Utah. Egypontos hátrányban mehetett nagyszünetre a Jazz, de fordulás után pillanatok alatt futottak egy 20-6-os szériát, amivel meg is roppantották a Nuggetsot, és utána sem álltak le, így lett a vége kiütés. A sorozatban harmadszor nyerő hazaiaknál Derrick Favors amihez nyúlt, arannyá változott (24 pont, 12/16 mezőnyből, 9 pattanó, 5 gólpassz, 3 blokk), a kezdőben a Rubio-Mitchell-Jerebko trió kintről-bentről veszélyes volt, a padról Burks és O’Neale is eljutott 10 pont fölé, a túloldalon pedig apró darabokra szedték Harrisék támadójátékát. A Jazznek az is bőven belefért, hogy a kispad vezére, Rodney Hood kiülje a meccset bokasérülés miatt – a mormonok már nyolcadik helyen állnak Nyugaton, és tovább jöhetnek fel a tabellán, legközelebb a Clippershez látogatnak. 

A Jazz legjobb dobói: Favors 24, Mitchell 15/6, Jerebko 15/9.
A Nuggets legjobb dobói: Harris 18/12, Faried 11, Murray 10.


Sacramento Kings – Milwaukee Bucks 87-112

Ha jól védekezik a Bucks, akkor ez lesz. A mérkőzés előtt az volt a legnagyobb kérdés, hogy a Milwaukee visszatalál-e a régi útra és üzembe helyezi a „hosszú karok erdeje” védekezést – a választ hamar megkapta a Hill-Fox irányítópárossal felálló Kings. A két játékmester 2/12-es mezőnnyel és 4 gólpasszal zárt, és ezúttal a kiváló cseresor sem tudott segíteni: a második negyedben 18-at tett közé a Bucks és nagyszünetre 24-gyel vezetett. A Kingsnek talán sok volt a GSW utáni back-to-back, de egyébként otthon ennél jóval masszívabbak szoktak lenni…

Antetokounmpóra nem volt válasz. A kisebb sérülését kikúráló görög sztár elöl-hátul extrát hozott (32 pont, 5-5 lepattanó, gólpassz és szerzett labda, 26 perc alatt!), Eric Bledsoe is hasonlóan sokoldalú volt (21 pont, 5-5 gólpassz és lepattanó, 3 szerzett labda), mellettük pedig Middleton, Snell és Henson is mindkét oldalon hasznosnak bizonyult. A cseresorból Brogdon és Maker lépett fel, ez pedig bőven elég is volt, korán megroppantották a Sacramento gerincét és a vége már könnyed dobálgatásba fulladt. Rájuk is fért már egy ilyen este, ezzel a győzelemmel ismét 50 százalék felett állnak és önbizalommal telve folytathatják túrájukat Portlandben. 

A Kings legjobb dobói: Temple 18/9, Hield 13/3, Labissiere 11.
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 32/3, Bledsoe 21/9, _Middleton 12/6.

A tabella erre a linkre kattintva elérhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus