Marc Gasol Griffinéket is felülmúlta, nyert a Heat

Marc Gasol újabb 30 pontos estéje a Clippers ellen is elég volt, az utolsó percben nyert a Miami, hosszabbításban kapott ki a Lakers

Ma öt meccset rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban és Marc Gasol újabb remek estéjén nem adott esélyt a Clippersnek a Memphis. A Heat szoros végjátékot nyert a Charlotte ellen, a Lakers hosszabbításban bukott a Denverrel szemben, a Warriorsban új vezér akadt, a Portland pedig Bostonban aratott sikert: íme a részletek!

A játéknap legfontosabb jeleneteit bemutató videós cikkünket itt érhetitek el!

Memphis Grizzlies – Los Angeles Clippers 107-91

Marc Gasol szintet lépett. Év Védője már volt, ezzel most sincs gond, ugyanakkor támadásban is fő fegyver lett idénre. Ma is biztos kézzel tempózott, volt betörése, a gyűrű alatt nagyon jól mozgott, az első félidőben egymaga verte meg a Clipperst, hiszen 20 pontot dobott 8/10-es mutatóval. Végül 30 egységgel zárt (13/18) és leszedett mellé 12 lepattanót is – ugyanakkor teljesen kikapcsolta Deandre Jordant és  Blake Griffin jó dobásait is elvette.

Paul próbálkozott. Gasolra abszolút nem volt válasza a vendégcsapatnak, félidőben 13-mal vezetett a Memphis. A fordulás után CP3 kezébe vette a dolgokat, agresszívebb lett és egymaga berámolt 13 pontot, de a Grizzlies nem roppant meg, sőt, egy nagy rohanással húsz fölé hizlalták előnyüket, itt pedig érdemben véget is ért a derbi, jöhetett a második sor.

Minden téren jobb volt a Grizzlies. 52-32-re hozták a lepattanózást és teljesen leszedték a Griffin-Jordan párost – ketten együtt vállaltak 19 dobást, amiből 14 pontot sikerült elérniük. Ezt nem bírta el a Clippers, nem mozgott a labda, nem jöttek a jó dobóhelyzetek, nem jutottak el a festékbe és az innen szerzett pontok tekintetében is 52-32 lett a végeredmény – összesen mindössze 41%-kal dobtak mezőnyből.

A Grizzlies legjobb dobói: Gasol 30, Lee 13/9, Allen 12
A Clippers legjobb dobói: Paul 22/3, Crawford 19/6, Redick 15/9

Boston Celtics – Portland Trail Blazers 88-94

A negyedik negyed elején eldőlt. Az első félidőben inkább a Boston játszott jobban, vezettek is öt ponttal, aztán a fordulás után javult a Portland (főleg hátul) és Aldridge vezetésével ledolgozta ezt a hátrányt. A negyedik negyedet aztán egy 12-0-s rohammal indították a vendégek, a Celtics 14 dobásból 12-t elrontott és Lillard triplája után végleg meglépett a Blazers.

Rutinrókák a padon. Sem Aldridge-nek (7/21 mezőnyből), sem Lillardnak (4/14) nem ment igazán, de két veterán kihúzta őket a csávából, hiszen Chris Kaman és Steve Blake is remekül szállt be a padról. A center alig 18 perc alatt rámolt be 16 pontot (folyamatosan mozgott és kapta a labdákat), emellé leszedett nyolc lepattanót , Blake pedig nyugalmat adott csapatának, 11 ponttal, 5 gólpasszal és remek irányítói munkával jelentkezett.

Pontatlan Celtics. A húzóemberek Rondót leszámítva nem dobtak jól, Olynyk kosár nélkül zárt és bár a Bradley-Sullinger-Green trió sokat vállalt (Sullinger 9 triplát emelt rá), együtt 37,5%-kal céloztak, márpedig a dobások jelentős részét ők hajtották végre. A nagyon gyenge dobószázalék mellett a lepattanózást is bukták, a második félidőben pedig már nem tudtak lefogni a Portlandet, így megérdemelten nyertek Aldridge-ék.

A Celtics legjobb dobói: Green 19/3, Sullinger 19/9, Bradley 13/3, Rondo 13
A Trail Blazers legjobb dobói: Aldridge 20, Kaman 16, Batum 12/6, Lillard 12/6

Miami Heat – Charlotte Hornets 94-93

Jefferson kezében maradt a Hornets-győzelem. Az első félidőben a Miami dominált, a harmadik negyedben a Charlotte, majd az utolsó etapban visszazárkóztak a hazaiak. 34 mp-cel a vége előtt Bosh fadeaway tempójával ismét átvette a vezetést a Heat, az utolsó támadásnál Kemba Walker nem tudott faultot kiharcolni Chalmersszel szemben, a dobás kimaradt – a lepattanót teljesen tiszta helyzetből pöckölhette vissza Jefferson, de kijött a gyűrűről, így óriási hibával kapott ki a Hornets.

Itt az új nagy hármas. Wade ezt a meccset is kiülte, Chalmers pedig továbbra is él a lehetőséggel, ma is 20 pontos, 10 gólpasszos dupla-duplát szállított, csak az utolsó negyedben tíz alkalommal állhatott a büntetővonalra. Mellette Bosh 20 ponttal és 10 pattanóval dupla-duplázott, Luol Deng pedig ma hozta az agresszív játékát, már félidőben 19-nél járt, végül 26 ponttal (10/14 mezőnyből, 8 lepattanó) zárta a találkozót.

Rövidül a Heat kerete. Wade mellett Cole sem játszott ma, Chris Andersennek pedig még az első negyedben ment ki a bokája és nem tudott már visszatérni a parkettre. Az utolsó majdnem nyolc percben már nem cserélt Spoelstra, a kispadról egyedüliként hasznos újonc Napier 34 percet kapott.

A Heat legjobb dobói: Deng 26/6, Bosh 20/3, Chalmers 20/6
A Hornets legjobb dobói: Jefferson 22, Stephenson 17/3, Walker 16/6

Oklahoma City Thunder – Golden State Warriors 86-91

Speights volt a megmentő. Bár Steph Curry 12 pontot rámolt be az első negyedben, a folytatásban összesen három egységet tudott ehhez hozzárakni, Thompson pedig ugyan eljutott húszig, 6/20-as mezőnymutatóval tette mindezt. Sem Iguodala, sem Barnes, sem Bogut, sem Green nem villogott (enyhe kifejezés), de most Speights érkezett a padról, bevert 28 pontot, hátára vette a csapatot és győzelemre vezette – 2009 óta nem volt ennyire ponterős, az utóbbi három meccsén 17 pontot átlagol 64%-kal.

A legvégén nyerte meg a Warriors. Kétpontos előnyben támadhatott a végén a GSW, Curry büntetőzhetett, de csak az egyiket dobta be. Jackson betörése után viszont Roberson csúnyán elrontotta az üres, meccsmentő hármast, így Thompson két büntetője elég volt az üdvösséghez a vendégek számára.

Borzalmasan dobtak a csapatok. Mindkét fél 18/46-os mezőnymutatót szenvedett össze az első félidőben és mindketten 7/23-mal rontották tovább ezt a harmadik negyedben – Speightsen kívül gyakorlatilag csak Morrow dicsérhető a túloldalról (16 pont, 12 pattanó). Reggie Jackson ugyan 22 ponttal, 11 pattanóval és 8 gólpasszal zárt, de mindezt 10/26-os mezőnymutatóval művelte.

A Thunder legjobb dobói: Jackson 22/3, Morrow 16/6, Ibaka 16
A Warriors legjobb dobói: Speights 28, Thompson 20/12, Curry 15/6

Los Angeles Lakers – Denver Nuggets 94-101 – hosszabbítás után

Kiesési rangadónak tűnt. Mindkét fél 40% alatt célzott mezőnyből, a triplák egyáltalán nem ültek (főleg a Lakersnél, 3/24-gyel dobták), de a büntetőkkel is gondok akadtak, a Denver 23/38-at, a Los Angeles 25/34-et gurított a vonalról. A színvonal minden volt, csak jó nem, a hazaiaknál Lin, időszakokra Bryant, a vendégeknél pedig a 18 ponttal és 16 gólpasszal óriási dupla-duplát hozó Lawson volt dicsérhető.

Gallinari és Kobe sem nyerte meg. Az olasz kiscsatár (10 pont, 7 lepattanó) két büntetőt dobhatott az utolsó másodpercekben, de csak az egyiket értékesítette, így 86-86-ra módosult az állás. Volt még egy lövése a Lakersnek, de Bryant (27 pont, 10/24 mezőnyből) nagyon nehéz dobást vállalt egy-egyben, kimaradt, a ráadásban aztán a Nuggets bírta jobban a nyomást, Gallinari bepörkölt egy triplát, amivel hozzájuk került a momentum, ezt meglovagolva pedig be tudták húzni ezt az öt percet. 

A Lakers legjobb dobói: Bryant 27, Lin 17, Sacre 13
A Nuggets legjobb dobói: Chandler 19/15, Lawson 18/3, Afflalo 15/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus