Meccsdömpinggel zárul az NBA alapszakasza

15 találkozóval ér véget az idei szezon, a folytatásban már csak a legjobbak léphetnek pályára. Azért mára is akad még izgalom, több hely még nyitott a rájátszásra, a legnagyobb rangadónak talán a Dallas vendégjátéka ígérkezik Memphisben. A sok kérdés mellett a sok hiányzóra is fel kell készülnünk, a pihentetések erősen befolyásolhatják a mai ütközeteket. Nézzük, mit várhatunk tőlük!

Charlotte Bobcats – Chicago Bulls (01:00)

A Bullsnak nyerni kell, a Raptorsnak pedig ki kell kapni, hogy Noahék harmadik kiemeltek legyenek, ellenkező esetben a Brooklyn lesz az ellenfelük a rájátszás első körében. Utolsó tíz meccsükből nyolcat megnyertek, de ez a Bobcatsről is elmondható, így két remek formában lévő csapat találkozik. DJ Augustin játéka kérdéses, az ő hiánya érzékenyen érintheti a vendégeket – de Noah kihúzhatja a Bobcats méregfogát, ha limitálni tudja Al Jeffersont.

Orlando Magic – Indiana Pacers (01:00)

Mindkét fél számára tét nélküli a találkozó, a Pacers biztos első, így a kezdők könnyen pihenőt kaphatnak mára. A Magic legutóbb a Bullstól kapott ki, de két meglepetésember is kiemelkedőt nyújtott – az Indiana cseréi ellen is villanthatnak a hazaiak.

Memphis Grizzlies – Dallas Mavericks  (02:00)

Egyszerű a képlet: aki nyeri ezt a találkozót, az lesz a nyugati hetedik és az játszhat a Spurs helyett valószínűleg a Thunderrel. Idén mindhárom találkozójukat a Dallas nyerte, ráadásul mindig száz pont felett dobtak – a Memphis viszont zsinórban tizennégy hazai meccsét nyerte meg, ráadásul ebben a sorozatban idén most először állnak ki teljes csapattal.

Milwaukee Bucks – Atlanta Hawks (02:00)

Az már eldőlt, hogy a Hawks az Indianával találkozik az első körben, hétfőn pihentek is a kezdők és mára is ez várható. A Bucksnál Brandon Knight visszatért korábbi sérüléséből, minden bizonnyal ma is pályára lép – ennek ellenére sok a sérültjük és már biztos, hogy övék lesz a liga legrosszabb mutatója.

Minnesota Timberwolves – Utah Jazz (02:00)

A Wolves egy győzelemmel elérné az 50%-ot, 2005 óta először zárhatnának nem negatív mérleggel. Ehhez ideális partner lehet a fiatalokkal felálló Jazz, akik a jövőre garantált szerződéssel rendelkező játékosaikat játszatják – a berobbanó Kanter izgalmas csatát vívhat Dienggel.

New Orleans Pelicans – Houston Rockets (02:00)

A New Orleans Anthony Davis nélkül is képes volt megverni a Thundert, ezúttal hasonló csoda kellene Evanstől, hogy ne gázoljon át rajtuk a Howard-Jones palánk alatti kettős. Négy nappal ezelőtt találkoztak a felek, akkor a Rockets nyert (idén mindhárom meccsüket a texasiak vitték), de Evans nem lépett pályára.

Oklahoma City Thunder – Detroit Pistons (02:00)

Két vereség után egy győzelemmel hangolódna a Thunder a rájátszásra. Egy győzelemmel biztos a második helyük, ha viszont kikapnak, a Clippers mögé kerülhetnek. A Pistonst mindig nehéz ellenféllé teszi a Drummond-Monroe centerpáros, de az MVP-cím várományosa és csapata ellen nem ők az esélyesek.

San Antonio Spurs – Los Angeles Lakers (02:00)

A Spurs egy győzelemre van a szezoncsúcsuktól, de kizárt, hogy Greg Poppovichot ez érdekelné, a sztárjai nem fognak 25 perc felett játszani, ha egyáltalán pályára lépnek. Idén mindhárom meccsüket a texasiak nyerték, miközben a Lakers 40% alatt dobott mezőnyből, ráadásul Youngnak nagyon nem megy a San Antonio ellen, ezúttal sem teremhet sok babér a vendégeknek.

Boston Celtics – Washington Wizards (02:00)

A Washington helyzete még nem tisztázott, hiszen egy meccsel vezetnek a Charlotte előtt és eggyel van előttük a Brooklyn, az utolsó napon még sok minden változhat. Bostonban idén nem olyan nehéz nyerni, különösen úgy, hogy Sullinger, Bayless és Humphries játéka sem valószínű. A fiatalok, mint Olynyk és Bradley ennek ellenére képesek az extrára, különösen, ha Rondo támogatja őket.

Cleveland Cavaliers – Brooklyn Nets (02:00)

Luol Deng biztosan kihagyja a találkozót, így a Cavsnél az Irving-Waiters páros a felelős azért, hogy győzelemmel fejezzék be a csalódást keltő szezont. A Nets egyszerre próbál pihent maradni és megszerezni az ötödik helyet, Livingston és Teletovics játéka is kérdéses erre a találkozóra. Egy vereséggel és a Wizards bostoni győzelmével azonban lecsúszhatnak a hatodik helyre.

Miami Heat – Philadelphia 76ers (02:00)

A címvédőnél legutóbb James és Bosh is kiülte a találkozót és a pályán lévők sem szakadtak meg a győzelemért – most is hasonlóra számíthatunk, de a Sixers ellen így is valószínűsíthető a győzelmük. Wade-et húsz perc körülire kalibrálták Spoelstráék, most is kb ennyi várható tőle, a túloldalon pedig az Év Újonca cím várományosa keretezheti be az első évét – a nyitányon a Heat ellen 22 ponttal, 7 lepattanóval, 12 gólpasszal és 9 labdaszerzéssel mutatkozott be.

New York Knicks – Toronto Raptors (02:00)

Mióta kiderült, hogy lemaradnak a PO-ról, több nagyobb csapatot is elvert a Knicks – tegnap éppen a Brooklynt győzték le. Anthony válla megsérült, nem játszik ma. A Raptors viszont egy győzelemmel megszerezné a keleti harmadik helyet (vereség és Bulls-győzelem esetén a negyediket), azonban lehet, hogy DeRozan nem lép pályára.

Portland Trail Blazers – Los Angeles Clippers (04:30)

Egy nyugati rangadó, a Clippers egy győzelemmel és a Thunder vereségével másodikként jutna be a rájátszásba, de erre azért nincs túl sok esély. Pláne úgy, hogy Griffin eltiltás miatt kihagyja az összecsapást, de Redick is biztosan hiányozni fog, de Chris Paul sem valószínű, hogy játszik. A hazaiaknál Aldridge kaphat pihenőt, rajta kívül viszont mindenki a fedélzeten, ezért inkább ők tűnnek most esélyesnek.

Sacramento Kings – Phoenix Suns (04:30)

Az év egyik nagy meglepetése volt a Suns, de végül lemaradtak a PO-ról,  az alapszakaszt a Cousinst biztosan, Gayt valószínűleg, Thomast viszont úgy néz ki, hogy nem nélkülöző Sacramento otthonában fejezik be. A bokájával szenvedő Dragics kihagyhatja ezt a meccset, de a Phoenixnek így sincs okuk a rossz hangulatra.

Denver Nuggets – Golden State Warriors (04:30)

Komoly a gond a Warriorsnál, Bogut bordái megsérültek, de Lee sem 100%-os, ráadásul lehet, hogy a PO-ban sem lesz az. Múlt héten találkozott a két csapat, akkor Mozgov brutális, 23 pontos, 29 lepattanós dupla-duplát szállított és nyert is a Denver, de a GSW ellen mostanában minden magasember brillírozhat.

Az utolsó játéknaphoz élőképes streameket itt találhattok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus