Megmenekült a Philadelphia és a Milwaukee is

Nem tudta lezárni a Knicks a 76ers elleni párharcát, lépéselőnybe került a Cavaliers, meglepően magabiztos volt a Bucks.

New York Knicks – Philadelphia 76ers 106–112 h.u

Nem tudta befejezni a Knicks. A párharc lezárásának reményében lépett pályára a New York bízva abban, hogyha Jalen Brunson előhúz egy újabb extrát, s arra nem lesz majd érdemi válasza a Philadelphiának. Az első negyedben azonban beragadt a házigazda, egyértelműen jobban kezdett a vendég gárda. A második tizenkét percben ellenben megfordult a játék képe, Brunson (40 pont, 6 gólpassz) ezúttal is hozta azt a bizonyos pluszt, de Josh Hart (18 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) és OG Anunoby (17 pont, 6 lepattanó) is oda tette magát. Hármójuk jó játéka révén 32–17-re nyerte ezt a játékrészt a Knicks, a Philly azonban nem roppant meg, a nagyszünetet követően visszakapaszkodott, ezzel szorossá téve a záró játékrészt, na meg a végjátékot.

Felvette a kesztyűt Maxey. Az életben maradásért küzdött a 76ers, amely védekezésben ugyan odateszi magát a párharcban, ám a támadójátéka sok mindennek nevezhető, csak éppen stabilnak nem. Tyrese Maxey (46 pont, 5 lepattanó, 9 gólpassz, 7/12) ezúttal megfelelő válaszként szolgált Jalen Brunsonnal szemben, ráadásul Tobias Harris (19 pont, 8 lepattanó) is sziporkázott, miközben Joel Embiid (19 pont, 16 lepattanó, 10 gólpassz) tripla-duplával zárt. Az utolsó percen belül úgy tűnt, hogy a Knicks fölénye érvényesül, hiszen huszonöt másodperccel a rendes játékidő vége előtt hat ponttal vezetett a vendéglátó, ám ekkor Maxey faulttal együtt küldött a helyére egy triplát, a büntetőt is bedobva. Nem úgy mint a másik oldalon Hart, aki az egyik dobását elhibázta, így megteremtve a lehetőséget a Philly számára. Maxey pedig ezt a szituációt is magára vállalta, újabb hármasával pedig egalizált, s mivel Brunson betörését Batum blokkolta, így jöhetett a ráadás. A hosszabbítás első négy perce nem hozott túl sok kosarat, ám ekkor elindult a Philadelphia, lezárva ezzel a találkozót.

A Knicks legjobb dobói: Brunson 40/12, Hart 18/3, Anunoby 17/6
A 76ers legjobb dobói: Maxey 46/21, Harris 19/9, Embiid 19/3

A párharc állás 3–2 a Knicks javára.

Cleveland Cavaliers – Orlando Magic 104–103

Mobley volt a hős. Egyelőre mindkét gárda hozta a hazai meccseit, ennek tudatában pedig a Cleveland igyekezett folytatni a sormintát. Remekül kezdtek a hazaiak, Donovan Mitchell (28 pont, 6 lepattanó), Darius Garland (23 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) és Max Strus (16 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) triójából leginkább Garland volt a meccs elején elemében. A középső két negyedet viszont megnyomta a Magic, így a záró tizenkét perc döntött a győztes kilétéről. Az utolsó játékrészben egymás kezéből csavargatták ki a vezetést a csapatok, majd jött Evan Mobley (14 pont, 13 lepattanó, 4 gólpassz), akit rendre megtaláltak a társak a palánk alatt. Mindössze öt másodperc volt hátra, amikor Mobley blokkolta Franz Wagnert, az Orlando gyorsan faultolt, Mitchell viszont nem hibázott a büntetővonalról, így újra előnybe került a Cavaliers.

Kevés volt egyedül Banchero. Kifejezetten fontos volt ez a mérkőzés a párharcban, hiszen az Orlandónak el kellett volna vennie a Cleveland pályaelőnyét ahhoz, hogy egy lépéssel előrébb kerülhessen. Nem kezdett jól a vendég egylet, a második negyedben azonban magára talált és Paolo Banchero (39 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz) vezérletével ledolgozta a tízpontos hátrányát. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a felek még úgy is, hogy Banchero mellé nem nagyon tudtak felnőni a társak, habár időnként Franz Wagner (14 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) és Jalen Suggs (13 pont, 5 lepattanó) is megvillant. A végjátékban Wagner vállalta magára a sorsdöntő betörést, ám kísérletét blokkolták, s mivel a Cavs nem hibázott a büntetővonalról, így Banchero utolsó másodperces triplája már csak az eredmény szorosabbá tételéhez volt elegendő.

A Cavaliers legjobb dobói: Mitchell 28/3, Garland 23/9, Strus 16/12
A Magic legjobb dobói: Banchero 39/12, F. Wagner 14/3, Suggs 13

A párharc állása 3–2 a Cavaliers javára.

 

Milwaukee Bucks – Indiana Pacers 115–92

Sztárjai nélkül is nyert a Bucks. Eléggé kilátástalan helyzetben várta a feldobást a Milwaukee, hiszen sorozatban három vereséggel a tarsolyban, ráadásul Giannis Antetokounmpo és Damian Lillard nélkül kellett életben tartania a reményeit. Ez pedig sikerült, mivel csapatként remekül játszott Doc Rivers gárdája, amely az első negyed tapogatózását követően olyannyira magához ragadta az irányítást, hogy végül meglepően könnyed győzelmet aratott. Khris Middleton (29 pont, 12 lepattanó, 5 gólpassz) és Bobby Portis (29 pont, 10 lepattanó) kettőse vitte a prímet, de a kezdő ötös minden egyes tagja kitett magáért, a Pacersben pedig ezúttal nem volt annyi, hogy a maga javára billentse a mérleg nyelvét. Életben maradt a Bucks, folytatás Indianapolisban.

Elszalasztotta az esélyt a Pacers. Tenisznyelven szólva nem tudta beütni az első meccslabdát az Indiana, amely kis túlzással már az első negyed után elengedte ezt a mérkőzést. Ezen az estén ugyanis nem volt vezére a csapatnak még akkor sem, ha Tyrese Haliburton (16 pont, 4 lepattanó, 6 gólpassz) és Myles Turner (13 pont, 5 gólpassz) is igyekezett. Egyszerűen súlytalan volt támadásban Rick Carlisle egylete, a Milwaukee pedig kihasználva ezt a játék minden elemében felülmúlta az ellenfelét. Habár a harmadik negyedben még egyszer magára talált a vendég gárda, ám egy 20–8-as futással gyorsan pontot tett a találkozó végére a Bucks.

A Bucks legjobb dobói: Middleton 29/12, Portis 29/3, Beasley 18/12
A Pacers legjobb dobói: Haliburton 16/12, Turner 13/3, Toppin 12/6, Siakam 12/3, Nembhard 12

A párharc állása 3–2 a Pacers javára.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus