Négy párharc is folytatódik, 21:30-tól Lakers-Suns a tv-ben

19:00-tól a Hawks-Knicks negyedik meccsével kezdődik a mai NBA-program, de fontos mérkőzés következik a Nets-Celtics és a Clippers-Mavericks szériákban is.

Atlanta Hawks - New York Knicks 19:00

Ez egy izgalmas párharc eddig, az első meccset a Hawks nyerte, aztán egyenlített a Knicks, legutóbb otthon megint az Atlanta tudott győzni, ezúttal pedig minden eddiginél nagyobb a tét, hiszen ha a New York megint visszavág, azzal a pályaelőnyt is visszaszerzi, ha viszont ismét a Hawks tud felülkerekedni, akkor 3-1-es előnnyel kiváló helyzetbe hozza magát. Nagy különbségek eddig egyik meccsen sem voltak, a fő kérdés pedig az, hogy a Knicks támadójátékát sikerül-e beindítani - Derrick Rose már a kezdőben van, de egyelőre abszolút nem tudnak jól támadni, nem ott bontják meg a Hawkst, ahol a legsebezhetőbb, Julius Randle pedig több szinttel a tudása alatt játszik, ez így együtt nem fér bele. Ha bármelyiken sikerül változtatniuk, vagy Randle javul fel, vagy okosabban támadják az Atlanta gyenge pontjait, akkor minden további nélkül nyerhetnek, a védekezésük összességében mindhárom meccsen elég jó volt ahhoz, hogy győzni tudjanak, csak ehhez a túloldalon nem tudtak felnőni. Nyilván az Atlantában is lehet még tartalék támadásban, dobhatnak jobban Bogdanovicsék, lehet még több olyan játékosuk is, aki felnő Trae Young mellé, meglátjuk, hogy merre billen el ez a párharc.

A párharc állása: 2-1 a Hawks javára.

 

Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 21:30 (Sport 2)

Ebben a szériában a Suns kezdeti győzelme után feljavult és átvette az irányítást a Lakers, a magas szerkezet és Anthony Davis remeklésével már a címvédő vezet 2-1-re és ha ezúttal is nyer, akkor nagyon-nagyon közel kerül a továbbjutáshoz. Davis nem teljesen egészséges, de állítólag vállalja a játékot, hivatalosan ugyan kérdéses az állapota, de ő maga azt mondta, hogy nem létezik, hogy kihagyjon egy ilyen meccset - kérdés, hogy az utóbbi két estén domináns teljesítménye megérzi-e, hogy nincs minden rendben. A túloldalon Chris Paul pályára lépése kérdéses, az első meccsen beszedett sérülése nem jön rendbe, fájdalmai vannak és nem tudja igazi önmagát adni - az biztos, hogy a helyén egyelőre jól játszó Cameron Payne-től most is kellene az extra akkor is, ha CP3 ott lesz a parketten. A Sunsnál amúgy is kellene valami plusz támadásban, vagy Bookertől egy nagy meccs, vagy mondjuk Bridges, esetleg Crowder feljavulása, mert a Lakers betonkemény védekezése alaposan feladta nekik a leckét eddig és ha ezen nem tudnak változtatni, akkor nem nagyon látni, hogy hogyan tudnak ők továbbjutni. Itt is nagyon sokat jelenthet ez a mérkőzés, ha a Phoenix kitalál valamit és nyer, azzal visszaszerzi a pályaelőnyt és kijön a szorításból, ha viszont a Lakers sorozatban harmadszor is győz, azzal minden bizonnyal eldönti a szériát. 

A párharc állása: 2-1 a Lakers javára.

 

Boston Celtics - Brooklyn Nets 01:00

Ebben a párharcban nagyon magabiztos volt az első két meccsen a Brooklyn, aztán a harmadikon előkerült Jayson Tatum, dobott 50 pontot, a Boston pedig nyert és ezzel életben maradt - a fő kérdés most az, hogy abból a mérkőzésből mit tud átmenteni és állandósítani a Celtics. Tatum 50 pontja nyilván nem az a kategória, amire minden este számítani kell, de a jó dobóformája és az agresszivitása mindenképpen kell, főleg hogy Kemba Walker térde még mindig nem az igazi és alapvetően csak akkor van esélyük, ha támadásban felveszik a kesztyűt. A Nets oldalán a centerposzt a kérdéses, legutóbb ott néztek ki nagyon rosszul, Jeff Green nincs, Nicolas Claxton szörnyű volt, meglátjuk, hogy mit lép Steve Nash, small-ballozik-e többet mondjuk Brownnal, vagy előszedi-e DeAndre Jordant - akárhogy is, de itt javulniuk kell, főleg védekezésben és védőlepattanózásban, hogy Tristan Thompson ne szedje szét őket a festékben. Támadásban nekik legutóbb sem volt gondjuk, igaz, főleg a Durant-Harden páros varázslatából éltek, de náluk azért a három sztár révén ez mindig benne van - ha megint kikapnak, akkor azért el kell gondolkodniuk a folytatáson, ha viszont nyernek, akkor döntő előnybe kerülhetnek. 

A párharc állása: 2-1 a Nets javára.

 

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 03:30

Végezetül jön a Mavericks és a Clippers csatája, ahol benne lehet a levegőben a fordulat: a Dallas mindkét meccset megnyerte idegenben, de legutóbb egyrészt a Clippers megállította a texasi kiegészítők remeklését (legalább annyira, hogy túldobják ellenfelüket), másrészt pedig Luka Doncic megsérült, ami elég aggasztó a Mavsre nézve. A szlovén zseni egyelőre egészen elképesztő párharcot fut, de most hivatalosan kérdéses a játéka, a nyaka és a karja is fáj, meghúzódott, ez pedig nem vicc - ha vállalja is a pályára lépést, aligha lesz 100%-os állapotban. Maxi Kleber sem az, de ő biztosan játszik a hírek szerint, nem pihenteti az Achillesét, míg a Clippersnél továbbra is Serge Ibaka az, akire valószínűleg nem számíthatnak, a többiek bevethetőek. Nagy a tét, ha a Clippers nyer, azzal kinullázza az első két meccs borzalmát, ha viszont a Dallas a sérült Donciccsal együtt is behúzza a harmadik sikerét, azzal a kiesés szélére sodorja ellenfelét - meglátjuk, hogy a szlovén végül mire lesz képes és hogy a LAC védekezése megint annyira eszköztelennek bizonyul-e vele szemben.

A párharc állása: 2-1 a Mavericks javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus