Negyedszer is legyőzné idén a Golden State-et a Houston

Nyugati csúcsrangadó Houstonban - keleti ki-ki meccs Washingtonban és Miamiban - pályán a Thunder is - nézzük a játéknap felvezetőjét.

 

Washington Wizards - Orlando Magic 00:00

Mindkét csapatnak létfontosságú a győzelem, mert ha nyerni tud, akkor még a Wizards is életben tarthatja playoff-reményeit, hiszen három meccsre megközelítené a keleti nyolcadik Miamit, a Magic pedig egy sikerrel fél meccsre zárkózna a Heat mögé, úgyhogy nem kicsi a tét. Az Orlando nincs jó formában, az utóbbi négy mérkőzéséből hármat is elvesztett, míg a Washington otthon azért hozza a győzelmeket és Bradley Beal azt nyilatkozta felvezetésként, hogy playoff-hangulatra, playoff-intenzitásra számítsanak a vendégek - meglátjuk, hogy mi valósul meg ebből. A fővárosiak nagyon igyekeznek, idén eddig 2-1-re vezetnek is a Magic ellen és a sérültekkel is ők állnak jobban, az Orlandónál ugyanis Aaron Gordonnak megsérült a bordája és egyelőre kérdéses, hogy pályára tud-e lépni. 

Oklahoma City Thunder - Brooklyn Nets 00:00

Érdekes helyzet, mert a Thunder alapvetően gyenge formában van, de legutóbbi két idegenbeli ki-ki meccsét megnyerte Portlandben és Salt Lake Cityben, olyan védekezéssel pedig bárki ellen lehet keresnivalója a gárdának, úgyhogy a kérdés az, hogy mennyire lesz "átszellemült" most Billy Donovan alakulata. A Nets zsinórban négy győzelem után, jó passzban érkezik, de innentől gyakorlatilag csak olyan meccset fog játszani, ahol underdogként lép pályára, meglátjuk, hogy erre fejben mennyire készültek rá D'Angelo Russellék. Kenny Atkinson folyamatosan jól variálja csapatát már az alapszakasz során is, sokszor készült "specialitásokkal" bizonyos meccsekre, érdeklődve várhatjuk, hogy mit talált ki a Westbrook-George kettős ellen - egy győzelem most komoly bravúr lenne a vendégektől, de ha meg akarják őrizni a playoff-helyüket, akkor valószínűleg szükségük lesz még ilyen bravúrokra. Ami a sérülteket illeti, náluk DeMarre Carroll, a Thundernél pedig Markieff Morris nem 100%-os. 

Atlanta Hawks - Memphis Grizzlies 00:30

Két olyan csapat találkozik, amelynek nincsenek különösebb céljai, de nem is feltétlenül tankol, úgy vannak vele, hogy hozzuk ki a hátralévő hetekből azt, ami benne van, teher és nagyobb tét nélkül lehet játszani - ez nyilván a hazaiaknál a fiatalok fejlesztésével is párosul. Mindkét fél tud egészen nagyszerűen is játszani, ha Conley-ék feltüzelten védekeznek, akkor Trae Youngék borzasztó nehéz estére számíthatnak, ha kicsit lazább lesz a Memphis hátul, akkor viszont gyorsabb játékkal, talán nagyobb tűzerővel saját közönsége előtt jobb esélyei lehetnek a Hawksnak. Most aktuálisan a Grizzlies azért jobb formában van, az előző három meccsét megnyerte, méghozzá jó csapatok ellen, de mindháromszor otthon játszott, meglátjuk, hogy idegenbe is át tudja-e menten ezt a formát. 

Miami Heat - Detroit Pistons 00:30

Nagyon fontos mérkőzés ez a keleti playoff szempontjából, a Detroit jelenleg hatodik, a Heat pedig nyolcadik, három és fél meccs van közöttük, de mindkettejüknek eléggé kéne minden siker, hogy bebiztosítsa a maga pozícióját - főleg a Miami részéről lehet ez égető, a Pistons playoff-részvétele azért elég valószínű és a helyezést tekintve is jól állnak a Nets sorsolása miatt. Blake Griffinék legutóbb teljesen elkészültek az erejükkel és 75 pontot tudtak dobni Brooklyban az igazi ki-ki meccsen, náluk most is az a fő kérdés, hogy az azt megelőző szenzációs formájuk az igazi, vagy annyira kifulladtak, hogy most is szenvedni fognak - kisebb sérüléseik azért vannak, meglátjuk, hogy mennyire lesznek frissek. A Heat is jó formában volt, mielőtt legutóbb simán kikapott a Torontótól, akkor a Raptors nagyon szétdobta a floridai zónát, kérdés, hogy ezt képes-e reprodukálni a Pistons - a nagy roham során egészen extra kinti dobóformájuk volt Reggie Jacksonéknak, de a legutóbbi "offnight" felvet egy kérdőjelet azzal kapcsolatban, hogy maradt-e még bennük. A Heatnél Josh Richardson nem 100%-os és kérdéses a játéka, a vendégeknél viszont elvileg mindenki vállalja a pályára lépést.

Houston Rockets - Golden State Warriors 2:30

A játéknap kiemelt rangadója természetesen ez lesz és több érdekességet is megemlíthetünk felvezetésként. Egyrészt idén eddig 3-0-ra vezet az egymás elleni mutatóban a Rockets és egyikre se tudjuk azt mondani, hogy elengedte volna a Warriors, legutóbb konkrétan James Harden nélkül győzött a Houston az Oracle-ben, előtte ugyanúgy idegenben a Harden-show-val nyert, kezdésként pedig még novemberben Houstonban 86 ponton tartotta az akkor mondjuk Curryt nélkülöző címvédőt. Másrészt a formák között most óriási a különbség: a GSW az All-Star óta nem nyert egymás után két meccset, belecsúszott kínos pofonokba otthon is, legutóbb a Phoenix "pofozta le" az Oracle-ben Steve Kerr csapatát - meglátjuk, hogy mennyire szólal meg most már a vészcsengő a bajnoknál, eközben a Rockets viszont zsinórban kilenc győzelemnél tart és száguld előre. Harmadrészt Kevin Durant megsérült és bár nem komoly a dolog, ezt a meccset most ki fogja hagyni, ez sem a vendégek dolgát segíti - a Houstonnak reális esélye van rá, hogy "kisöpörje" fő riválisát az alapszakaszban annak ellenére, hogy Harden azért mostanában nincs igazán csúcsformában.

Phoenix Suns - Utah Jazz 3:00

Végül, de nem utolsó sorban egy Suns-Jazzt is rendeznek, ami ugyan papíron abszolút kötelező Jazz-sikernek tűnik, de az elmúlt mérkőzések alapján lehet, hogy nem lesz ez olyan egyszerű a vendégek számára. Donovan Mitchellék egyrészt négyből három meccset elvesztettek, másrészt a Phoenix viszont közben belendült és olyan csapatokat vert meg, mint a Bucks, vagy legutóbb a GSW, úgyhogy most azért illik komolyan venni. Devin Booker nagy formája mellett Deandre Aytonra is érdemes figyelni, az viszont érdekes lehet, hogy a center mihez kezd Rudy Gobert-rel, ha a franciát is lenyomja, az nagyon komoly teljesítmény lesz. A hazaiak továbbra is tét nélkül játszhatnak, a vendégek viszont visszacsúsztak a nyugati nyolcadik helyre, úgyhogy le kellene zárniuk most már ezt a kisebb hullámvölgyet, amiben segíthet nekik az, hogy a hírek szerint Ricky Rubio ezen a találkozón már visszatérhet.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus