Nyugati rangadó Los Angelesben, pályán a Bucks, a Philly és a Pacers

Chicagóban lép pályára a Lakers és Dallasban a Spurs, mutatuk, hogy mit érdemes tudni a soron következő NBA-játéknap előtt.

 

Indiana Pacers - New York Knicks 00:00

Ez most hatalmas kötelező a Pacers számára, hiszen Myles Turnerék eléggé lelassultak mostanában, a Philadelphiában elszenvedett vereséggel hosszú idő után elvesztették a keleti harmadik helyüket, úgyhogy most otthon, a motiválatlan sereghajtó ellen természetesen nem hibázhatnak. A Knicksről az utóbbi időben írni sem nagyon volt érdemes, semmilyen teljesítménnyel szedtek össze sorozatban hat vereséget, amivel a céljaikat teljesítették is és meglepődnénk, ha most bármi is változna náluk, hiszen az érdekük pontosan az, ami most történik velük. Ezek alapján viszont hatalmas blama lenne, ha az Indiana nem tudna nyerni még úgy is, hogy ha esetleg Tyreke Evanst kiültetik.

Philadelphia 76ers - Cleveland Cavaliers 00:00

Ez pedig a Philly számára hasonló kötelező, Brett Brown alakulata végre utolérte az Indianát, de nagyon jön mögötte a Boston, úgyhogy mindenképpen hoznia kellene a győzelmeket, főleg úgy, hogy Joel Embiid már visszatérhetett. A hírek szerint ezen a találkozón Boban Marjanovics is bevethető lesz, Jimmy Butler viszont pihenőt kap, nélküle kell megoldaniuk a helyzetet, Embiiddel (főleg, ha Marjanovics is lesz) viszont így is hozniuk kell a Cavs elleni derbit. A vendégek back-to-backet játszanak és bár előző este szétszedték a Torontót, amivel jelezték, hogy nagyon komolyan számolni kell velük, most fáradtabbak, Kevin Love pedig kiüli ezt a találkozót, ami szintén a Sixers malmára hajtja a vizet. Nem szabad leírni a Clevelandet, jó passzban van a gárda, a Philly pedig kicsit még mindig keresi önmagát, de otthon ezt nem ronthatják el Harrisék, különben megint jön a füttykoncert a lelátóról...

Chicago Bulls - Los Angeles Lakers 1:00

Akárhogy is hangzik, jelenleg az egész szezont tankolással, fiatalok fejlesztésével töltő Chicago esélyesebbnek tűnik, mint a több fiatalját is kiültető, vagy sérülés miatt hiányoló, motiválatlan Lakers. A vendégek nyíltan elengedték a szezont és elkezdtek (tulajdonképpen) tankolni, úgyhogy szépen zuhannak is lefelé, míg a Bulls már ott tart, hogy ha mindenki bevethető, akkor teljesen korrekt játékra képes és motivációban abszolút a mostani Lakers felett áll. A kérdés az, hogy LeBron James hogyan áll hozzá az estéhez, ha ő nyerni akar, akkor biztos, hogy lesz keresnivalójuk a vendégeknek, ha továbbra is erős perclimiten lesz és nem akar megszakadni, akkor könnyen kaphatnak egy újabb pofont - bár Zach LaVine játékára most sincs sok esély, nélküle legutóbb sem működött jól a Bulls, ez most is boríthatja Porterék játékát.

New Orleans Pelicans - Milwaukee Bucks 1:00

A Bucks talán idei legnyögnenyelősebb időszakát éli, ötből három meccset elvesztett a listavezető és főleg idegenben esett vissza a teljesítménye, ott zsinórban háromszor kapott ki - volt ebben persze nehéz túra vége, volt pihentetés is, de legutóbb például a Spurs ellen "csak úgy" maradt alul a társaság, mindenféle egyéb érv nélkül. Ennek ellenére továbbra sincs "falhoz állítva" Mike Budenholzer legénysége, mert ha nyer, akkor ismét három meccs lesz az előnye a Torontóval szemben, de most már azért saját maguk megnyugtatására jó lenne hozni egy idegenbeli győzelmet is. A Pels ehhez ideális alany lehet, mert Jrue Holiday kiválása óta nincs meg a korábbi tartás és bár egyénileg továbbra is vannak jó teljesítményeik, csapatként így nem az igaziak - ha komolyan veszik a meccset Giannis Antetokounmpóék, akkor nem okozhat nekik nagy gondot. 

Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 1:00

Továbbra is ellenállhatatlanul robog előre a San Antonio, az utóbbi öt meccsét zsinórban behúzta Gregg Popovich csapata, legutóbb a Milwaukee-nál is jobbnak bizonyult, úgyhogy Dallasba is magabiztosan utazhat el. Idegenben ugyan nem az igazi a társaság, de múlt héten Atlantában is nyerni tudott, ebben bízhat, ez a Mavs pedig továbbra is a liga egyik legrosszabb formában lévő csapatának számít tizenegyből tíz vereséggel. Tegyük hozzá, hogy Luka Doncicék legutóbb egy játékra voltak attól, hogy megverjék a Dallast, előtte öt ponttal kaptak ki Orlandóban, úgyhogy ha egy fokkal pontosabbak tudnának lenni, akkor okozhatnának meglepetést és a Spurs idegenbeli teljesítménye azért adhatna is némi esélyt erre a hazaiaknak. Ezt viszont felülírhatja Doncic sérülése, legutóbb megfájdult a térde és jelenleg kérdéses a játéka ezen a találkozón.

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 3:30

Kötelező győzelem a Denver számára, hiszen otthon a liga második legjobb mérlegét hozták eddig Nikola Jokicsék, a Minnesota pedig az egyik leggyengébbet idegenben, úgyhogy az amúgy is nyilvánvaló különbséget tovább növeli köztük ez a faktor. A Nuggets helyzete egyébként is érdekes, mert a GSW buktái miatt továbbra is ott van a nyugati listavezető nyakán, egy győzelemmel egyetlen meccsre közelíthet, egy vereséggel viszont vészes közelségbe kerülhet hozzá a Houston. Akárhogy is, voltak már hazai blamái mostanában a Denvernek, most nem fér bele még egy, sérülések nem nehezítik a dolgukat, a Minnesotánál ellenben Towns és Wiggins játéka is kérdéses, Deng pedig biztosan nem fog átöltözni.

Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 3:30

A Clippers back-to-backet játszik azok után, hogy 140 pontot szórt be a Bostonnak és behúzta sorozatban ötödik győzelmét, Doc Rivers pedig nem is erőltette túl kulcsjátékosait, 20-29 perc között játszott mindenki, aki számít, ezzel próbálta elvenni a b2b élét. A Portland ellen szükségük is lesz a legjobb formájukra, mert a vendégek frissebbek, kellően motiváltak és idén már ebben a csarnokban is megverték a Clipperst, ráadásul parádés formában vannak: a kiválóan sikerült túra végén ugyan kikaptak Memphisben, majd elvesztették az OKC elleni hazai rangadót, de azóta már javítottak a Sunsszal szemben. Damian Lillardék két napot pihenhettek és bár Rodney Hood, valamint Evan Turner játéka kérdéses, az alapemberek bevethetők - meglátjuk, hogy mire mennek a periméteren egyébként jól védekező LAC ellen. Azt már csak halkan tesszük hozzá, hogy a két csapat között két meccs a különbség, ha nyer a Clippers, akkor ez a felére csökken...

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus