Összecsap Antetokounmpo és James, Phillyben a Boston

A Buckshoz látogat a Cavs - New Orleansban javítana a GSW - tíz mérkőzést rendeznek hajnalban, íme a felvezető!


Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 01:00

Ez mindenképpen komoly rangadó lesz, a Bucksnál Giannis Antetokounmpo rögtön az első meccsen megmutatta, hogy mire lehet tőle számítani, most hazai pályán a legjobbnak tartott keleti csapat ellen nyilván újabb "üzenetre" készül ő és csapata. A görög csatája LeBron Jamesszel igazi csemegét ígér, de a Cavsnél is van mit a helyére tenni, a Celtics ellen azért nagyon idény eleji formában voltak még - több kell a kezdőktől ezúttal. A jelenlegi keretekben nincs sérült egyik oldalon se, tehát Thomas és Parker nyilván nem bevethető, de a többiek igen - érdekes lesz látni, hogy a rohanó Bucks mire megy a lassabb, de jóval rutinosabb Cavs ellen. 

Charlotte Hornets - Atlanta Hawks 01:00

Dwight Howard személye rögtön ad némi ízt ennek az összecsapásnak, az ő csatája a Hawks ellen érdekesnek ígérkezik - igaz, Dedmonnal szemben nem lesz könnyű dolga, de rajta kívül azért mérsékelt az atlantai erő a festékben. A vendégek győzelemmel, a hazaiak vereséggel rajtoltak, a Hornetsnél továbbra sincs Batum, Kidd-Gilchrist játéka kérdéses, a fiataloknak és főleg a komplett támadójátéknak pedig muszáj lesz javulnia, mert legutóbb csak Kemba Walkerben volt pont - nagyjából ennyit lehet elmondani előzetesen a Charlotte-ról, az Atlantáról pedig annyit, hogy a legutóbbi hat szezont kiválóan kezdték, de Charlotte-ban az utóbbi hat meccsükből ötöt is elveszítettek. 

Indiana Pacers - Portland Trail Blazers 01:00

A Blazers egy könnyed győzelemmel, a Pacers pedig a Nets ellen megnyert pontháborúval indította a szezont, a kérdés most az, hogy melyik együttes tudja összerakni a védekezését - a Portlandnél ezzel nem volt gond a Suns ellen, de most azért más feladat következik. A periméteren is érdekes csatákra számíthatunk, de a festékben Nurkic és Turner összecsapása is jónak tűnik előzetesen, ott is sok minden eldőlhet - bár Turner mellett ott lesz azért Young, aki megkönnyítheti a dolgát. Azért ha nem rendezi a védekezést a Pacers, akkor Lillardék alaposan szétdobhatják őket, ráadásul most már az első meccsről eltiltott CJ McCollum is beszállhat a buliba. 

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 01:00

Ez is rangadó lesz annak ellenére, hogy a Sixers 0-1-gyel, a Celtics pedig 0-2-vel áll jelenleg. A hazaiaknál jól debütált Simmons és Fultz, azonnal letette a névjegyét Embiid, a kitalált játék pedig a Washington ellen jól működött, igaz, főleg támadásban, hátul egyelőre voltak gondok. A Boston egy nehéz back-to-backet küzdött le Gordon Hayward kiesésével súlyosbítva, kérdés, hogy milyen állapotban van a gárda mentálisan, de a játékon is lehet még dolgozni, mert Kyrie Irving borzasztóan dobott a Bucks ellen, és az egész csapatjáték nagyon akadozott. Az biztos, hogy látványos találkozó lesz, a győzelem pedig mindkét félnek nagyon kellene. 

Washington Wizards - Detroit Pistons 01:00

A Wizards és a Pistons is győzelemmel kezdett, bár a fővárosiaknál Jason Smith is kidőlt, tehát nem lehetett teljesen felhőtlen az öröm - igaz, a hírek szerint nagy baj nincs, de ma még valószínűleg nem lép pályára. Négyes poszton márpedig megoldást kell találniuk, mert Tobias Harrisék éppen ott nagyon erősek, de legalább ennyit számíthat majd az egyes-kettes poszt is - a Wall-Jackson csata alapjaiban határozhatja meg a találkozó kimenetelét, de az is, hogy Avery Bradley mennyire tudja limitálni Bradley Bealt. Centerben is lesz mit nézni Gortat és Drummond között, így jó meccsre számíthatunk, de otthon talán több minden szól a Wizards mellett, ha előhúzzák a Sixers elleni második félidőben mutatott csapatvédekezést. 

Brooklyn Nets - Orlando Magic 01:30

A Nets halvány reményei máris megcsappantak, mivel Jeremy Lin valószínűleg az egész szezonra kidőlt, ez pedig nagyon komoly érvágás nekik, mivel a Russell-Lin párosra akarták felhúzni a játékukat. A Lakerstől érkezett hátvédre így még nagyobb szerep hárulhat, amit legutóbb egy 30 pontos teljesítménnyel üdvözölt, de védekezésben kész átjáróház volt a Brooklyn, ezen mindenképpen javítaniuk kell, ha győzelmi esélyekről akarnak beszélni. A Magic sokkal jobban kezdett, Aaron Gordon továbbra is remek formában van, a szerepek pedig egyértelműek voltak a Heat ellen, mindenki hozzátette, amit kellett - ha ezt meg tudják ismételni, most is egyértelmű favoritokká válnak. 

Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 02:00

A Timberwolves egy Spurs elleni vereséggel kezdett, ami beleférhet, de rámutatott arra is, hogy hol kell mindenképpen javulniuk, kérdés, hogy ez milyen gyorsan fog menni. A Jazz kisebb meglepetésre aratott győzelmet a Nuggets ellen, ahol egy nagyon komoly védekező ötöst rakott össze főleg a cserékből Quin Snyder, ez pedig most is nagy fegyverük lehet - a fő kérdés az, hogy a Wolves támadójátéka mennyire lesz gördülékeny, mert a Utah azért megszórni valószínűleg őket sem fogja. Sok múlhat a Towns-Gobert csatán és azon is, hogy Jimmy Butler mennyire tud érvényesülni, de hazai pályán bizonyítaniuk kellene Wigginséknek. 

Dallas Mavericks - Sacramento Kings 02:30

Mindkét gárda az újonc irányítójának kezébe adta a csapatot, a Dallasnál ráadásul legutóbb a két vezérnek szánt játékos, Nowitzki és Barnes elég pocsékul kezdte meg a szezont - a Kingsnél ilyen nincs is, van Fox és a többi fiatal, minden róluk fog szólni. Jól is néztek ki egyébként elsőre, így bár idegenben nyilván más lesz a helyzet, Nowitzki most is nehéz estére készülhet centerként, Willie Cauley-Stein egyre komolyabb kihívás elé állítja az ellenfeleket, de a többi fiatal is motivált - a texasiaknak is fel kell pörögniük, ha akarnak valamit. A Smith-Fox csatát pedig külön is érdemes lesz nézni!

New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 03:30

Mindkét gárdának van min javítania, épp ettől lehet majd érdekes a mérkőzés - a Pelicans és a Warriors sem lehet büszke arra, amit az első találkozóján bemutatott. Szintén érdekes lehet, hogy a Davis-Cousins párossal mihez kezdenek Duranték, mert ha valahol meg lehet verni a GSW-t, akkor az a lepattanózás és a festék, de ez sokkal gyengébb csapatok ellen sem volt elég a New Orleans győzelméhez, meglepő lenne, ha éppen a Warriors nem tudna rá mit lépni. Nem játszottak egyébként rosszul a Houston ellen Curryék, de a negyedik negyedet Iguodala és Green nélkül eléggé elrontották, most viszont fogadkoznak, hogy mennyire motiváltak és mindenképpen nyerni akarnak - Green azonban valószínűleg nem tud játszani, és Iguodala pályára lépése is kérdéses. 

Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 04:00

"Alsóházi" meccs lesz, a Suns borzalmasan, 48 pontos vereséggel debütált, a Lakers pedig előző este a Clippers ellen maradt alul, szintén elég simán. Nagy kérdés, hogy a back-to-back mit hoz ki a vendégekből és hogy Lonzo Ball mire lesz képes Patrick Beverley-től megszabadulva - elsőre elég nehéz estéje volt, de a Suns perimétere azért nem ugyanaz a kategória védekezés szempontjából (sem). Bizonyítani mindkét gárda részéről bőven van mit és főleg a fiataloknak, újoncoknak kell javulniuk - most is őket láthatjuk majd elsősorban, ilyen meccsre készülhetünk. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus