Otthon zárhatja le a Bucks és a Warriors

A Boston és a Memphis viszont kiharcolná a hazai hetedik meccset.

 

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 01:30

Az előző mérkőzést elrontotta a Boston, a negyedik negyedben 14 pontos előnyt adott le a társaság és újabb hazai vereséget szenvedett, így most a Bucksnak van esélye lezárni a szériát és továbbjutni a keleti döntőbe. Kérdés, hogy erre a helyzetre hogyan reagál a Celtics, amely egyébként nyert már pár napja ebben a csarnokban is és úgy léphet pályára, hogy ha most életben marad, akkor hazai hetedik meccset vívhat, ami mindenképpen mellette szól - de ahhoz persze előbb most valahogy nyerni kell Milwaukee-ban.

Szinte megjósolhatatlan, hogy mi fog történni, a meccsek nagy része szoros volt eddig, kétszer is egylabdás végjátékban tudott nyerni a Bucks, csak az a biztos, hogy ezúttal is rendkívül fizikális, kemény védekezést várhatunk majd mindkét együttestől. Legutóbb már Giannis Antetokounmpón is látszott a fáradtság, iszonyatos munkát tett bele az utóbbi találkozókba és Al Horfordék azért szépen amortizálják a görögöt, ezért most is nagyon kelleni fog mellé Jrue Holiday jó játéka, illetve nagyon-nagyon kellene már nekik egy jó tripladobó este - a hatodik mérkőzésen is pocsékul céloztak, majd az utolsó negyedben mindent bedobtak távolról, meg is fordították a találkozót. Nem akarjuk ennyire leegyszerűsíteni a dolgot, hogy a tripladobás a döntő faktor, de a Bostonnál is láttuk, hogy ez mennyit számít.

A Celtics azért továbbra is több lábon áll és több potenciál van benne támadásban, mint a Khris Middleton nélküli Bucksban, de ezt ki is kell hozni ilyen kiélezett helyzetben - nagy kérdés, hogy megremegnek-e Smarték a szakadék szélén. Egy ilyen meccset bármi eldönthet, két korai Giannis-fault, egy két-háröm perces rövidzárlat bármelyik oldalon, akármi - mindenesetre az esetleges bostoni hetedik meccs miatt ez mindkét fél számára "must win", a Bucksnak is így kell hozzáállnia, mert ha most kikap, legközelebb már sokkal esélyesebb lesz a Boston.

Robert Williams III játéka most is kérdéses, nem 100%-os a térde.

A párharc állása: 3-2 a Bucks javára.

 

Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 04:00

A Warriors legutóbb érthetetlen, minősíthetetlen játékot produkált, a Grizzlies 50+ ponttal is vezetve ütötte ki ellenfelét, úgyhogy az a nagy kérdés, hogy Draymond Greenék visszatalálnak-e a kosárlabdához - már a negyedik meccsen is volt gond a hozzáállásukkal, de akkor még a végjátékban meg tudták menteni magukat. Ha most sem változtatnak a felfogásukon, akkor óriási bajba kerülhetnek, márpedig a Memphis úgy is teher nélkül játszhat, hogy vereség esetén kiesik - senki nem várja tőlük a győzelmet, Ja Morant nélkül az a papírforma, hogy véget ér a szezonjuk.

Pedig Morant nélkül abszolút jól játszottak az előző két meccsen, magasabb, fizikáliasabb, erőszakosabb szerkezetet erőltettek rá ellenfelükre, gyorsan, agresszíven játszanak elöl-hátul és felőrlik a GSW-t - meglátjuk, hogy Curryék tudnak-e erre válaszolni. Klay Thompson botrányosan játszik, tőle nagyon kellene egy jó meccs, de alapvetően a csapatszintű energia, keménység, elszántság az, amihez vissza kell találni, ebből pedig például olyanokat kihozni taktikailag, hogy sokkal gyorsabb játékkal lekergetni a pályáról Steven Adamst. Ha ez az energia és koncentráció visszatér a Warriorsnál, akkor reális esély van arra, hogy most véget ér a széria, ha nem, akkor aligha...

Egy új sérült van, Otto Porter Jr. legutóbb kidől, de nagy baj talán nincs, most kérdéses a játéka - rá nagy szüksége lenne a hazai csapatnak.

A párharc állása: 3-2 a Warriors javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus