Pacers, Raptors, Bulls: máris ott a kés a nyakon!

Ma éjjel három olyan (keleti) párharc második felvonása következik az NBA rájátszásának első körében, melyeknél a hátrébb rangsorolt csapatok elvették a favoritok pályaelőnyét, tehát máris olyan helyzetben indulhat csatába a Pacers a Hawks ellen, a Raptors a Nets-szel szemben, valamint a Bulls a Wizards ellen, melyben minden nyomás a hazai alakulaton lesz, a vendégek pedig egy-egy kicsi után most egy óriási lépést tehetnek a továbbjutás felé. Lássuk, melyik fronton mit várhatunk!

Indiana Pacers(1.) - Atlanta Hawks (8.) (01:00)

A Pacers vagy ma megfordítja az összes negatív tendenciát, amely látható volt a keleti elsőnél vagy szégyenszemre nagyon közel kerül a kieséshez a PO-ba épphogy csak bejutó atlantaiak ellen, akik ráadásul magasan legjobb játékosuk, Al Horford nélkül is elkezdtek remekül együtt játszani az utóbbi időben és az alapszakasz végét is ide véve kétszer már nagyon meg tudták verni az Indianát saját csarnokában. Kulcs lesz, hogy a padok mit tudnak hozzátenni a két oldalon, valamint Roy Hibbert pattanózása és támadásbeli kihasználtsága, továbbá Paul George dobószázaléka még, ami komoly kérdés hazai szempontból. Gyilkos csata várható, amely elég valószínű, hogy kiegyenlített játékot hoz majd, hiszen megérezhette a Hawks a vérszagot, a Vogel-tanítványoknak pedig nincs több dobásuk.

A párharc állása: 1-0 a Hawks javára.

Toronto Raptors(3.) - Brooklyn Nets(6.) (01:30)

A Raptors és a Nets egy elég érdekes, brusztolós, de mégis fordulatos és tanulságos első meccset vívott egymással, ahol rögtön elveszett a kanadaiak pályaelőnye. Mivel Garnett nincs formában, Lopez nincs, más igazán meghatározó palánk alatti embere pedig nincs a Brooklynnak, ezért sok múlik majd azon, hogy Jonas Valanciunas mennyire képes kihozni magából a maximumot, szoros hajránál pedig abszolút a mentális állapot dönt majd, mely talán most azért kedvezhet a Torontónak, mert innentől kezdve már nagyon kevesen kezelik Lowry-ékat favoritnak, ez pedig az amúgy stabil játékkal rendelkező Casey-legénységnek korábban szinte mindig kedvezett és a match-up is előnyösnek tűnik a hazaiak számára.

A párharc állása: 1-0 a Nets javára.

Chicago Bulls(4.) - Washington Wizards(5.) (03:30)

A Bulls vélhetően emel egyet a csapásszámon és nagyon szigorítja majd a festék, illetve a washingtoni magasemberek védését, amely alapfeltétele lesz a fővárosiak legyőzésének. Amennyiben a nyomásnélküliség olyan mértékben felszabadítja a kintről sokat tüzelő Beal, Ariza duót, úgy borzasztóan nehéz lesz a dolga a Chicagónak szervezett primétervédekezéssel együtt is. Mindent mérlegelve a nap legkiegyenlítettebb csatája várható ezen a fronton, ahol mindkét félnek megvannak az eszközei ahhoz, hogy nyerjen ma, kérdés, mennyire képes még egy extrára Nené és a többi veterán varázsló.

A párharc állása: 1-0 a Wizards javára.

A meccsekhez élőképes streameket ITT találhattok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus