Pályán a Lakers, lesz OKC-Clippers és Grizzlies-Rockets is

Hozzuk a következő NBA-játéknap felvezetőjét - este a Sport TV is közvetít egy mérkőzést.

 

Orlando Magic - Utah Jazz 23:00 (00:00-tól Sport 2)

Mindkét csapatnak volt egy-két gyengébb meccse, de legutóbb mindkettő nyerni tudott, viszont amíg a Jazz átgázolt a Miamin, addig a Magic akkor is szenvedett, csak a Bulls még gyengébb teljesítményt nyújtott. Összességében több potenciál van a vendégcsapatban, most a sérülésekkel sincsenek különösebb gondok Rubióéknál, igaz, az Orlandónál is mindenki bevethető, úgyhogy ez nem lesz faktor - az viszont nagy kérdés, hogy támadásban visszatalál-e korábbi önmagához a "hazai" alakulat, mert ha nem, akkor otthon sem lesz sok esélye. Persze amilyen ingadozó a Utah, nagy jóslatokba inkább nem mennénk bele, az viszont tény, hogy ezt a meccset is Mexikóban rendezik, ahol a Magic olyan szempontból számít csak hazainak, hogy pár napja már itt van és a legutóbbi meccsét is itt játszotta.

Charlotte Hornets - Los Angeles Lakers 1:00

Itt a Hornets back-to-backet játszik, méghozzá egy hosszabbításos vereség másnapján, ami ráadásul lelkileg is elég demoralizáló lehetett az együttes számára, hiszen húszpontos vezetésről, egy sima zónavédekezés miatt kaptak ki a New Yorktól, hazai pályán. Minden szempontból fáradtabbak lehetnek tehát most Kemba Walkerék, míg a Lakers egy "érdekes" houstoni vereség után, de összességében hosszú hetek óta egy-egy döccenővel tarkított jó formát mutatva érkezik meg. A hazai pályát leszámítva minden a Los Angeles mellett szól, ráadásul LeBron Jamesnek valamiért különösen kedvelt "áldozata" a Charlotte, úgyhogy nem számíthatnak túl sok jóra Batumék - a vendégek biztos, hogy őrült tempót fognak diktálni, amely mellé most már kiváló védekezés is párosul, mindezt pedig egy hosszabbításos back-to-back második felén kőkemény lesz megoldani.

Detroit Pistons - Boston Celtics 1:00

A Boston back-to-backet játszik egy sima győzelem másnapján, megszakadnia ezúttal sem kellett a gárdának, de azért a back-to-back akkor is back-to-back, Al Horford továbbra sem játszhat és ki tudja, hogy mondjuk Gordon Haywardot pályára küldi-e Brad Stevens. A Pistons egyelőre nem tudja megtörni vereségszériáját, zsinórban hatszor kapott ki, ami a Celtics nyolcas sikersorozatához képest óriási kontrasztot mutat és főleg a védekezés az, ami nem áll össze, rendszeresen megszórják őket az ellenfelek, vagy legalábbis viszonylag könnyedén szereznek kosarakat. Az azért érdekes lehet, hogy a jóval alacsonyabb szerkezetű vendégek mihez kezdenek a Drummond-Griffin párossal, a matchupokat tekintve elég nagyok az eltérések, de idei eddigi két találkozásukból mindkettőt meg tudta nyerni a Boston.

Memphis Grizzlies - Houston Rockets 2:00

Itt a Memphis játszik back-to-backet, méghozzá egy meglepő, Miami elleni hazai vereség után, ami nagy kérdés, hogy mit fog kihozni a gárdából - kicsit mintha leeresztettek volna a Heat ellen, J.B. Bickerstaff vezetőedző is azt mondta, hogy nem voltak elég kemények, meglátjuk, hogy most felpörögnek-e, vagy a back-to-back miatt nem lesznek rá képesek. Kérdés a Rockets oldalán is van, a texasiak megnyerték az előző két meccsüket, de mindkettőt otthon és egyik alkalommal sem játszottak igazán jól, legutóbb a játékvezetők vitatott hozzáállására és James Harden 50 pontos tripla-duplájára is szükségük volt ahhoz, hogy megverjék a Lakerst. Most ők a frissebbek, de a ritmussal egyébként is gondjaik vannak, a Grizzlies pedig éppen azt nagyon nehéz megtalálni, ráadásul Eric Gordon térdsérülést szenvedett és kérdéses a játéka, James Ennis pedig biztosan nem lép pályára, megint nagyon nagy lesz a teher Hardenen és Paulon is. 

San Antonio Spurs - Chicago Bulls 2:30

A Spurs természetesen masszív favorit ezen a találkozón, DeMar DeRozanék zsinórban négy győzelemnél járnak, elöl-hátul kiegyensúlyozottak, az elmúlt három meccsből kétszer 90 pont alatt tartották aktuális ellenfelüket, ráadásul mindig jutott idejük pihenni is - eközben a Bullsnál ugyan visszatértek a sérültek, de továbbra sem áll össze a játék, a belső gondok nyilván nem múlnak el egy nap alatt. Idegenben egyébként is csak 2-12-re állnak és bár otthon egyszer megszorították már idén a San Antoniót, ez most egy egészen más Spurs, úgyhogy hatalmas bravúr lenne, ha nyerni tudnának Texasban - reálisan nézve erre most nincs igazi esélyük.

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers 3:00

Ez érdekes mérkőzés lesz, mert mindkét csapatnak óriási szüksége lenne a győzelemre - a Clippers egyértelműen gödörben van, a  Thunder pedig akkor lesz egyértelműen abban, ha ezt a meccset is elveszti. Russell Westbrookék back-to-backet vívnak egy denveri vereség után és mostanában felpuhult a védekezésük, emiatt pedig nem is jönnek az eredményeik, míg a Clippers egy 24 és egy 38 pontos verés után, ötből négy buktával a zsákban akar javítani. Lou Williams sérülése mellett ezernyi más dolog is szétesett mostanában Gallinariéknál és igazából most is csak az szól mellettük, hogy ők a pihentebbek, azonban ha nem tudnak jelentősen feljavulni, akkor még a fáradtabb, tompább Thunder ellen sem lesz sok esélyük - Paul George-ék még mindig stabilabbak, mint mostani ellenfelük.

Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 3:00

Ezt most nagyon nyernie kellene a Minnesotának, mert a gárda zsinórban háromszor kikapott és továbbra is bizonyítja, hogy idegenben valami egészen más csapat, mint otthon - az addigi jó védekezésnek nyoma sincs, legutóbb Sacramentóban már 141 pontot kaptak Wigginsék, most is csak abban bízhatnak, hogy a Suns nem véletlenül ligautolsó. Itt említsük meg, hogy a Phoenix tíz vereség után éppen legutóbb nyert 99-89-re a Dallas ellen, meglátjuk, hogy ez mit eredményez a csapatnál, bár jól igazán akkor sem játszottak, de védekezésben legalább eleget tettek ahhoz, hogy a fáradt Mavs ennyi téglát dobjon. Ha ezt most is megteszik, akkor ismét jó esélyeik lehetnek - Josh Jackson játéka kérdéses, de már Devin Bookeré is az, ami nála hatalmas javulás, elképzelhető, hogy pályára kerül, míg a Minnynél Taj Gibson biztosan hiányozni fog.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus