Rangadó Minnesotában és Milwaukee-ban is

Tizenegy találkozót játszanak le hajnalban az NBA-ben, több érdekes derbi is lesz köztük - nézzük, hogy mit érdemes tudni előttük!

 

Atlanta Hawks - Sacramento Kings 01:30

Itt borzasztó nehéz tippelni, de az biztos, hogy nem ez lesz a játéknap legszínvonalasabb meccse - a Hawks 2-12-vel, hazai győzelem nélkül, a Kings pedig 3-10-zel, idegenben 1-7-tel áll. Az biztos, hogy mindkét féltől láttunk már jó és nagyon rossz meccset is, az utóbbi időben az Atlanta azért stabilabbnak tűnik, főleg szoros vereségeket szenvedett el vállalható játékkal, míg a Kings két tükörsima bukás után érkezik. Ennek tükrében talán a Hawks felé billenhet a mérleg nyelve, de egyrészt nagyon sok a sérültjük továbbra is, másrészt a Kings fiataljaiban mindig benne van egy-egy nagy meccs, ami most is győzelmet érhet. 

Miami Heat - Washington Wizards 01:30

Nehéz idegenbeli túrát zárt le vállalható mérleggel a Heat, most pedig itt a lehetőség arra, hogy hazai pályán tovább kapaszkodjon felfelé a társaság. Nem lesz könnyű dolga, a Wizards kiváló formában van, a fővárosiak a gyengébb időszakuk óta sorozatban három meccset nyertek, átlagban közel húsz ponttal, kiváló védekezéssel - ha utóbbit most is hozni tudják, akkor ezúttal is ők lesznek az esélyesek. A floridaiak játéka még mindig elég ingadozó, hol működik a védekezés, hol nem, hol megvan a ritmus támadásban, hol nem, kérdés, hogy most képesek lesznek-e lelassítani a Wizards hátvédpárját és hogy mennyire tud dominálni a palánk alatt Hassan Whiteside. 

New York Knicks - Utah Jazz 01:30

A Cavs elleni szoros vereség ellenére a Knicksről elmondható, hogy jó formában van és abszolút felülteljesít, támadásban több kategória a különbség a javukra a Jazz ellen is, és ha ez így marad, akkor a vendégek nem nagyon nyerhetnek ezen az estén. A Utah a Brooklyn elleni győzelmet leszámítva sorra bukja a meccseit, sokszor marad száz pont alatt, vannak egészen vállalhatlan időszakaik támadásban, és az se segíti őket, hogy Rudy Gobert hetekre kidőlt, idegenben ráadásul még nyeretlenek, nem sok minden szól mellettük. Legutóbb Gobert pótlását kicsit sem tudták megoldani a Wolves ellen, és most se nagyon látni, hogy mihez kezdenek Porzingisszel, csak Udoh lehet valamennyire megoldás rá, Jerebko biztosan nem - a Knicksnél azért erős olyat írni, hogy "kötelező győzelem", de most egyértelműen ők vannak jobb helyzetben. 

Charlotte Hornets - Cleveland Cavaliers 02:00

Örömhír a Charlotte-nál, hogy Nic Batum elvileg ma éjjel megkezdheti a szezont, kérdés persze, hogy elsőre mennyit tud hozzátenni, de a négy vereség után mindenképpen szükségük van valamire. Az utóbbi időben semmi sem működött náluk, elöl nagyon visszaestek, de hátul is szétcsúszott valami, igaz, most jó pár napjuk volt összeszedni magukat, kérdés, hogy sikerült-e. A Cleveland robotol a jó irányba, nem játszik jól a társaság, de az előző négy meccséből csak hozott hármat, az akarat már legalább megvan, mégha a védekezés nem is hatékony továbbra sem. Náluk is kérdés, hogy mire számíthatunk, LeBron James mostanában kicsit túltolja a "hadüzenet-típusú" dolgokat a médiában, Derrick Rose bokája továbbra se jött rendbe, nem egyszerű az életük...

Memphis Grizzlies - Indiana Pacers 02:00

Egyik fél sincs túl jó passzban, a Grizzlies egy nagyon kemény idegenbeli túrát zárt le és az előző négy meccséből hármat elveszített, míg a Pacers ötből négy vereségnél tart, nagyon kellene a siker mindkét együttesnek. Otthon azért magabiztosabb lehet a Memphis, bár Mike Conley kisebb sérülése nem segíti az ügyüket, de a liga legponterősebb cserepadja most is sokat érhet - a Grizzlies második sora minden meccsen hatalmas energiát hoz, ha ez most is így lesz, az győzelmet eredményezhet. Kérdés persze, hogy Marc Gasollal mire mennek a Pacers egyébként kiváló magasemberei, és hogy fordítva a spanyol mennyire tudja őket limitálni, rajta nagyon sok múlhat.

Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 02:00

Ez komoly keleti rangadó lesz, hiszen a Pistons jelen pillanatban a konferencia második legjobb csapata és zsinórban öt győzelemnél jár, míg a Bucks sorozatban hármat nyert és a kisebb hullámvölgy után megindult felfelé. A hazaiaknál a kulcs mindenképpen a védekezés lesz, a sikereik akkor jönnek, ha hátul fegyelmezettek és agresszívek, de nem lesz egyszerű dolguk, hiszen a Detroit gépezete most nagyon egyben van - minden poszton olyan játékos van, aki tökéletesen elvégzi a feladatát, Andre Drummond ráadásul matchup-problémákat is okozhat a palánk alatt. A Bucks esélye leginkább a gyors, rohanós játék lehet, a labdaszerzések, és ha zavarba tudják hozni Reggie Jacksont, ebben Eric Bledsoe-nak, Khris Middletonnak és Giannis Antetokounmpónak is komoly szerepe lehet. Ha lassabban folyik majd a játék, az a Pistonsnak kedvezhet a pálya mindkét oldalán. 

Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 02:00

Ez is rangadó lesz, csak Nyugaton, ha mindkét csapat a jobbik arcát mutatja - a Wolves két vereség után rendezte a sorokat Salt Lake Cityben és könnyed győzelmet aratott, a Spurs pedig back-to-backet játszik, de az elmúlt hat találkozójából ötöt is megnyert. A felek egy hónapja, a szezon elején találkoztak, akkor még a San Antonio tudott győzni otthon, most viszont fordulhat a kocka, ha a védekezés rendben lesz a hazaiaknál - érdekes párharc lehet Towns és Aldridge között (utóbbit azért sokszor foghatja Gibson is), de az is sok mindent eldönthet, hogy a Butler-Wiggins duóval mihez kezdenek Danny Greenék. A hazai pálya és a pihentség is a Wolves mellett szól, bizonyítaniuk is kellene, hogy képesek megverni egy nagycsapatot, de a Spurs még Leonard és Parker nélkül is képvisel olyan játékerőt, hogy ki-ki meccsnek tekintsük ezt a találkozót. 

New Orleans Pelicans - Toronto Raptors 02:00

A Raptors egy óriási győzelemből érkezik, DeRozanék Houstonban tudtak nyerni, de az öröm mellett jelentkezhet a back-to-back miatti fáradtság is, amit kihasználhat a jó formában lévő Pelicans. A két magasember ellen Ibakáéknak is nagyon meg kell majd szenvedni, de mostanában egyre többször érkezik jó dobóteljesítmény a periméterről, kezd alakulni az a támadójáték, egyre nehezebb ellenük jól védekezni. Egy hete egyébként Torontóban egy végletekig kiélezett derbit nyert még a Raptors, most viszont a Pelicans lesz otthon, Lowryék pedig fáradtabbak lesznek - ráadásul legutóbb bemutatkozott már Rajon Rondo is, aki most a tervek szerint nem csak öt percre lesz bevethető, hanem többre is. 

Oklahoma City Thunder - Chicago Bulls 02:00

Megtörte a vereségszériát és az előző két meccsét megnyerte a Thunder, de nem azért, mert végre rátaláltak a jó játékra, hanem azért, mert egyszerűsítettek a dolgokon és a rövid távú győzelmeket helyezték előtérbe: Paul George felfogást váltott és két extra meccset hozott támadásban, Steven Adams mindkettőt kihagyta (most sem lesz ott), sőt, legutóbb már Carmelo Anthony (ő is kontakt nélkül edzett még) is pihent. Most is hasonló a képlet, mindegy, hogy hogyan, de nyerniük kell, hogy vállalhatóvá tornázzák a mérlegüket, ráadásul a 2-9-es Chicago ellen hatalmas blama lenne egy hazai vereség. A vendégek most éppen sorozatban négy vereségnél tartanak, a Thundertől egyszer már kikaptak 101-69-re, ráadásul Lauri Markkanen bokája sincs rendben - óriási bravúr lenne, ha nyerni tudnának. 

Portland Trail Blazers - Orlando Magic 04:00

Kicsit megtorpant a Magic, az utóbbi tíz találkozón csak 50%-ot hozott a gárda és az előző két meccsét elveszítette, igaz, Denverben és a Warriors otthonában is ki lehet éppen kapni. A Portland már hetek óta otthon játszik, a sorsolása legkönnyebb részét teljesíti, ahhoz képest nem lehet elégedett, bár két gyengébb meccs után legutóbb atomjaira bontották a Denver játékát Nurkicék és magabiztos győzelmet arattak. Arra a védekezésre lesz most is szükségük, mert túldobni elég nehéz lesz ezt az Orlandót, amely még DJ Augustin nélkül is komoly tűzerővel bír, és bár az idegenbeli túra kicsit leharcolta, még mindig bármelyik kezdőjátékos képes bármikor húsz pontot szórni. 

Los Angeles Lakers - Philadelphia 76ers 04:30

A fiatalok csatája lesz ez a derbi, Kelet és Nyugat reménységei feszülnek majd egymásnak, igaz, a Sixers azért jóval előrébb tart már ezen az úton. A vendégek komoly idegenbeli túrát teljesítenek, ahol kaptak már pofont, de legutóbb ebben a csarnokban megverték már a Clipperst, míg a LAL egy négymeccses kirándulást zárt le a Suns elleni győzelmével. Több a fegyver a Phillynél, elvileg Fultzot leszámítva minden meghatározó játékos pályára is léphet, míg a Lakers azért ingadozóbb eddig - meglátjuk, hogy most mennyire dobnak jól Lonzo Ballék. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus