Rockets-Pelicans derbivel hangolhatunk a Super Bowlra

Négy mérkőzést rendeznek az NBA-játéknapon, mindegyiket magyar idő szerint este - 18:30-kor kezdődik a program, egy meccset a Sport TV is közvetít.

Detroit Pistons - Denver Nuggets 18:30

Két parádés győzelmet aratott egymás után a tartalékos Nuggets két jó csapat ellen, úgyhogy most természetesen egy jóval alacsonyabban jegyzett ellenféllel szemben elvileg kötelező lenne a siker - a kérdés az, hogy most is sikerül-e olyan szinten felpörögniük Jokicséknak, vagy sem. A Detroit rossz formában van, sorozatban ötször kapott ki, gyengén játszik, Dwane Casey vezetőedző elégedetlen, ez a Denver pedig most teljesen más szint - a vendégsikernek leginkább a tartalékos felállás vethet gátat, hogy nem tudnak minden este 101%-ot adni, illetve hogy idegenben lesznek, bár több meccset nyertek vendégként, mint a Pistons otthon. A Murray-Millsap-Plumlee trió mellett Porter sem játszhat majd a Nuggetsnél, Harris viszont elvileg már igen, legalábbis nem szerepel a sérültjelentésben. 

Houston Rockets - New Orleans Pelicans 20:00 (Sport 2)

Ez jó meccs lehet, a Pelicans remek formában van, az előző három meccsét megnyerte, simán verte a Bostont, majd legutóbb a Memphist is és bár főleg azért otthon veszélyes, de most olyan lendületben van, hogy idegenben is képes lehet bármire. A Rockets abszolút nem ilyen csapat jelenleg, legutóbb ugyan nagy nehezen megverte a Doncic nélküli Dallast hazai pályán, de az azt megelőző idegenbeli túra meglehetősen hullámzó volt, a kérdés az, hogy James Harden legutóbbi jobb teljesítménye megmarad-e, vagy ismét visszasüllyed a korábbi gödörbe - rá nagyon nagy szükségük lenne most is. Az biztos, hogy Clint Capela most sem léphet pályára, úgyhogy minden bizonnyal a legutóbb is használt alacsony szerkezetet látjuk, viszont a Holiday-Ball páros azért képes kellően agresszív védekezésre a periméteren, belül pedig Zion Williamson tömege okozhat nekik gondot - meglátjuk, hogy megint működik-e az extra small-ball. Jó csapat most a New Orleans, a Rockets viszont ingadozó, benne lehet a vendégek győzelme, a legutóbbi egymás elleni meccset pedig be is húzták Brandon Ingramék

Milwaukee Bucks - Phoenix Suns 20:00

Ez most kötelező meccs a Bucks számára, a ligaelső legutóbb váratlan vereségbe szaladt bele hazai pályán a fáradt és tartalékos Denverrel szemben, nem teheti meg, hogy ismét hibázik, főleg nem saját közönsége előtt. Ez a mostani Suns ráadásul finoman szólva nem a Denver, Devin Bookerék csinálnak jó dolgokat támadásban, néha nyernek is vele egy-két meccset, de védekezni nem nagyon tudnak, a kiegyensúlyozottság szintén nem erényük és egyébként még csúcsformában sem lennének egy átlagos Milwaukee szintjén. A meccs a hazaiakon fog múlni: ha Giannis Antetokounmpóék felszívják magukat a legutóbbi után és koncentráltan kosárlabdáznak, akkor elvileg nem lehet különösebb gondjuk - a görög játéka mondjuk kérdéses, ő nincs 100%-os állapotban. 

Toronto Raptors - Chicago Bulls 21:00

Sorozatban tíz győzelem után, a liga legjobb formában lévő csapataként fogadhatja ellenfelét a Toronto, bár a sérülések továbbra sem kímélik Nick Nurse alakulatát: egy rövid átmeneti időszak után megsérült Marc Gasol (ő most sem játszhat), majd eltört Norman Powell ujja, rá most jó ideig nem számíthatnak. Rajtuk kívül Hollis-Jefferson sem lesz most ott a pályán, úgyhogy a rotáció kicsit megint szűkült, de ettől függetlenül vannak olyan jó passzban, hogy így is ők legyenek az esélyesek, főleg hazai pályán. A Chicago nem rossz csapat, most két szoros vereség után próbálna egy bravúrral javítani és harcban maradni a playoffért, de ott is vannak sérültek, hiányzók - gyakorlatilag a fél keretnek fáj valamije, legutóbb Dunn is megsérült és most nem játszhat, úgyhogy még nagyobb teher lesz majd Zach LaVine-en.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus