Salt Lake City-ben kell bizonyítania az OKC-nek

Westbrookék Gobert-ék ellen - Milwaukee-ban is játszadozik a GSW? - nem hibázhat a Bulls - tét nélküli meccs az Atlantának 

 

Charlotte Hornets – Atlanta Hawks 00:00

A hárommeccses vereségszéria a múlté, az Atlanta otthon, kisebb kaliberű ellenfelekkel szemben újra visszatalált a megszokott védekezéséhez, amivel stabilan képesek hozni a győzelmeiket – ráadásul tegnap éppen Carrol, Millsap és Horford is remekelt támadóoldalon. Kérdés, hogy mennyire pihentet Budenholzer, az már atombiztos, hogy keleti elsőként és ligamásodikként mennek neki a rájátszásnak, innentől csak a frissesség és a jó forma megőrzése lehet a cél a hátralévő tíz találkozón. A Hornets számára jóval nagyobb téttel bír a találkozó, a playoff-versenyben még minden győzelemre óriási szükségük van, bár az összeomlott támadójáték ebben jelentősen gátolja őket – utóbbi tíz meccsükből csak kettőt nyertek meg és 91,5 pontot átlagoltak ez idő alatt. Kemba Walker még nem találta meg a jó formáját és Mo Williamsszel sem a közös nevezőt, utóbbi ráadásul nem is teljesen egészséges, ahogy Al Jefferson sem. A vendégeknél a törött orral játszó Kyle Korver pihentetésére van a legnagyobb sansz.

Chicago Bulls – New York Knicks 01:00

A Bulls számára nem kérdés, hogy kötelező a győzelem ezen az estén, nem lehet semmilyen kifogás a Knicks ellen – ha meg akarják tartani keleti harmadik helyüket, nem hibázhatnak a ligautolsó ellen. A New York viszont képes meglepetésekre, nemrég a Spurst is elkapták és tegnap is jól játszotta, elsősorban Bargnanira építve – ő ma Noah és Gasol ellen valószínűleg kevésbé fog villogni. Amellett, hogy már Jimmy Butler is belendült és védekezésben egyáltalán nincs fegyvere a vendégcsapatnak, plusz opcióként Nikola Mirotic is remekel, aki szerkezetileg is szétszedheti Derek Fisher együttesét – viszont a Bulls idén már jó pár mérkőzést veszített el otthon gyenge csapattal szemben, így maximális koncentrációra lesz szükségük. A Knicks egy vereséggel új franchise-rekordot állíthat fel, először szenvedhetnek el 60 vereséget egy idényen belül.

Milwaukee Bucks – Golden State Warriors 01:30

A sorozatban nyolc győzelemből érkező Warriors tegnap erődemonstrációt tartott Memphisben is, így abszolút esélyesként lép parkettre Milwaukee-ban – ahogy manapság nagyjából mindenhol. A zseniálisan játszó Curry mellett Thompson is belendült ismét, egy győzelemmel pedig matematikailag is bebiztosítják a nyugati első helyüket – ez egyébként idei hatvanadik sikerük lenne. A Bucks két győzelemmel stabilizálta magát és hazai pályán mindig veszélyesek, főleg igaz ez Curry ellen: a GSW irányítója 16 pontot átlagol 31%-kal az utóbbi három itteni fellépésén. Leginkább ebben bízhatnak a hazaiak, illetve abban, hogy március negyedikén meg tudták fogni a Splash Brotherst – szépséghiba, hogy akkor Draymond Green süllyesztette el őket. Idegenben nem olyan félelmetes a Warriors mint otthon, de jelenleg nagy meglepetés lenne, ha nem sima győzelemmel távoznának Milwaukee-ból.

Utah Jazz – Oklahoma City Thunder 03:00

Kevin Durant végleges kiválásával nincs mire várni, nincs mit tervezgetni Oklahoma City-ben, egyértelműen Russell Westbrook köré kell alakítani a csapatot a következő pár mérkőzésen és megpróbálni a tavalyi MVP nélkül nekifeszülni a nyugati rájátszásnak – valószínűleg a Golden State-nek. Westy az előző 17 mérkőzésén 30,3 pontot, 9,1 lepattanót és 11,1 gólpassz átlagol, mellé Enes Kanter is sorozatban hét dupla-duplát gyártott, de védekezésben továbbra is komoly lyukak vannak a gárdán. Szerencséjükre a Jazz nem egy kifejezetten támadó csapat, Kanter estéjét viszont megnehezítheti Rudy Gobert, aki Westbrook betöréseit sem fogja megkönnyíteni – mellette azonban újra össze kell állnia a csapatvédekezésnek is, hogy legyen esélyük a hazaiaknak. A sorozatban negyedik vereség után mélyre került a Jazz és ebből Hayward visszatérése sem tudta kirángatni őket – ha Westbrookot nem tudják limitálni, rossz dobásokba kergetni, ma sem sok jóra számíthatnak.

Portland Trail Blazers – Denver Nuggets 04:00

A Portland vért izzadva ugyan, de lezárta a vereségszériát és zsinórban két győzelmet szenvedett ki magából – szó szerint, szép játékról és könnyed győzelmekről nem lehet beszélni. Ezekkel ismét visszakerültek a térképre és továbbra is ott tanyáznak a nyugati playoff-kép közepén, két és fél meccsre a harmadik Houstontól – még bármi lehet ebből a szezonból. A Nuggets ellen sorozatban hét mérkőzést nyertek meg Lillardék, a vendégek pedig most sem bízhatnak túl sok mindenben: Gallinari a 40 pontos estéje óta két meccsen összesen dobott 21-et, a palánk alatt most is hátrányban lesznek, egyedül a Portland ellen általában remeklő Ty Lawson lehet a kapaszkodójuk. Persze a Blazersnek is javulnia kell játékban, Chris Kaman továbbra sem játszhat és Batum háta sem 100%-os még – legutóbb 1/6-os mezőnymutatót szenvedett össze.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus