Spurs-Rockets a Sport TV-n, bemutatkozhat Detroitban Blake Griffin

Lesznek hiányzók a texasi derbin - a Memphis ellen debütálhat Griffin - Minnesotába látogat a Bucks - pályán az OKC és a Raptors is.

Detroit Pistons - Memphis Grizzlies 01:00

A találkozó fő sztorija minden bizonnyal Blake Griffin bemutatkozása lesz, hiszen a hírek szerint hajnalban már magára öltheti a Pistons mezét, de hogy mekkora szerepet kap, és mennyit tud hozzátenni elsőre, az más kérdés - Stan Van Gundy arról beszélt, hogy vagy ő vagy Drummond mindig a pályán lesz majd. A Detroit egyébként éppen legutóbb törte meg hosszú negatív szériáját, és a kezdőötös parádéjával jól elverte a Clevelandet, ha ezen az úton tudnak haladni tovább, akkor most is jó esélyeik lesznek otthon, főleg hogy a Grizzliesnél Tyreke Evans ezúttal sem lesz majd, egy esetleges cserére tartalékolják. A vendégeknek egyébként is vannak kisebb-nagyobb sérültjeik, meglátjuk, hogy ki vállalja majd a játékot, de az érzelmileg valószínűleg pozitívabb töltettel (a legutóbbi nagy győzelem és Griffin debütálása miatt) rendelkező Pistons hazai pályán előzetesen esélyesebbnek számít. 

Washington Wizards - Toronto Raptors 01:00

Itt jó eséllyel látunk majd nagy küzdelmet, a Wizardsnál ugyan nem bevethető John Wall, de legutóbb az OKC ellen kiváló csapatvédekezéssel és sok apró plusszal sikerült nyerniük, és összességében egészen jó formában vannak, míg a Torontóról tudjuk, hogy idegenben azért nem ugyanolyan eredményes, mint saját közönsége előtt. DeRozanék ezzel együtt most két szép győzelemből érkeznek, és mindenki egészséges is náluk CJ Milest leszámítva, róla nem tudni, hogy játszhat-e, mindenesetre nagy szükségük lenne az ő kinti dobásaira, bármilyen jó szériában van mondjuk Fred VanVleet. A Lowry-DeRozan kettősnek illene feljebb kapcsolnia, de ha Satoranskyék most is olyan fegyelmezettek és fizikálisan lesznek hátul, mint a Thunderrel szemben, akkor a Raptors hátvédjei is nehéz estére számíthatnak. 

Minnesota Timberwolves - Milwaukee Bucks 02:00

8-0 otthon, 1-8 idegenben, így hozta le januárt a Minnesota, és bár azon dolgozik a csapat, hogy februárban más legyen a helyzet, a teher egyértelműen ott van Wigginséken amiatt, hogy hazai pályán bizony muszáj nyerni, mert idegenben mindig baj van. A Bucks nem lesz egyszerű feladat, Antetokounmpóék 4-0-ban vannak éppen Jason Kidd menesztése óta, igaz, ez lesz az első igazán komoly teszt számukra, meglátjuk, hogy hogyan veszik majd. A siker borzasztóan kellene a Wolvesnak, a Milwaukee-nak ez most kevésbé lényeges, az viszont az lehet, hogy a következő találkozón a hírek szerint visszatérhet Jabari Parker - ezúttal még nélküle kell megoldaniuk a feladatot, meglátjuk, hogy mire mennek például Townsszal, vagy hogy hogyan alakul a Middleton-Butler csata kettes poszton. 

San Antonio Spurs - Houston Rockets 02:00 (TV: Sport1 - ÉLŐ)

A játéknap rangadója természetesen ez lesz, ahol a nyugati harmadik fogadja a nyugati másodikat, avagy a ligaötödik a ligamásodikat. Mégsem lesz az "igazi" a derbi, mert a hazaiaknál nem bevethető Kawhi Leonard és Rudy Gay, míg a vendégeknél Trevor Ariza még egy hétig biztosan harcképtelen, Chris Paul továbbra sem 100%-os és lehet, hogy megint hiányozni fog, ráadásul ugyanez a helyzet Eric Gordonnal is. Ha egyikük sem lesz ott a pályán, akkor azért nagyon nehéz helyzetbe kerül a Rockets, mert James Harden sem fog mindig hatvan pontot dobni, márpedig nagyon más opció nem marad náluk támadásban, ráadásul Murray és Green is bőven szívhatja a vérét. Összességében a Spurs van gyengébb formában, de a hazai pálya és az egészségesebb, mélyebb keret Aldridge-ék mellett szól.

Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder 04:30

Legutóbb zsinórban nyolc győzelem után szenvedett vereséget Washingtonban az OKC, méghozzá egészen pocsék támadójátékkal, de ez azért néha benne van, Russell Westbrook és Carmelo Anthony is nagyon rossz napot fogott ki a dobást és a döntéshozatalt tekintve is. Ennek ellenére ha visszatalálnak korábbi ritmusukhoz, akkor Denverbe is esélyesként érkeznek, bár a Nuggets hazai pályája elég erős, összességében jobb csapat a Thunder - még úgy is, hogy Andre Roberson nélkül kicsit még keresik, hogy mit is kell védekezni. A Denver elég ingadozó hátul, alapvetően inkább a látványos, sok mozgásból, sok passzból álló támadójáték a fegyverük, de Steven Adams megkeserítheti Nikola Jokics életét, Gary Harriséknek pedig tele lehet a kezük a Westbrook-George párossal, akik folyamatosan bontani tudják a védekezést. Ha nem fog ki újabb rossz napot a Thunder, akkor inkább feléjük billenhet a mérleg előzetesen.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus