Summer League: A Lakers és a Blazers játszhatja a döntőt

Hiába remekelt Collin Sexton, a Lakers fiataljai is villogtak és dupla hosszabbításban legyőzték a Clevelandet, míg a rutinosabb Portland túldobta a két fontos láncszemét is nélkülöző Memphist.

 

Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 112-109 - kétszeri hosszabbítás után

Szenzációs mérkőzést játszottak a felek, ugyan az első negyedben már tíz ponttal is vezetett a Lakers, később rendezni tudta a sorokat és kiegyenlítette a derbit a Cleveland. A rendes játékidő utolsó fél percében aztán előbb a LAL idei második köröse, Svi Mykhailiuk villant, majd a Cavs idei 1/8-asa, Collin Sexton vágott be egy triplát, ezzel hosszabbításra küldte a csapatokat. Elsőre ott sem született döntés, öt másodperccel a vége előtt Hart, három másodperccel a vége előtt Sexton hagyott ki egy büntetőt, pedig utóbbi azzal megnyerhette volna a meccset, majd a második túlórában az ohióiak összesen három pontot szereztek, azt is csak az utolsó másodpercekben, így végül óriási csatában alulmaradtak.

A meccs legjobb dobója a 37 pontig jutó Josh Hart (13/28 mezőnyből, 9 lepattanó) volt a Lakers részéről, de az említett újonc Mykhailiuk (31 pont, 6/11 tripla) is szenzációs teljesítményt nyújtott, sőt, Jeff Ayres (20 pont, 6/8 mezőnyből) és a tavalyi draftolatlan Xavier Rathan-Mayes (12 pont, 9 gólpassz) is remekelt - az idei 1/25-ös Mo Wagner nem lépett pályára, a második körös Isaac Bonga pedig összesen két percet kapott. A Cavs oldalán is van ok némi örömre, az említett Sexton több clutch játékot is bemutatott és bár hibái is voltak természetesen, 27 pontjával ő lett a Zizicet és Osmant nélkülöző gárda legjobbja - rajta kívül öten is elérték még a tízpontos határt, de egyértelműen ő volt az együttes vezére. 

Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 97-92

A Memphisnél két meghatározó játékos, Wayne Selden és az idei 1/4-es Jaren Jackson Jr. sem lépett pályára, de a Portland idei első köröse, a 24. választott Anfernee Simons is hiányzott az összecsapásról. A Blazers csapata viszont összességében rutinosabbnak bizonyult és a gyengébb kezdés (az első negyedet 24-19-re a Grizzleis nyerte) után kézbe vette a dolgokat, fordított, majd a negyedik negyedben már "csak" őriznie kellett az előnyét és összességében megérdemelten jutott be a döntőbe, ahol a Lakersszel találkozik majd.

Egyénileg a tavalyi első körös Caleb Swanigan (21 pont, 16 lepattanó), a 2013-as első körös Archie Goodwin (22 pont, 14/16 büntető), a tavalyi 1/10-es Zach Collins (13 pont, 12 lepattanó, 2 blokk), illetve a 2012-es első körös John Jenkins (13 pont, 5/8 mezőnyből) is kiemelendő - az is belefért, hogy csapatszitnen összesen négy triplával zárjanak és hogy az újonc Gary Trent Jr. megálljon hat pontnál. A Memphisnél a 23 pontos Kobi Simmons mellett két draftolatlan újonc, Markel Crawford és Brandon Goodwin vitte a prímet, előbbi 19 ponttal és 4 labdaszerzéssel jelentkezett, utóbbi pedig 27 ponttal a gárda legjobb dobója lett - hiába, a 43-25-re elvesztett lepattanózás és a gyenge védekezés felülírta a támadásbeli jó teljesítményeket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus