Summer League: dudaszós kosárral nyert az OKC

Mutatjuk, hogy mi történt a Las Vegas-i nyári liga hajnali játéknapján. 

 

Indiana Pacers - Brooklyn Nets 116-79

Az első negyed után zongorázni lehetett a különbséget a két csapat között, a Pacers végül kiütéses győzelmet aratott, gyakorlatilag mindenben mérföldeket vert ellenfelére. Egyénileg a már 28 éves Henry Sims (21 pont, 7/11 mezőnyből) mellett a 2014-es első körös CJ Wilcox (22 pont, 6/8 tripla) szórta meg magát leginkább, az 1/23-as Aaron Holiday viszont nem lépett pályára, míg a második körös Alize Johnson masszív teljesítménnyel (9 pont, 10 lepattanó) jelentkezett. A Netsnél továbbra sem játszott az idei első (Dzanan Musa) és második körös Rodions Kurucs, valamint Caris LeVert és Jarrett Allen sem, a gárda legjobbja a 19 pontig jutó draftolatlan újonc, Tyler Davis volt, de ez még a szoros végeredményhez sem bizonyult elegendőnek.

New Orleans Pelicans - New York Knicks 83-102

A második negyedben tudott dominálni a Pelicans, a második három játékrészt viszont egyértelműen uralta a Knicks és végül különösebb gond nélkül aratott győzelmet - kintről ugyan nem nagyon talált be a gárda, de 50%-kal dobott mezőnyből, ami a nyári ligában nagyon komoly teljesítménynek számít. A legjobb dobó 22 ponttal Daniel Ochefu volt, a fiatalok közül a tavaly húzott Frank Ntilikina, az idei 1/9-es Kevin Knox és a már többször megvillanó draftolatlan Allonzo Trier sem játszott, a második körös Mitchell Robinson viszont "pusztított" (14 pont, 12 lepattanó, 5 blokk) és Tyrius Walker (16 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz, 5 labdaszerzés), vagy Damyean Dotson (15 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) is kiemelendő. A New Orleans oldalán Garlon Green (23 pont, 8/9 mezőnyből) volt a legjobb, az idén draftolt Tony Carr 1/10-es mezőnymutatóval zárt, a nyári liga során a csapat legjobbjainak számító Cheick Dialo és Trevon Bluiett pedig nem is játszott.

Dallas Mavericks - Washington Wizards 96-92

A rendkívül hullámzó első félidő (13-29-es első negyed után 21-6-os második) után egy kiegyensúlyozottabb második következett, melynek végén a Dallas tudott felülkerekedni - három perccel a vége előtt még egál volt az állás, de Jalen Jones (21 pont, 8 lepattanó) és Josh Adams (21 pont, 3/4 tripla) clutch játékai után már "csak" jól kellett büntetőzniük. A texasiaknál a két említett mellett kiemelkedőt nem nyújtott más, Luka Doncic, Dennis Smith Jr., Jonathan Motley és Dorian Finney-Smith hiányában előtérbe kerültek a második körös választások: Kostas Antetokounmpo 10, Jalen Brunson 5, Raymond Spalding pedig 6 pontot dobott. Egyénileg a Wizardsnál remekelt, akinek kellett, az idei 1/15-ös Troy Brown Jr. 25 ponttal, 6 lepattanóval és 3 gólpasszal zárt, a második körös Yusuf Sanon 3/5 triplát vert be, Thomas Bryant 22 pontot, Devin Robinson pedig 13 pontot és 12 lepattanót tett hozzá. 

Phoenix Suns - San Antonio Spurs 90-55

Úgy döngölte a földbe ellenfelét a Suns, hogy nem játszott az idei 1/1-es Deandre Ayton, a 2/1-es Elie Okobo, valamint a tavalyi 1/4-es Josh Jackson sem. Ott volt viszont a parketten, igaz, nem tett hozzá túl sokat az idei 1/10-es Mikal Bridges (5 pont, 1/4 mezőnyből), dobott 20 pontot Javonte Green, 17-et Alec Peters, illetve nagyon sokoldalú (13 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz, 3 blokk) volt Shaquille Harrison is. A Spursnél az idei első körös Lonnie Walker, a második körös Chimezie Mezu, valamint a nyári ligában remeklő Derrick White sem lépett pályára, egyedül a draftolatlan újonc Maverick Rowan jutott tíz pont fölé, más senki - az ex-körmendi Trey McKinney-Jones kezdőként hét pontot tett hozzá. 

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 71-83

A Nuggets is kihagyta legjobbjait, a nyár folyamán eddig remeklő Monte Morris és DeVaughn Akoon-Purcell mellett nem játszott Malik Beasley, Tyler Lydon és az idén draftolt Thomas Welsh sem. Nélkülük egyedül a draftolatlan újonc Kenrich Williams lépte túl a tíz egységet (17-ig jutott 7 lepattanó mellett), egyebet viszont nem tudunk náluk kiemelni - egyénileg senki nem nyújtott jót, draftolt játékos pedig egyedül a két évvel ezelőtti második körös, Petr Cornelie lépett pályára. A Wolvesnál is hiányzott az idei 1/20-as Josh Okogie, valamint Perry Jones, a gárda legjobbja pedig talán a jó formában lévő idei második körös Keita Bates-Diop (14 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) volt - igaz, még Joshia Gray, Isaiah Cousins és Jared Terrell is tíz egység fölé jutott.

Oklahoma City Thunder - Orlando Magic 87-85

Dudaszós kosárral dőlt el a mérkőzés, Troy Caupain három büntetővel egyenlített fél perccel a vége előtt, de az utolsó támadásnál tökéletesen lepörgette az órát az OKC, majd Deonte Burton elsüllyesztett egy középtávolit az utolsó másodpercben, ezzel megszerezte a győzelmet csapatának. Burton egyébként is a Thunder legjobbja volt (17 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés), de 3/3 triplával felhívta magára a figyelmet a második körös Devon Hall is, a szintén második körös Hamidou Diallo 12 pontig jutott, a 2/27-es Kevin Hervey viszont csak hét percet töltött parketten. A Magicnél Rodney Purvis (20 pont, 6/16 mezőnyből) volt a legeredményesebb, de az említett Caupain (17 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) is jól játszott, nem lépett viszont pályára az idei 1/6-os Mo Bamba, a 2/5-ös Melvin Frazier Jr., a 2/13-as Justin Jackson, valamint a tavalyi 1/6-os Jonathan Isaac sem. 

Golden State Warriors - Sacramento Kings 67-69

Ez az összecsapás is a hiányzókról szólt, a Golden State-nél Jordan Bell, Damien Jones és az idei első körös Jacob Evans sem játszott, míg a Kingsnél az idei 1/2-es Marvin Bagley III mellett a tavalyi 1/15-ös Justin Jackson és a tavalyi 1/20-as Harry Giles, valamint Frank Mason is hiányzott. A szoros végjáték így is meglett, a hajrában nagyon megálltak a felek támadásban és a Warriors előtt megvolt az esély az egyenlítésre, de nem tudott vele élni - egyénileg talán Kendrick Nunn (14 pont, 5 lepattanó, 4 labdaszerzés) és Marcus Derrickson (13 pont, 7 lepattanó) dicsérheő. A Sacramento oldalán a 2015-ben draftolt Anthony Brown (17 pont, 7 lepattanó) élt leginkább a lehetőséggel, Zach Auguste dupla-duplázott (13 pont, 11 lepattanó, 3 labdaszerzés) és rajtuk kívül még a draftolatlan újonc Cam Reynolds (12 pont, 2/5 tripla) tudott kétszámjegyű ponttermést produkálni. 

Los Angeles Clippers - Atlanta Hawks 81-97

Egyáltalán nem volt az sima meccs, sőt, a harmadik negyedben beerősített és fordítot a Clippers, ám a záró etapban "tombolt egyet" a Hawks és 30-12-re behúzta ezt a játékrészt, így a végeredményt tekintve magabiztosan hozta a mérkőzést. Pedig ahogy a fenti meccseknél, úgy itt is azt kell elsősorban kiemelnünk, hogy kik hiányoztak, az Atlantánál az idei 1/5-ös Trae Young, az 1/30-as Omari Spellman, az 1/19-es Kevin Huerter, illetve a tavalyi első körös John Collins és tavalyi második körös Tyler Dorsey sem volt ott, bár így is érdemes megemlíteni a 20 pontos Junior Robinsont (draftolatlan újonc), a 18 pontos Robert Johnsont (draftolatlan újonc), a 15-öt szóró Brandon Sampsont (draftolatlan újonc) és a 14 pontos, 15 lepattanós dupla-duplát, valamint 4 blokkot szállító Alpha Kabát (tavalyi második körös) is. A Clippersnél szintén hiányzott a "lényeg", az idei 1/11-es Shai Gilgeous-Alexander, az 1/13-as Jerome Robinson, illetve a többször remeklő Sindarius Thornwell sem lépett pályára, egyénileg így a 18 pontos Jordan Matthews (tavalyi draftolatlan) és a 15-öt szóró Jaylen Johnson (tavalyi draftolatlan) érdemel leginkább említést. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus