Summer League: Jarrod Jones 30 pont felett

A magyar-amerikai magasember volt a nyári liga hajnali játéknapjának legjobbja. 

 

New Orleans Pelicans - Miami Heat 106-110

Látványos támadójátékot és szoros végjátékot hozott a találkozó, amelyen végül egy hajszállal jobbnak bizonyult a Heat - 23 másodperccel a vége előtt a magyar-amerikai Jarrod Jones vert be egy clutch hármast, majd az utolsó pillanatban Daryl Macon keze sem remegett meg a büntetővonalon. Jones egyébként is szenzációs teljesítményt nyújtott, kezdőként 31 ponttal, 8 lepattanóval és 4 gólpasszal zárt, elsüllyesztett 4/8 triplát, ő volt a mérkőzés és talán az egész játéknap legjobb játékosa. Mellette a draftolatlan Yante Maten (19 pont, 7 lepattanó, 2 blokk) és Derrick Walton Jr. (15 pont, 11 gólpassz) emelhető ki leginkább, csapatszinten 29 kiosztott gólpasszal pedig SL-csúcsot döntött a társaság. A túloldalon is akadt egy extra teljesítmény, Cheick Diallo 28 ponttal és 13 lepattanóval zárt, ő "ellensúlyozta" Jones játékát, de Walt Lemon Jr. (18 pont, 6 gólpassz) is kitett magáért, míg az idén draftolt Tony Carr 7 pontig és 5 gólpasszig jutott. 

Boston Celtics - New York Knicks 82-75

Ugyan az utolsó negyedben közelített a Knicks, de a meccset addig kézben tartó Boston lemenedzselte a hajrát és hozta a győzelmet, elsősorban az ismert játékosainak köszönhetően: Semi Ojeleye (21 pont, 6 lepattanó, 4/9 tripla), Jabari Bird (13 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés) és Guerschon Yabusele (12 pont, 5 lepattanó, 2 blokk) is megtette a magáét, ők voltak a gárda húzóemberei. A többiek azért felejthetőbb teljesítményt nyújtottak, az idén draftolt Robert Williams nem is lépett pályára, a New York viszont "tolta" friss újoncait: Kevin Knox most eléggé erőlködött (5/20 mezőnyből, 15 pont), a második körös Mitchell Robinsonnak ellenben jól ment a játék (17 pont, 12 lepattanó, 8/10 mezőnyből, 3 labdaszerzés, 6 blokk). Ismét felnőtt hozzájuk a draftolatlan Allonzo Trier (17 pont, 4-4 lepattanó és gólpassz), más viszont nem igazán tudott hozzátenni, így összességében kevésnek bizonyultak a pontosabb Celtics ellen. 

Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 85-92

Az első félidőt uralta a Memphis, a második negyedet 24-8-ra nyerte meg, így bár a fordulás után felkapaszkodott az OKC, fordítani már nem volt esélye, hozta a győzelmet a Grizzlies. A gárda legjobb dobója a draftolatlan Markel Crawford lett (21 pont, 3/4 tripla), de az idei 2/2-es Jevon Carter (19 pont, 8 lepattanó, 8 gólpassz) és az 1/4-es Jaren Jackson Jr. (16 pont, 6 lepattanó, 3 blokk) is dicsérhető, ezúttal Wayne Selden nélkül is nyerni tudott a társaság. A Thundernél nem volt igazán kiemelkedő teljesítmény, a második körös újoncok közül Hamidou Diallo 14, Kevin Hervey 12, Devon Hall pedig 2 pontot tett hozzá - előbbi kettő jól mozgott egyébként, de most ez is kevés volt a sikerhez. 

Phoenix Suns - Philadelphia 76ers 86-88

A negyedik negyedben végig vezetett a Philly, de nagyot hajrázott a Suns és egylabdás meccset csinált - 82-81 után az idei 1/1-es Deandre Ayton hibázott többet is, majd kaptak egy triplát és a magasember hiába süllyesztett el két büntetőt, itt már mindenre érkezett válasz. Ayton egyébként is visszafogottabb volt most (10 pont, 9 lepattanó, 6 eladott labda), támadásban inkább Shaquille Harrison (17 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz) és Davon Reed (16 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) próbálta intézni a dolgot, az 1/10-es Mikal Bridges inkább hátul jeleskedett (7 pont, 4 labdaszerzés, 2 blokk), a második körben húzottak közül pedig George King 9 pontot tett hozzá, Elie Okobo viszont egyetlen percet tölthetett csak parketten. A Phillynél az ismét aktív (18 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz) Furkan Korkmaz mellett a 20 ponttal és 6/8 triplával jelentkező Isaiah Milest kell kiemelni, az idei 1/16-os Zhaire Smith 8 pontot tudott hozzátenni, az 1/26-os Landry Shamet pedig nem lépett pályára. 

Milwaukee Bucks - San Antonio Spurs 83-75 - hosszabbítás után

A Spursnél a kezdőben kapott helyet a korábban Körmenden játszó Trey McKinney-Jones és 25 perc alatt 6 pontot dobott, de az együttes legjobbja már-már szokás szerint a tavalyi második kör végén húzott Jaron Blossomgame volt, aki most 19 ponttal, 9 lepattanóval és 2 blokkal húzta övéit. Érdekesség, hogy rajta kívül egyedül Olivier Hanlan (18 pont, 3/7 tripla) érte el a tíz pontot, az idei 1/18-as Lonnie Walker megállt ötnél, a második körös Chimezie Metu pedig nem lépett parkettre. A Bucksnál pusztított a palánk alatt Christian Wood, 26 pontja mellett leszedett 15 lepattanót is (közte 6 támadót), ezzel nagyon sokat tett csapata sikeréért, de a tavalyi első körös DJ Wilsont (19 pont, 10 lepattanó) is dicséret illet - a nagy reményekkel várt idei első körös, a legutóbbi Final Four hőse, a nyári ligában most bemutatkozó Donte DiVincenzo ellenben nem szerzett pontot tíz játékperce alatt. Az összecsapáson egyébként hosszabbítást láthattunk, a rendes játékidő végén Wilson révén a Bucks mentett túlórára, ahol aztán 8-0-ra nyert is a teljesen lefagyó San Antonióval szemben.

Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 82-69

Amíg a Lakers kezdői voltak fent (első és harmadik negyed), addig nem igazán volt kérdés, a többi időszakban hiába volt partiban a Clippers, nem tudta eltüntetni a hátrányát - igaz, a remek formában lévő idei 1/11-es, Shai Gilgeous-Alexander pihenőt kapott, ahogy az 1/13-as Jerome Robinson sem lépett pályára. Így maradt Sindarius Thornwell (17 pont, 5/17 mezőnyből) és a draftolatlan Desi Rodriguez (17 pont, 7/12 mezőnyből), mint fegyver, a Lakersben viszont ennél több tűzerő volt - Josh Hart ismét beszórt 20 pontot, a második körös újonc, Svi Mykhailiuk (15 pont, 5/7 mezőnyből) is remekelt, Alex Caruso (8 pont, 7 gólpassz) is mutatott szép dolgokat, így az is belefért, hogy az első körös Mo Wagner nem játszott, illetve hogy az idei 2/9-es Isaac Bonga mezőnykosár nélkül zárjon.

Orlando Magic - Utah Jazz 70-75

Nem a szép játékról szólt a találkozó és a vége annyira szoros sem lett, a Jazz tartotta párpontos előnyét, nem adott igazán komoly esélyt a Magicnek a hajrában. Egyénileg is nehéz kiemelni bárkit, mert egyik oldalon sem volt senki, aki különösebb extrát nyújtott volna, a Jazznél Diamond Stone (14 pont, 11 lepattanó) játékát érdemes megemlíteni, az egyetlen idén draftolt játékosuk, Grayson Allen nem lépett pályára, míg a Magicnél senki sem akadt, aki kiemelkedett volna - sem az idei (Mo Bamba), sem a tavalyi (Jonathan Isaac) 1/6-os választott, sem az idei 2/13-as Justin Jackson nem lépett pályára, az idei 2/5-ös Melvin Frazier Jr. pedig 7 ponttal, 3/11-es mezőnymutatóval zárta a találkozót.

Portland Trail Blazers - Atlanta Hawks 95-69

Itt nem volt kérdés, komoly fölényben volt és sima győzelmet aratott a Portland, pedig az eddig remeklő idei 2/7-es, Gary Trent Jr. (10 pont, 4/13 mezőnyből) most nem igazán villogott. Bevert viszont 20 pontot az 1/24-es Anfernee Simons és a már rutinosnak számító Jake Layman is, ehhez Wade Baldwin IV hozzátett még 15-öt 6 lepattanóval és 8 gólpasszal, ez pedig elég volt ahhoz, hogy a nagyon gyengén játszó Atlanta ne okozzon problémát. A Hawksnál nem lépett pályára az idei 1/5-ös Trae Young, a tavalyi első körös John Collins, az idei 1/19-es Kevin Huerter és a nyári ligában többször remeklő Tyler Dorsey sem, annak viszont örülhetnek, hogy az idei 1/30-as Omari Spellman 20 pontig jutott, ő volt az együttes legjobbja. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus