Summer League: Most a Memphis újoncai pusztítottak

A Philly Furkan Korkmaz clutch játékával nyert, Sexton és Melton sem dobott igazán jól, hosszabbítás döntött a Hornets-Raptorson - mutatjuk, hogy mi történt a nyári liga hajnali játéknapján.

 

Chicago Bulls - Detroit Pistons 66-72

A két középső negyedben nagyon szenvedett támadásban a Bulls, ennek köszönhetően a végén már csak kozmetikázni tudott és a vereségben alaposan benne van az is, hogy az idei 1/7-es Wendell Carter Jr. most nagyon rossz napot fogott ki a dobást tekintve - 6 ponttal és 1/8-as mezőnymutatóval, igaz, 16 lepattanóval zárt. Az 1/22-es Chandler Hutchisonnak jobban ment (11 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz), vezérré pedig Antonio Blakeney (24 pont, 8/22 mezőnyből) próbált előlépni, de a túloldalon ennél többen tudtak hozzátenni, így vereség lett a vége. Ugyan a Pistonsnál hiányzott Luke Kennard és az egyik iden draftolt, Khyri Thomas, remekelt viszont Henry Ellenson (21 pont, 7/15 mezőnyből), aktív volt a másik draftolt újonc, Bruce Brown Jr. (12 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz, 2-2 labdaszerzés és blokk), dobott 13 pontot Reggie Hearn és még a draftolatlan újonc Zach Lofton is tíz fölé jutott. 

Houston Rockets - Cleveland Cavaliers 87-92

Hiába játszott kiválóan a Houstonnál Danuel House (30 pont, 10/20 mezőnyből) és hiába volt sokoldalú az idei 2/16-os De'Anthony Melton (16 pont, 5/17 mezőnyből, 10 lepattanó, 7 gólpassz, 4 labdaszerzés), összességében nagyon pontatlan volt a gárda (36,1% mezőnyből, 25,6% tripla), így párpontos vereséget szenvedett. A két említetten felül csak Markel Brown érte el a tízpontos határt, az idei 2/22-es Vince Edwards 1/7-es mezőnymutatóval zárt, a draftolatlan Trevon Duval 1/3-mal, így bár a Cavs sem dobott jól, az utolsó negyedben a maga javára tudta eldönteni az összecsapást. Az ohióiaknál próbált vezérré válni az idei 1/8-as Collin Sexton (17 pont, 5/17 mezőnyből, 6 lepattanó, 3 gólpassz), 17 pontot és jó pár clutch kosarat szórt Scoochie Smith, 12 másodperccel a vége előtt Jamel Artis triplája állította be a végeredményt, összesen öten jutottak el legalább tízig és úgy is nyerni tudtak, hogy sem Cedi Osman, sem Ante Zizic nem lépett pályára.

Charlotte Hornets - Toronto Raptors 84-87 - hosszabbítás után

A rendes játékidő végén négypontos előnyben volt még a Charlotte, de az utolsó percben kiegyenlített a Toronto, a végső lehetőségeiket pedig elrontották a felek, így hosszabbítás döntött, ahol ugyan volt még dobása az egyenlítésért a Hornetsnek, de Terry Henderson hármasa kimaradt, így megynerte a meccset a Raptors. A győztes csapatban a draftolatlan újonc, Rawle Alkins (25 pont, 11 lepattanó, 5/7 tripla) nyújtotta a leginkább kiemelkedő teljesítményt, de a 2016-os első körös Malachi Richardson, valamint Shevon Thompson is tíz pont fölé jutott - sem OG Anunoby, sem idei draftolt nem lépett pályára a gárdában. A Hornets oldalán a tavalyi második körös Dwayne Bacon (28 pont, 11/27 mezőnyből) és az idei 1/12-es Miles Bridges (18 pont, 11 lepattanó, 4-4 gólpassz és labdaszerzés, 5/20 mezőnyből) próbálta húzni a szekeret, Malik Monk, Willy Hernangomez és az idei második körös Devonte' Graham nem lépett pályára, a másik második körös Arnoldas Kulboka pedig csak hat percet játszott. 

Boston Celtics - Miami Heat 74-72

Az első három negyedben még inkább a Boston akarata érvényesült, aztán a záró etapban talált magára a Miami, kilenc pontot le is dolgozott a hátrányából, de Derrick Walton Jr. utolsó dobása kimaradt, így a Celtics kiharcolta a győzelmet. Walton (15 pont, 5 gólpassz) mellett a draftolatlan újonc Yante Maten jutott még tíz pont fölé, a magyar-amerikai Jarrod Jones kezdőként 8 pontt és 7 lepattanót tett a közösbe, Bam Adebayo, Derrick Jones és a two-way szerződést kapó Duncan Robinson pedig nem lépett pályára. A Bostonnál Pierria Henry (15 pont, 5-5 lepattanó és gólpassz) volt a legeredményesebb, Semi Ojeleye (9 pont, 3/10 mezőnyből) és Guerschon Yabusele (12 pont, 10 lepattanó, 5/16 mezőnyből) is szenvedett a dobással, Jabari Bird és az idén draftolt Robert Williams pedig nem játszott. 

Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers 89-91

Elszórakozta a félig már megnyert meccset a Bucks, egy perccel a vége előtt még nyolc ponttal vezetett a társaság, ám a végjáték Furkan Korkmaz vadászterületévé vált: előbb kiosztott egy gólpasszt Isaiah Milesnak, majd értékesített két büntetőt, hogy aztán három másodperccel a vége előtt, 87-89-nél egy 2+1-es játékkal megfordítsa a találkozót. A Milwaukee nem tudott válaszolni, eladta a labdát, így fájó vereséget szenvedett annak ellenére, hogy Christian Wood megint szenzációsan játszott (27 pont, 12 lepattanó, 5 blokk, 10/15 mezőnyből) - mellette Sterling Brown, Trae Bell-Haynes és Tim Quarterman jutott még tíz pont fölé, az idei 1/17-es Donte DiVincenzo viszont 0/5-ös mezőnymutatóval zárt. A Phillynél természetesen a 19 pontos Korkmazt kell kiemelnünk, az idei 1/16-os Zhaire Smith dobásai nem ültek (8 pont, 3/11 mezőnyből), az 1/26-os Landry Shamet nem lépett pályára, Korkmaz mellé leginkább a tavalyi második körös Jonah Bolden (13 pont, 8 lepattanó) tudott felnőni. 

Utah Jazz - Memphis Grizzlies 86-92

A mérkőzéssel kapcsolatban elsősorban a Grizzlies két újoncát kell kiemelnünk, hiszen az 1/4-es Jaren Jackson Jr., valamint a második körös Jevon Carter is parádézott - előbbi 9 pontja és 9 lepattanója mellé kiosztott 7 blokkot, utóbbi pedig 26 ponttal, 8 lepattanóval és 6 gólpasszal állt a csapata élére. Melléjük a draftolatlan újonc Markel Crawford is felnőtt, bevert 19 pontot és 5/8 triplát, ezzel pedig meg is nyerték a meccset, a Jazznél Georges Niang (18 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz) és Trey Lewis (16 pont, 4/6 tripla) játszott igazán jól, az idei 1/21-es Grayson Allen nem lépett pályára. Tegyük hozzá, hogy 80-79-ig így is szoros volt a derbi, ott futott egy 8-0-t a Memphis, amellyel bő két perccel a vége előtt eldöntötte a győztes kilétét. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus