Tizenkét meccses maraton jön az NBA-ben!

Pisztolypárbaj Dallasban, rangadó Portlandben, Washingtonban, Torontóban és Oaklandben

A Toronto összecsap a Milwaukee-val, a Cavs Washingtonba látogat, a Bulls pedig Portlandben lép pályára – de a támadójáték szerelmeseinek ajánlott a Dallas-Lakers ütközet is. Nézzük, mi vár ránk!

Charlotte Hornets – Orlando Magic 01:00

A Harris-Vucsevics páros parádés idén, előbbi 18,9 ponttal bőven karriercsúcsot átlagol, a center pedig dupla-dupla hegyeket halmoz egymásra - a túloldalon viszont egy 28 pontos estéből érkező Al Jefferson lesz az ellenfél, így ez a párosítás mindenképpen csemegének ígérkezik. Ami érdekes a két csapattal kapcsolatban, hogy mindegyik borzasztóan hullámzó, egy remek meccs után egy botrányos is jöhet bármikor – az azért talán komolyan vehető, hogy a Charlotte zsinórban három vereséget szenvedett el, főleg nagyon gyenge lepattanózásuk miatt, de elöl is mindössze 84,3 pontot átlagolnak.

Philadelphia 76ers – Phoenix Suns 01:00

A Philly továbbra is nyeretlen, és nem úgy tűnik, hogy ez ebben az életben változna – persze csodák és nagy javulások bármikor történhetnek, különösen egy-egy mérkőzésre. A Suns is eléggé inkonzisztens, de jóval nagyobb bennük a potencál nyilvánvalóan, még ha támadásban nem is olyan erősek, mint a szezon elején, a védekezésük javulóban van – természetesen óriási csoda lenne, ha a legutóbb idén először kezdőként szereplő Carter-Williamsék nyerni tudnának.

Atlanta Hawks – Detroit Pistons 01:30

Egyre feszültebb a helyzet Detroitban, hiszen a gyenge és sokszor ötlettelen játék mellett az eredmények sem jönnek, zsinórban három vereségen vannak most túl. A Hawks remek sorozatának két vereség vetett véget, ezeken főleg Kyle Korver formája és a védekezés esett vissza drasztikusan, márpedig mindkét tényező óriási szerepet játszott az addigi sikerekben. Ha a tripladobó visszanyeri a jó dobását és (főleg a periméteren) újra agresszívvé válik a védekezés, egyértelműen jobb csapat, mint a Detroit. Josh Smith miatt mindig érdekes ez a párharc, korábban éveket az Atlanta fontos láncszemeként húzott le.

Toronto Raptors – Milwaukee Bucks 01:30

Borzasztó erősnek tűnik a Toronto, akik 9-2-es mérlegükkel most éppen a keleti első helyre törnek – miután 96-92-re megverték a nyugati első Memphist. Különösen a negyedik negyedekben ellenállhatatlanok, az amúgy is remeklő DeRozan-Lowry páros mellé ezekben a tizenkét percekben 8,8 pontot tesz Ross és szinte minden szoros meccsüket meg tudják nyerni. A Milwaukee sem rossz a záró etapokban, ők a remek védekezés mellett a Knight-Parker-Antetokounmpo trióra épített, egyre hatékonyabb és veszélyesebb támadójátékukkal is veszélyesek – az újonc 23 pontos karriercsúcsot szállított legutóbb és 55%-kal céloz az elmúlt mérkőzéseken. Óriási meccsnek ígérkezik ez, két nagyon izgalmas csapat között, a vendégek két éve nem nyertek zsinórban három idegenbeli meccset – ha még kettőt nyernek idén, beállítják a tavalyi eredményüket…

Memphis Grizzlies – Boston Celtics 02:00

A Grizzlies elit védekezésével mindenki tisztában van, mindössze 91,8 pontot engednek ellenfeleiknek, elöl viszont nagy a különbség: nyugati csapatok ellen 104 pontot, a keletiek ellen viszont csak 89,4-et szereznek átlagban. A legnagyobb gondjuk most viszont a betegség: Allen, Lee, Koufos, Leuer, Udrih, Pondexter és Stokes játéka is kérdéses egy vírus miatt, így pedig finoman szólva is kevesen maradtak. A Boston nem tud egyszerre jól támadni és jól védekezni eddig (most éppen előbbi megy, utóbbi nem), de a Grizzlik gondjait kihasználva nagyon értékes győzelmet arathatnak idegenben.

Minnesota Timberwolves – San Antonio Spurs 02:00

A címvédő a nagy meccsekre mindig felszívja magát, a Minnesota nem tűnik túl komoly ellenfélnek Rubio nélkül, kérdéses Younggal és Pekoviccsal (sőt, valószínűleg nem játszanak) még akkor sem, ha Splitter, Belinelli, Bonner és Mills is kihagyhatja a derbit – bár Bonner játékára egyre nagyobb az esély. Kevin Martin egészen borzalmasan szokott játszani a San Antonio ellen, márpedig tőle nagy extra kellene, hogy meccsben legyenek a hazaiak, egyébként az egyre jobb formába lendülő Duncanék átléphetnek rajtuk.

Oklahoma City Thunder – Brooklyn Nets 02:00

A Thunder jelenleg a legrosszabb nyugati csapat, ugyanakkor a Netsnek is komoly gondjai vannak, főleg védekezésben. Korábbi extrája után Reggie Jackson sem képes húzni az OKC-t, Serge Ibaka viszont legutóbb magára talált – kérdés, hogy ez elég lesz-e ma. A Brooklyn a remek rajt után sorozatosan elveszíti a szoros végjátékokat, Joe Johnson teljesen takarék üzemmódban játszik, a Williams-Lopez kettős próbálja húzni a brigádot, de utóbbira papíron jó védői vannak Scott Brooksnak, persze ha Lopez jó formában van, nincs az a védő, aki levegye a pályáról. Összességében azért meglepetés lenne a Thunder győzelme.

Washington Wizards – Cleveland Cavaliers 02:00

Nehéz túra vár LeBron Jamesékre, eddig a hazatérő sztár játékától függ gyakorlatilag eredményességük, így állnak 5-5-re – legutóbb gyenge napot fogott ki LBJ. A védekezésük továbbra sincs rendben, ráadásul a Wizardsnál 21 ponttal tért vissza legutóbb Bradley Beal, akivel igazán veszélyes backcourt fog pályára lépni a fővárosban – márpedig itt igazán nincs védője a Cavsnek még akkor sem, ha Irving extra munkát végzett Tony Parkeren. Sok fog múlni LeBronon, Marionon, de a belső embereken is, hiszen Wall azért nem egy triplavető, viszont pont a festék és a gyűrű védelme nem erőssége a vendégeknek.

Dallas Mavericks – Los Angeles Lakers 02:30

A két csapat között nem éppen baráti a viszony, legutóbb Mark Cuban mondatai borzolták a kedélyeket. Nick Young visszatérése óta kettőt nyert a Lakers, legutóbb a Houstont páholták el, bár védekezésben nem igazán javultak – ahogy a Dallas sem remekel hátul, de a liga legjobbja, ha a támadójátékot nézzük. Ez alapján igazi pontzuhatagot (főleg a hátvédektől, Kobe és Young mellett Ellis is nagy formában van) és látványos meccset várhatunk, a minőség a hazaiak mellett van, de legutóbb bizonyította a LAL, hogy nem lehet leírni őket.

Denver Nuggets – New Orleans Pelicans 03:00

A Pelicans egészen remek csapatnak tűnik Davis körül, Ryan Anderson és Tyreke Evans is hozza azt, amit kell, az MVP-formában lévő kiscsatár pedig egészen megállíthatatlan. Nagyon figyelnek a labdára, nem adják el, és pontosan is dobnak, ez aggasztó lehet a védekezését végre némileg javítani tudó Denver számára. A Nuggets esélye a pattanózás lehet, hiszen Asik játéka minimum kérdéses mára is, nélküle pedig a Kings 20-at vert a NOP-ra ezen a téren – igaz, így is Davisék örülhettek a végén…

Golden State Warriors – Utah Jazz 04:30

Curry és Thompson is ellenállhatatlan formában kosarazik, utóbbi karriercsúcsot átlagol, különösen otthon – ráadásul Draymond Green vagy éppen Speights is fel tud melléjük lépni rendszeresen. A brutális támadójátékra eddig nem nagyon talált megoldást senki, és nehezen elképzelhető, hogy pont a liga aljához tartozó Jazz-védekezés fogja megállítani őket. Akármennyire jók elöl Haywardék, a Splash Brotherst nem nagyon lehet idén túldobni – ráadásul idegenben a Utah sem annyira harapós, 2-5-ös mérlegük alkalmával mindössze 96,9 pontot átlagolnak.

Portland Trail Blazers – Chicago Bulls 04:30

A Bulls Rose és Gasol nélkül tegnap kikapott Sacramentóban, ma sem utaznak könnyebb csarnokba, és két sztárjuk játéka most is erősen kérdéses. Elöl Jimmy Butler úgy tűnik, hogy kevés egyedül, más pedig nem nagyon lépett fel tegnap – a túloldalon Lillard viszont megszórhatja magát, a Chicago az agresszív irányítók ellen többször szenvedett már. Ugyanakkor Aldridge általában gyengén teljesít Noah-ékkal szemben, ha őt sikerül hatástalanítania a vendégeknek, lehet keresnivalójuk Rose-ék nélkül is. Megerősítve nincs, de jó esély van Batum visszatérésére, neki fontos szerepe lehet elöl-hátul.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus