Történelmet írhat a Golden State - közvetíti a Sport 1

A Lakers ellen meccselnek Curry-ék - nyolc éve tartó átkot törne meg a Bulls - Washingtonban a Pacers, Memphisben a Dallas

 

Washington Wizards – Indiana Pacers 01:00

A Wizards három, a Pacers két meccset nyert zsinórban, és mindketten elsősorban a védekezésnek köszönhetően – igaz, egyre inkább összeállnak a támadójátékok is, különösen Indianában, ahol a parádézó Paul George közül kezd kialakulni a rendszer. A meccs kulcskérdése természetesen az ő játéka lesz, ha őt tudják limitálni Porterék, akkor jó esélyük van a győzelemre, ha viszont nem, akkor gondban lehetnek. A fővárosiaknál a Nené vezette kispad javult fel az utóbbi meccseken, a brazil magasemberre és Gortatra építve a palánk alatt fölényben lehet a Wizards – ráadásul a vendégeknél George Hill játéka erősen kérdéses, ez szintén Wallék mellett szól.

Atlanta Hawks – Boston Celtics 02:00

A Hawks legutóbb tulajdonképpen simán kikapott Clevelandben, Mike Budenholzert pedig meg is büntették – ma sem lesz egyszerű dolguk a hazaiaknak. A Celtics kikapott a Brooklyntól,  és főleg a védekezésük volt aggasztó, mert eddig azzal nyerték a meccseiket – most is erre lesz szükségük, az Atlanta idén már többször dobott nagyon gyengén a jó periméter-védelmek ellen. Itt jön azonban a képbe Marcus Smart, aki most sem léphet majd pályára, nélküle pedig másképp fest a Celtics – ez döntő lehet, mert támadópotenciálban még Bazemore nélkül és egy nem 100%-os Teague-gel is előrébb jár az Atlanta, különösen hazai pályán.

Memphis Grizzlies – Dallas Mavericks 02:00

A Dallas hatmeccses győzelmi sorozata megszakadt Oklahoma City-ben, de a támadójátékuk továbbra is nagyon rendben volt, a védekezésükkel akadtak gondok – most viszont egy nagyon más stílusú és egyre inkább belendülő csapattal találkoznak. A Grizzlies is négyet nyert zsinórban, majd teljesen levette őket a pályáról a San Antonio, de a védekezésük egyre inkább összeállt, és ezt a kisiklást leszámítva támadásban is jelentőset léptek előre. A kulcskérdés itt Gasol és Randolph játéka lesz, utóbbi szinte biztosan kihagyja a meccset, de előbbit is szívesen pihentetné Joerger – márpedig a Mavst eddig szinte csak a festékben lehetett megverni, 1-4-re állnak akkor, ha 44-nél több pontot kaptak innen.

Denver Nuggets – Los Angeles Clippers 03:00

A Clippers zuhanórepülése elég látványos, az elmúlt három mérkőzésen egyaránt kikaptak Paulék, méghozzá egyre rosszabb játékkal – az utóbbi 9 mérkőzésből hetet elveszített a gárda. Griffinék védekezése a liga alsó részéhez tartozik, de legutóbb a Raptors ellen a támadójátékkal is komoly gondok voltak, az erőcsatáron kívül nincs egyetlen megbízható játékosuk sem jelenleg. Szerencséjükre a Denver sem túl meggyőző eddig, Gallinariék is sorozatban három vereségből érkeznek, a védekezésük nekik is pocsék, különösen a periméteren – Redick és Crawford megszórhatja őket kintről. Szintén a vendégek malmára hajtja a vizet, hogy Kenneth Faried nem játszhat bokasérülés miatt, így Jokics kerülhet majd ismét előtérbe.

Portland Trail Blazers – Chicago Bulls 04:00

Derrick Rose remek formában volt, amikor múlt héten kiment a bokája, és a Bullsnál remélik, hogy ma este onnan folytatja, ahol abbahagyta – a hírek szerint pályára léphet az irányító, bár a helyén Hinrich jól muzsikált az elmúlt két meccsen. A Portland a sorozatban érkező hét vereség után lenyomta a Clipperst és a Lakerst is, köszönhetően Plumlee jó játékának, akivel a festékben is reális veszélyt jelentett a gárda – ráadásul a Lillard-McCollum párosnak nem kellett megszakadnia, így maradt levegő a negyedik negyedre is. Ez különösen a védekezésen látszódott meg, és most is ez lehet a kulcs, hiszen a Chicago alapvetően nem túl veszélyes támadócsapat eddig, de Jimmy Butler bármelyik mérkőzést eldöntheti – ha azonban Lillardék tudják tartani a tempót, szoros meccsre számíthatunk. Érdekesség: a Bulls 2007 óta nem nyert Portlandben.

Golden State Warriors – Los Angeles Lakers 04:30 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

Eljött a pillanat, a Warriors megnyerheti 16. mérkőzését is, amivel új NBA-rekordot állíthat fel – soha egyetlen csapat sem kezdte még ilyen jól a szezont a liga történelmében. Az idei idény toronymagasan legjobb csapata az egyik leggyengébbet fogadja a szinte bevehetetlen Oracle Arénában, erre szokták mondani, hogy országos egyes – a 2-11-gyel álló Lakers győzelméhez nagyon sok dolognak kellene összejátszania ezen az estén. Motivációból nem lesz hiány Curry-éknél, ráadásul a vendégek védekezése közel sem az átjátszhatatlan fajtából való, eközben pedig nem igazán tudnak eljutni 100 pontig – márpedig ennél jóval több kell majd, ha ők akarják okozni a szezon meglepetését. A találkozót élőben közvetíti a Sport 1!

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus