Újabb Clippers-meccs a tv-ben, otthon játszik a Lakers és a Heat

21:30-kor kezdődik a játéknap, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni előtte.

Los Angeles Clippers - New York Knicks 21:30 (Sport 1)

A Clippers back-to-backet játszik egy hatalmas vereség után, hiszen a gárda otthon kapott 140 pontot a villámgyors Memphistől - Doc Rivers szerint ez érett már, mert meccsek óta pocsékul kosárlabdáznak, úgyhogy az a kérdés, hogy ettől magához tér-e a társaság. Könnyű dolguk viszont nem lesz, mert George és Beverley játéka most is kérdéses, Leonard pedig nem szokott pályára lépni a back-to-backek második felén, úgyhogy tartalékosan, fáradtabban fogadhatják a New Yorkot. A vendégek három győzelem után legutóbb szoros meccset buktak Phoenixben, de ha most ismét vissza tudnak térni az azt megelőző védekezésükhöz, akkor feladhatják a leckét a jelenlegi Los Angelesnek - Payton és Smith Jr. játéka ugyan kérdéses náluk, de így sem szabad őket leírni. A Clippers egyébként még 24 órát sem pihenhet a két meccse között, hiszen a Staples Center dupla mérkőzésnek ad helyszínt.

Miami Heat - Portland Trail Blazers 00:00

A Heat legutóbb Orlandóban kapott ki egy back-to-back második felén és Jimmy Butleréknek azért most javítani kell a támadójátékukon, hiszen egymás után kétszer maradtak 90 pont alatt és az elmúlt meccseken kicsit azért megtorpant a társaság. A Blazers egy hosszabb vereségsorozatot tört meg legutóbb Washingtonban, meglátjuk, hogy ettől tényleg elindulnak-e felfelé Damian Lillardék, de náluk inkább a védekezés az, ami kulcs, támadásban megvannak a fegyvereik és rendszeresen el is jutnak 110 pont fölé. Nyilván külön érdekesség lesz Hassan Whiteside Miamiba való visszatérése, hiszen ő nyáron távozott a floridaiaktól, a helyét elfoglaló Bam Adebayo pedig kiemelkedő szezont fut - az ő csatájukat érdemes lesz figyelni. A Miami otthon 16-1-re áll, emiatt mindenképpen esélyesebb, de támadásban össze kell szednie magát, ha a Portlandet is le akarja győzni.

Cleveland Cavaliers - Minnesota Timberwolves 01:30

A Cavs back-to-backet vív egy viszonylag sima hazai vereség után, ráadásul Kevin Love körül izzik a levegő, most már gyakorlatilag mindenkire kiakadt a klubnál - meglátjuk, hogy ezek után most mennyire lesz éles a hazai alakulat. A Minnesota némileg váratlanul szedte össze magát, az utóbbi öt meccséből hármat is behúzott, közben pedig a Bucksszal is szoros meccset játszott, viszont az egyik vereségét alig egy hete éppen a Cleveland ellen szenvedte el otthon - az egy borzalmas színvonalú meccs volt, amit 94-88-ra nyertek meg Love-ék. Azóta a Wolves javult, a Cavs romlott és bár most Sextonék lesznek otthon, de fáradtabban kell pályára lépniük - nehéz jósolni, a tartalékos Minny játékerejét különösen nehéz belőni.

Phoenix Suns - Memphis Grizzlies 02:00

Itt a Grizzlies játszik back-to-backet azok után, hogy előző este meglepő győzelmet aratott a Clippers vendégeként, méghozzá parádés támadójátékkal - ezek után a közvetlen riválisnak számító (fél meccsel előrébb tartó) Suns otthonában is jó esélyei lehetnek. Viszont a Phoenix is jó formában van, az utóbbi négy meccséből hármat megnyert és ha pontot kell dobni, akkor Bookeréket sem kell félteni, úgyhogy előzetesen látványos, pontgazdag találkozót várhatunk két fiatal, lendületes csapat között. A Suns pihentebb és otthon játszhat, ez mindenképpen mellette szól, Frank Kaminsky hiányát eddig is megoldották Rubióék, úgyhogy nekik sincs mitől tartaniuk - szoros, kiélezett, fontos mérkőzésre számíthatunk.

Los Angeles Lakers - Detroit Pistons 04:00

Itt nem kérdéses a helyzet, a Lakers jelenleg sokkal előrébb tart, a Detroit sérülésekkel küzd, ráadásul back-to-backet játszik a Warriors legyőzése után - óriási meglepetés lenne, ha megviccelnék a nyugati listavezetőt Andre Drummondék. A hazaiak sorozatban négy győzelem után, pihentebben léphetnek pályára, ráadásul Alex Carusón kívül biztosan játszani fog mindenki, míg a Pistonsnál Griffin és Morris szereplése sem valószínű, ez sem segíti a vendégek ügyét. Ebben a felállásban csak a túlzott elbizakodottság állíthatja meg a Los Angelest, egyébként minden LeBron Jamesék mellett szól.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus