Utolérheti a Clevelandet a Brooklyn, kilenc meccs jön

Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a hajnali NBA-mérkőzések előtt. 

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 01:00

A Bucks back-to-backet vív a Boston ellen megnyert rangadó után és azzal a győzelemmel nagy lépést tett a keleti második hely megszerzése felé, ehhez "csak" nyernie kell a hátralévő két mérkőzését, kezdve ezzel a mostanival. Ez persze könnyű nem lesz annak ellenére, hogy a Detroit utolsó előtti a konferenciában, Cunninghamék sorozatban hármat nyertek, majd legutóbb kikaptak a Dallastól, de most otthon, pihentebben lehet keresnivalójuk, ha kicsit tompább lesz a Bucks. Kérdés, hogy Mike Budenholzer pihentet-e valakit, de elvileg Grayson Allent leszámítva mindenki egészséges és nincs hír arról, hogy bárki is kiülné a találkozót - Giannis Antetokounmpónál mondjuk azért erre van esély, régóta bajlódik a térdével, őt aligha fogják feleslegesen erőltetni. Kérdés, hogy ezt most feleslegesnek ítélik-e...

 

Washington Wizards - New York Knicks 01:00

Lényegtelen meccs két, már kiesett csapat között, egyikük sem küzd már semmiért, bár tény, hogy mindkettejüknek voltak váratlanul jó teljesítményei mostanában ennek ellenére is. A Wizardsnál Kristaps Porzingis az, aki nagyon jó formában van és lubickol új szerepében, agresszív is, hatékony is, a palánk alatt is kemény, vele nem lesz könnyű dolguk a Julius Randle-t természetesen most is nélkülöző vendégeknek. A Knicks legutóbb a Brooklyntól kapott ki, de összességében nincs rosszabb formában a Wizardsnál és bár valószínűleg Mitchell Robinson sem játszhat, de azt sem mondhatjuk, hogy tartalékosabb lenne - aki jobban akarja majd ezt a győzelmet, az fogja megszerezni, de igazából nem számít, hogy itt mi történik. Frissítés: Porzingis a hírek szerint kihagyja a meccset. 

 

Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 01:30

Ez viszont azon kevés meccsek egyike, ahol komolyabb tét van: a két gárda a 7-8. helyen küzd Keleten úgy, hogy az Atlanta is ott van a sarkukban, úgyhogy a playin-szereplés szempontjából nagyon nem mindegy, hogy ki tud majd győzni. Az esélyek viszont egyértelműen a Nets mellett szólnak, a Cleveland továbbra sem találja a ritmust sem elöl, sem hátul, most már hosszú ideje csak erőlködik a gárda, azért is került ebbe a helyzetbe, legutóbb még Orlandóban is kikaptak Garlandék és összességében kilencből hét vereségnél tartanak. A Brooklyn sem tökéletes, de azért egyértelműen más szint most, az előző két találkozóját megnyerte és a Durant-Irving páros miatt feltétlenül jobb esélyei vannak arra a hetedik helyre. Goran Dragic ugyan az egészségügyi protokoll miatt most sem játszhat, de a többiek elvileg igen, egyedül az boríthatja kicsit a papírformát, ha Evan Mobley visszatér - erre elvileg van esély, de biztosra még nem vehetjük. Ha nyer a Nets, akkor átveszi a hetedik helyet és a vesztesnek azzal is számolni kell, hogy a kilencedik helyre is vissza lehet csúszni, nagy csatára van tehát kilátás. 

 

Toronto Raptors - Houston Rockets 01:30

A Toronto back-to-backet vív a Sixers elleni győzelem után és bár Nick Nurse korábban elmondta, hogy pihentetni fog, ez a siker most még akár a pályaelőnyt jelentő negyedik helyre is esélyt nyithatott számukra - az nyilván nem rajtuk múlik, de érdekes lesz látni, hogy hogyan állnak hozzá. Előző este VanVleet és Anunoby pihent, most van esély arra, hogy ők visszatérjenek, de akár Siakam, akár Barnes, akár Trent Jr. játéka sem biztos jelen pillanatban, márpedig a mérkőzés sorsa azért nagyrészt a hazaiaktól függ. A Rockets nyilván az 1/1-re hajt és bár a Porter Jr.-Green páros bárkit képes megszórni, termézetesen nem lehet összemérni ezt a csapatot a mostani Torontóval, így ha mindent megtesznek a győzelemért a kanadaiak, akkor nekik áll a zászló. 

 

Miami Heat - Atlanta Hawks 02:00

A Heat előző este játék nélkül nyerte meg Keletet a Boston vereségével, így ennek a mérkőzésnek a hazaiak számára már nincs tétje, a nagy kérdés emiatt az, hogy Erik Spoelstra milyen keretet küld ki a parkettre. A ritmus és a lendület nem ártana, most egyébként is felfelé íveltek az elmúlt mérkőzéseken, nyertek zsinórban ötöt és pihenhettek is két teljes napot, úgyhogy talán nagy kiültetésre nem kell számítani, de ez majd úgyis a feldobás előtt dől csak el. A Hawks számára viszont komoly tét van, ugyanis nyernie kell ahhoz, hogy előrébb keveredjen a playin-mezőnyben, jelenleg holtversenyben áll a Brooklynnal, de a Cavs is fogható és a jelenlegi kilencedik pozícióból akár hetedik is lehet a végére, így teperniük kell Youngéknak. Ők amúgy jó formában is vannak, hétből hatot nyertek, legutóbb a Washington elleni kötelezőt pipálták ki, de idegenben csak 15-24 a mérlegük, a Miamival szemben pedig 2-1-es hátrányban vannak idén. Esélyük mindenesetre a körülmények miatt bőven lesz, akár akkor is, ha a hazaiak is nyerni akarnak - atlantai oldalon új sérült nincs, a mostanában látott keretükkel számolhatnak. 

 

Chicago Bulls - Charlotte Hornets 02:00

Itt a Charlotte játszik back-to-backet az Orlando elleni kötelező győzelem után, úgyhogy valamivel azért fáradtabbak lehetnek majd Ballék, de a nagy kérdés az, hogy az előző esti védekezést hozzák-e vagy azt, amivel előtte egymás után kétszer is 144 pontot kaptak. A Bulls pihentebb, otthon játszhat, viszont egyrészt szintén a védekezésével küzd, másrészt nincs is jó formában, sorozatban hármat bukott és már két meccs a hátránya a Torontóval szemben, alighanem meg kell barátkoznia a keleti hatodik hellyel. A Charlotte egy meccsel van a Hawks-Nets duó mögött, még akármi is leeshet neki így a végére, úgyhogy nyernie kellene, de természetesen a Bullsnak sem teljesen mindegy még a helyzet, főleg az nem, hogy milyen szájízzel mennek bele a playoffba. Zach LaVine elvileg játszhat náluk, Caruso pályára lépése viszont erősen kérdéses. 

 

Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 02:30

Kötelező feladat a Dallas számára, a texasiak továbbra is a nyugati harmadik helyért támadják a Warriorst és bár Thompsonék egyelőre tartják magukat, de pihentetni fognak az utolsó két meccsen, a tiebreaker a Mavsé, úgyhogy nincsenek rossz helyzetben Doncicék. Emellett a formájuk is rendben van, sorra hozzák a győzelmeket, Kleberen kívül mindenki egészséges és az ő játékát sem lehet kizárni, otthon lesznek, ráadásul pihentebbek is, mert a Portland back-to-back érkezik. A vendégek jelenleg amúgy sem valók az NBA-be az aktív keretük alapján, így gyakorlatilag el sem lehet képzelni, hogy ne nyerjen a Dallas, az ebben a helyzetben elképesztően nagy blama lenne. 

 

Utah Jazz - Phoenix Suns 03:30

A Jazz a nyugati ötödik helyének megtartásáért küzd, ha most veszít, akkor egálba kerül a Denverrel, ha nyer, akkor viszont eldönti az ügyet, mert egy meccsel a vége előtt egymeccses előnybe kerül az egymás elleniben 4-0-ra legyőzött Nuggetsszel szemben. Így meglehetősen fontos ez a találkozó Gobert-ék számára, akik az előző két mérkőzésüket megnyerték, javuló formát mutatnak és a hírek szerint szinte teljes lesz a keretük: Conley és Mitchell elvileg visszatér a pihenő után, egyedül Bogdanovic játéka kérdéses, ő lehet, hogy pont most kap pihenőt. A Sunsnál már minden mindegy és az utóbbi négy meccsen elszenvedett három vereség alapján ez tökéletesen látszik is a csapaton, legutóbb a Clippers ellen sem erőltették a kezdőket Bookerék és bár jelen pillanatban nincs arról információ, hogy kiültetné-e legjobbjait Monty Williams, de ha játszanak is, aligha akarnak megszakadni. A meccs innentől a Jazz akaratán, koncentrációján múlik - ha kellően fegyelmezettek lesznek a hazaiak, akkor behúzhatják a fontos győzelmet. 

 

Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 04:30

Lényegtelen meccs, a Lakers sorozatban nyolc vereség után, back-to-back lép pályára úgy, hogy előző este James, Davis, Westbrook és Anthony sem játszott - ugyan Frank Vogel azt mondta, hogy remélhetőleg közülük néhányan most ott lehetnek a parketten, de nem biztos, hogy ez már sokakat érdekel. A Thunder persze még náluk is gyengébb és már nem b2b érkezik, de így is nehéz elképzelni, hogy hogyan nyerne a Portlandhez hasonlóan lebutított kerettel érkező vendégegyüttes - talán itt számíthatunk a játéknap legalacsonyabb színvonalára és legkevesebb érdekességére

 

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus