Válaszolna a Suns, a Mavs és a Pacers is

A Minnesota, a Clippers és a Bucks is megtartaná a pályaelőnyét.

Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns 01:30

Meglepően sima első meccset hozott ez a párharc, a Suns mintha nem állt volna készen arra az energiára, amivel a Minnesota megérkezett a rájátszásba, és Rudy Gobert-ék fizikálisan, lepattanózásban és egyéb hasonló faktorokban szedték ízekre a Phoenixet. A kérdés most az, hogy az a vereség felrázta-e eléggé a vendégeket ahhoz, hogy ezen változtassanak, és fel tudják-e venni a kesztyűt keménységben, energiában, sebességben a hazaiakkal. A Wolvesnak nincs min gondolkodnia, Anthony Edwards azonnal sztár volt, a kispad azonnal bekezdett, esetleg a triplázáson, vagy Mike Conley dobóformáján lehet még javítani, de strukturálisan egyelőre nincsenek megoldandó problémák. A Phoenixnél annál több ilyen létezik, kezdve Devin Booker játékával, vagy éppen Grayson Allennel, aki pocsékul játszott elsőre, most pedig a bokasérülése miatt az sem biztos, hogy pályára tud lépni. Sok kérdésre kell válaszolniuk Kevin Durantéknek, meglátjuk, hogy mennyire tudják összekapni magukat - a nyomás most már rajtuk is ott van, 2-0 után azért elég kemény folytatás várna rájuk.

A párharc állása: 1-0 a Timberwolves javára.

 

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 02:30

A Bucks megoldotta az első feladatot Giannis Antetokounmpo nélkül is, és jelen állás szerint továbbra is erősen kérdéses a görög visszatérése - állítólag edz, de nem siettetik, és a párharc állása ezen a ponton nem is indokolja azt, hogy erőltessék. Damian Lillard lehozott egy 35 és egy 0 pontos félidőt, de összességében kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel együtt is hozták, amit kellett, itt is igaz az, hogy nekik nincsenek különösebb problémáik egyelőre. A Pacersre ez nem igaz, a vendégek támadásban váratlanul gyengék voltak, Pascal Siakam remeklését leszámítva semmilyen fantázia nem volt a játékukban, és főleg Tyrese Haliburton szétesése volt érthetetlen - az mindenképpen kulcskérdés lesz, hogy őt sikerül-e kiszabadítani a Bucks-védők fogságából, mert ha nem, akkor nehéz az ő győzelmüket jósolni. Ez a csapat a támadójátékából él, a jelenlegi Milwaukee-t bőven túl is lehetne dobni, de ehhez a megszokott játékuk kell, nem az első meccsen látott - sem a spacing, sem a sebesség, sem a döntéshozatal nem volt rendben, most az a kérdés, hogy a videózás után megtalálják-e a megoldásokat.

A párharc állása: 1-0 a Bucks javára.

 

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 04:00

Rermekül kezdte a párharcot a Clippers, hiszen Tyronn Lue csapata bevitte az első ütést: nagyszerűen felkészült csapat futott ki a parkettre, a Harden-Zubac páros akkor, ott és úgy támadta a Dallast, amikor, ahol és ahogy kellett, miközben a Mavs játéka meglehetősen felkészületlennek tűnt, a Doncic-Irving páros egyéni produkcióját leszámítva nehéz volt értékelni a többit. Persze fejlődési potenciál bőven van, a Zubac-jelenségre talán nem is igazán készültek Jason Kiddék, kulcskérdés lesz, hogy a magasrotáció mennyire talál választ a center játékára, mert őt azért le lehetne kergetni a parkettről, illetve meg lehetne büntetni a hibáit, ami után egy teljesen más Clippers játszana a túloldalon. Biztos, hogy a Mavsnek kell megfogalmaznia a válaszait, és kár lenne a Doncic-Irving duóra bízni ezt, mert nem velük volt leginkább probléma, hanem a frontcourttal és a csapatvédekezéssel, a keménységgel - ha ezekben sikerül előrelépni, akkor lehet esélyük. Kawhi Leonard játéka most is kérdéses, valószínűbb, hogy ezúttal sem számíthatnak rá a hazaiak, így döntő lesz, hogy James Harden agresszivitása és hatékonysága kitart-e, mert azért az utóbbi két évben ezek inkább csak átmeneti, akár egyedi eseteknek  bizonyultak, nem folyamatosan jó produkciónak. A Clippersnek azt kell csinálnia, amit legutóbb, túl nagy fejlődési lehetőség abban már nincs is Leonard nélkül, a válaszoknak a dallasi oldalról kell most érkezni - de képesek rá Doncicék, úgyhogy ebből kiváló meccs kerekedhet.

A párharc állása: 1-0 a Clippers javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus